Äta 800 Kalorier Om Dagen Recept?

Äta 800 Kalorier Om Dagen Recept
800 kalorier om dagen | tappa vikt med Ulrika Davidssons kostplan Dieten 800 kalorier, eller blodsockerdieten som den också kallas, är en väl beprövad diet skapat av hälsogurun Michael Mosley som tidigare tagit fram en rad olika dieter som bygger på periodisk fasta.800 kcal ger både viktminskning och friskare blodsocker.

Att äta 800 kcal om dagen underlättar för kroppens organ och många värden i kroppen blir bättre, bland annat blodsocker, blodtryck och kolesterolvärden. Du som har diabetes typ 2 kan återställa blodsockret till normala nivåer. En stor fördel för många är att dieten är enkel att följa under en längre tid och du får unna dig fler kalorier på helgen.

Metoden bygger på att du enbart äter 800 kcal under veckans fem vardagar, på helgen ökas kaloriintaget och du äter då mellan 1100-2000 kalorier. Dieten skall helst innehålla så näringsrik mat som möjligt med mindre kolhydrater till förmån för bra fetter och proteiner.
Visa hela svaret

Hur mycket går man ner i vikt om man äter 800 kalorier?

800 kalorier idealiskt för att gå ner i vikt – Bakgrunden till de 800 kalorierna är bland annat en studie som publicerades i The Lancet i februari 2018. I den fick 298 personer med typ 2-diabetes antingen följa konventionella råd eller gå på en diet på 800 kalorier om dagen.

Efter ett år hade 800-kalorigruppen inte bara gått ner i snitt 10 kilo, de flesta hade också fått ner sina blodsockernivåer på normala nivåer, trots att de inte längre medicinerade. “800 är det magiska numret när det kommer till framgångsrik viktminskning – det är högt nog att vara hanterbart och hållbart men lågt nog att trigga en mängd metaboliska förändringar”, skriver Michael Mosley.

Han rekommenderar dessutom att du håller dig till ett ätfönster varje dag. Det innebär att du bestämmer dig för ett antal timmar då du äter alla dagens måltider. Övriga timmar låter du ätfönstret vara stängt och håller dig till vatten, te och kaffe utan mjölk.

 • Forskning har visat att de som begränsar antalet timmar om dygnet de äter inte bara minskar i vikt, de får också jämnare och lägre blodsockernivåer samt bättre kolesterolvärden.
 • Vill du kickstarta din viktminskning kan du inleda med två–tolv veckor där du håller dig till 800 kalorier om dagen, varje dag i veckan.

Michael Mosley lovar då upp till fem kilos viktminskning på två veckor. Och sen då? Ja, då går du över till de två fastedagarna i veckan för att slutligen fasa ut även dessa och fortsätta med den goda Medelhavskosten. Planen med 800-metoden är nämligen att etablera ett ätmönster som du kan hålla på lång sikt, ja rentav hela livet.
Visa hela svaret

Hur mycket är 800 kalorier om dagen?

Vad är 800 Kcal dieten? Det är en typ av VLCD diet (Very Low Calorie Diet) som går ut på att äta max 800 kcal per dag i upp till 8 veckor. Kör vår 800 Kcal kickstart i 4 veckor och forstättningen Dieten skall helst innehålla så näringsrik mat som möjligt med mindre kolhydrater till förmån för bra fetter och proteiner.

 1. Recepten ska gärna vara av typen medelhavskost.
 2. Att variera maten du äter är viktigt, menar Mosley, så du inte blir uttråkad och börjar bli sugen på skräpmat eller godis.
 3. Hur kommer jag igång med 800 Kcal dieten? Det enklaste sättet att prova dieten är att köra ett färdigt kickstartprogram med 800 Kcal – 800 Kcal Super-Kickstart per dag fördelat på frukost, lunch och middag.

I 800 Kcal Kickstart får du alla recept för 4 veckor, inköpslista och där allt är kalori- och näringsberäknat så ditt intag inte överstiger 800 kcal per dag. Med 800 Kcal Super-Kickstart är allt jobbigt förarbete redan gjort, det enda du behöver göra är att följa menyplanen.

Vi lagar middag en gång om dagen och du gör en extra portion till lunchlåda som du spar till dagen efter. På så sätt spar du både tid och pengar. Rasar i vikt Att man rasar i vikt av VLCD dieter är inget nytt, däremot att göra det genom att äta riktigt bra och hälsosam mat är den stora skillnaden. Efter 4 veckor kan man förvänta sig en viktminskning uppemot 8 kg, helt beroende på hur mycket övervikt man har naturligtvis samt hur mycket man fuskat.800 Kcal dieten kan passa dig som inte lyckats med andra metoder Är det första gången du ska försöka gå ner i vikt rekommenderar jag dig att välja ett annat program som t.ex GI kickstart med kaloriräkning eller en LCHF-Kickstart som också fungerar väldigt bra.

Har du däremot provat många metoder kan detta vara något för dig.800 Kcal om dagen tillåter mer “fusk” Denna typ av diet tillåter mer fusk och variationer. Många väljer att ha den som en bra bas och utgångspunkt och sedan fyller på med både bra och mindre bra val, så som det ser ut i de flesta människors vardag.

 • Allt behöver inte vara perfekt! Pulverdiet fast med riktig mat Istället för att äta fantasilösa pulversoppor och milkshakes till middag äter du riktig bra och god mat.
 • Många andra typer av VLCD dieter baseras på pulver som t.ex Modifast, Nutrilett, Itrim, Prenet, Allevo, Xtravaganza, Cambridge etc.
 • Förutom att det både är godare och betydligt hälsosammare att äta riktig mat i sin VLCD diet är det även bättre för din mage och att du på samma gång kommer in i hälsosam matlagning.

När du är klar med dieten äter du samma typ av mat fast större portioner. Dieten sänker blodsockret Har du problem med högt blodsocker märker du redan efter någon vecka hur ditt blodsocker har sjunkit till mer normalare nivåer. Det är därför dieten även kallas “Blodsockerdieten” och även syftet med att Michael Mosley tog fram den från första början.800 Kcal om dagen bara under en begränsad period Precis som andra VLCD dieter ska man bara köra 800 kcal per dag under en starkt begränsad tid.4 veckor räcker gott och väl även om Michael Mosley föreslår upp till hela 8 veckor.

 • Varför fungerar 800 Kcal dieten så bra? Den största anledningen är att du äter så lite kalorier vilket gör att kroppen förbränner mycket fett.
 • Sätt detta i kombination med ett du även tar bort en hel del kolhydrater, typ liberal LCHF.
 • Då blir viktminskningen maximal.
 • Sannolikt hamnar du i Ketos vilket även det starkt bidrar till viktnedgång, du har kanske hört talas om Ketodieten ? 800 Kcal dieten ger minskad aptit Efter några dagar på denna typ av diet minskar aptiten radikalt, det gör den eftersom du hamnar i sk.

Ketos, Din minskade hunger gör att du enklare kan fullfölja dieten utan avbrott. Fördelar med 800 Kcal dieten * Snabb och effektiv viktminskning – Du får resultat direkt! * Kan vara speciellt bra som en kickstart där du tack vare kraftig viktnedgång får motivation till att fortsätta gå ner i vikt.

* Till skillnad från pulverdieterna får du äta vanlig och god mat. * Du kommer igång med hälsosam matlagning som du har nytta av även efter dina första 4 veckor. * Du följer ett färdigt schema med vår 800 Kcal Super-Kickstart vilket gör att du slipper räkna, mäta och väga. Nackdelar med 800 Kcal dieten * Du kan må dåligt de första dagarna innan kroppen vant sig vid den låga kalorimängden.

* Du kan ha svårt att få i dig alla vitaminer och mineraler, jag rekommenderar att du äter någon form av multivitamin under din kickstart. * Det är viktigt att dricka tillräckligt med vatten under dieten, något som många har svårt att komma ihåg. * När du slutat med dieten riskerar du att gå upp allt igen om du inte har en plan för fortsattlångsiktig viktminskning.

Vi har dock många effektiva fortsättningsprogram som passar bra efter din första dietperiod. Fråga oss när du börjar bli klar!) * Du behöver vara fullt frisk för att köra denna typ av diet, i annat fall kontrollera med din vårdkontakt och fråga om 800 Kcal dieten skulle kunna passa dig. Vem ska inte köra 800 Kcal dieten? * Har du eller haft någon form av ätstörning är detta inte en diet för dig.

* Dieten passar bäst personer över 30 år. * Om du medicinerar för något eller har någon sjukdom ska du alltid prata med din läkare först och fråga om en VLCD diet är bra för dig eller inte. Hjälpmedel för att lyckas med 800 Kcal dieten * Vi har ett färdigt Super-kickstartprogram som varar i 4 veckor.

 • Allt är uträknat och du får recept och inköpslista samt instruktioner inne på ditt konto på Matdagboken.
 • Alorisnåla recept, frukost, lunch och middag med max 300 Kcal per måltid.
 • Aloriräknare och Matdagbok som håller koll på hur mycket kalorier du fått i dig under dagen.
 • Så fortsätter du efter din 800 Kcal diet När du kört dina första 4 veckor kan du antingen fortsätta med fortsättningsmenyn med nya recept eller fortsätta med större portioner av samma typ av mat.
You might be interested:  Hur Många Kalorier Ska En 14 Årig Tjej Äta?

På denna sida hittar du många färdiga menyplaner som du med fördel kan fortsätta med. Är du osäker skickar du ett mail och frågar oss vilken vi rekommenderar till just dig.
Visa hela svaret

Vad är 8 800 diet?

Steg 1 – För att kickstarta din nya diet ska du under det första steget av 8/800-metoden, som varar under minst två och högst 12 veckor, äta max 800 kcal per dag. Den andra “regeln” inom 8/800-metoden är att dessa 800 kalorier ska intas under ett visst ätfönster, gärna på 12 timmar.
Visa hela svaret

Vilken diet ger snabbast resultat?

4. Välj icke stärkelserika grönsaker – Bladgrönsaker och andra grönsaker med lågt stärkelseinnehåll är utmärkta livsmedel för snabb viktminskning. De har mycket lågt innehåll av både kolhydrater och kalorier samtidigt som de innehåller mycket fiber som kan bidra till ökad mättnadskänsla.23 Atkins-dieten som har hjälpt miljontals människor att gå ner i vikt, rekommenderar att man äter 100 gram bladgrönsaker och 50 gram andra lågkolhydratgrönsaker varje dag.

 1. Detta råd är utformat för att producera snabb viktminskning under dietens introduktionsfas.
 2. Viktminskningsstudien A till Z, som genomfördes 2007, visade att personer som följde Atkins-dieten i genomsnitt gick ner 4,5 kilo under de två första månaderna vilket var mycket mer än de personer som fick följa de tre andra dieterna som också studerades.24 Andra studier har också rapporterat snabb viktminskning bland deltagare som inkluderat flera portioner lågkolhydratgrönsaker dagligen.25 Även om dessa studier inte bevisar att just grönsakerna bidrog till viktminskningen, visar de att lågkolhydratgrönsaker med högt fiberinnehåll kan vara del av kost för snabb viktminskning.

Hur mycket lågkolhydratgrönsaker bör du äta? Vi rekommenderar att du äter så mycket LCHF-vänliga grönsaker som du vill, så länge du håller dig inom ditt dagliga kolhydratmål. För de flesta innebär det cirka två portioner per dag, men det kan skilja sig från individ till individ.
Visa hela svaret

Vad är realistiskt att gå ner i vikt?

Låt viktminskningen ta tid. En långsam, men stadig viktminskning verkar vara det absolut bästa sättet för att gå ner i vikt och behålla den nya vikten. Man brukar räkna med att man minskar med ungefär 0,5-1,5 kg per vecka i början av ett program och därefter något mindre.
Visa hela svaret

Hur hamnar man i Svältläge?

Går kroppen in i svältläge om den får för lite mat? — Utbildning – Licensierad Kostrådgivare på Distans “Om man ligger på ett för stort kaloriunderskott kan kroppen gå in i svältläge och lagra in fett istället” är ett inte helt ovanligt påstående, och utebliven viktnedgång förklaras ibland av detta “svältläge”.

Ofta går man snabbt ner i vikt i början, för att sedan plana ut, avta helt och i vissa fall kanske vågen börjar peka uppåt. Man drar då slutsatsen att man går upp i vikt av att äta för lite. Om så vore fallet så hade inte död till följt av svält existerat i världen, för då hade ju kroppen börjat lagra fett, gå upp i vikt och vi hade överlevt.

Så riktigt så enkelt är det inte. Vad som dock kan hända om vi ligger på ett överdrivet stort kaloriunderskott över tid är att vår ämnesomsättning minskar, detta finns det olika anledningar till. Ofta handlar det om att vår spontanaktivitet minskar, dvs rörelse vi utför utan att tänka på det.

Det kan vara att resa sig upp ur soffan en gång eller städa hemmet lite extra noga, sådant vi gör när vi har energi. Detta kallas även för NEAT (None-Exercise Activity Thermogenesis), vilket inkluderar all aktivitet som sker utöver träningen. Vi börjar sitta ner mer, väljer rulltrappa framför hissen, bilen framför cykeln etc.

Detta är ofta den faktor som har störst påverkan på den dagliga energiförbrukningen. Det kan också handla om att vår prestationsförmåga försämras, presterar vi sämre än vi brukar när vi tränar förbrukar vi också mindre energi. Ligger vi på ett väldigt lågt kaloriunderskott tenderar vi också att sova sämre, vilket även detta är associerat med svårigheter att gå ner i vikt, i vissa fall till och med viktuppgång.

 • Detta har jag skrivit mer om här: Vi får inte heller glömma den mänskliga faktorn, inte helt sällan är det vi själva som uppskattar mängden mat vi äter och motionen vi utför helt felaktigt.
 • I feluppskattade deltagarna sitt energiintag med 47% och sin motion/fysiska aktivitet med 51%.
 • De trodde alltså att deras energiintag var mycket lägre och motionsnivå mycket högre än vad det faktiskt var, och när man mätte deras energiintag och energiförbrukning såg man att de skapade en kaloribalans, och inte ett underskott som deltagarna själva trodde.

Skillnaden mellan deras uppskattade kaloriintag och deras faktiska energiförbrukning var hela ~1000 kcal. Har vi redan gått ner en del i vikt så sjunker vår ämnesomsättning som en följd av att vi bär runt på mindre kroppsmassa. Så det som från början var ett kaloriunderskott, kanske inte längre är det till följd av den nya kroppsvikten.

 1. I en välkänd studie kallad Minnesota Semi-starvation study har man studerat hur förbränningen påverkas av ett väldigt lågt kaloriintag.
 2. Här fick vuxna män leva på 1800 kcal eller mindre per dag i flera månader, och vid studiens slut såg man att deras viloförbränning (BMR, Basal Metabolic Rate) hade minskat med 40%.

Även spontanrörelsen minskade (ex. resa sig från soffan, gå runt i huset, ta en spontanpromenad etc. Alltså rörelse vi inte planerat att göra utan som sker spontant) och gick från att förbränna 1750 kcal per dag till 400 kcal per dag. Efter att ha ätit under 1800 kcal/dag i ett halvår hade deras energiförbrukning gått från 3600 kcal till 1500 kcal/dag och de var således ungefär på energibalans igen.

 • Dock ska det nämnas att dessa personer var normalviktiga vid start, men det illustrerar tydligt vad som händer med förbränningen.
 • Efter studien fick deltagarna börja äta som vanligt igen, och man såg då att de gick upp alla kilon de tappat igen, samt ytterligare 2-3 kilo.
 • Detta är visserligen en väldigt extrem metod, och kanske inte helt överförbar på gemeneman.

Där verkar det snarare handla om förändringar om 0-200 kcal i vilometabolism. Som ensam faktor har det därför troligen ingen märkbar påverkan på vår ämnesomsättning, men om vi däremot börjar slå ihop ovan nämnda faktorer blir det desto tydligare påverkan.

Så om vi då slår ihop alla faktorer: minskad spontanaktivitet, försämrad prestation, sämre sömn och lägre BMR till följd av viktnedgång, så är det inte så konstigt att det blir svårt att gå ner i vikt om man äter alldeles för lite. Kroppen är smart, och ser till att vi sparar in på energi när det behövs, och då genom ovan nämnda faktorer och inte genom att automatiskt börja lagra in fett.

Ligger man på ett kaloriunderskott så går man ner i vikt, kaloribalans leder till viktstabilitet och kaloriöverskott leder till viktuppgång. Givetvis finns det sjukdomar och medicin som kan påverka detta, men då bör man vända sig till vården för vidare utredning.
Visa hela svaret

Vill gå ner 15 kg snabbt?

10 tips för att gå ner i vikt 2022

/

table>

Av Thomas Jagd Många vill gärna gå ner lite i vikt och en dag bestämmer de sig för att – Nu är det dags! För många är det ett beslut som fattas snabbt och utan någon planering. Det är som att slänga sig ut från 10 meters trampolinen i simhallen med stängda ögon och hoppas på det bästa. Det är därför inte så konstigt att det vid vissa tidpunkter av året, exempelvis runt nyår, kryllar av folk på gymmet under de första veckorna, och månaderna. Men vad händer med dem som faktiskt menar allvar? De som faktiskt har ett mål med sin träning, som är villiga att göra allt för att nå det. Vad bör man egentligen känna till om man vill göra sig av med de där extra kilona? För många är det ett beslut som fattas snabbt och utan någon planering. Det är som att slänga sig ut från 10 meters trampolinen i simhallen med stängda ögon och hoppas på det bästa. Äta 800 Kalorier Om Dagen Recept
You might be interested:  Hur Många Kalorier I Ett Glas Bubbel?

1. Var realistisk när du sätter ditt mål Det övergripande målet är helt klart grunden för hela processen. Om man inte har något att arbeta mot är det svårt att behålla motivationen. Det är oerhört viktigt att det övergripande målet är realistiskt. Det spelar ingen roll om du vill bli av med 20 kg på två månader.

 1. Det är inte bara en mycket svår uppgift, det är också orimligt och ohälsosamt.
 2. Viktminskning kräver ett kaloriunderskott.
 3. Det vill säga att man äter mindre än vad man förbränner.
 4. Lever man med ett mycket stort kaloriunderskott så kommer det tillslut gå ut över förbränningen, men det kommer vi förklara mer noggrant under punkt 4.

Hur mycket som är rimligt att gå ner i vikt per vecka är beroende på hur överviktigt du är. Ju mer övervikt, desto mer kan du gå ner. Bodybuilders försöker normalt inte gå ner mer än omkring ½ kilo i veckan. Överviktiga kan dock gå ner mer än så. Har man en måttlig övervikt på 10-20 kg är det rimligt och lämpligt att gå ner omkring 5 kilo i månaden. Om man inte har något mål att arbeta mot är det svårt att behålla motivationen Äta 800 Kalorier Om Dagen Recept 2. Kosten är kärnan för att nå sitt mål Det är många som får träningshysteri när de har beslutat sig om att gå ner i vikt. De tränar varje dag, och kanske till och med flera timmar varje dag. Och många av dessa har från början en riktigt dålig fysik. Det är INTE vägen till framgång.

Det ökar risken för skador och är det något som bidrar till minskad motivation, så är det skador. Motion är bra men det viktiga för att kunna gå ner i vikt är kosten. Det är viktigt att man sätter sig in i hur ens dagliga matintag ser ut. Om du vet hur mycket kalorier du får i dig jämfört med hur mycket du bör få i dig är det lätt att ändra sin kost.

Det är inte rocket science att sätta ihop en lämplig kostplan, men om man inte känner sig bekväm med att göra det själv så har vi en viktminskningsguide där du kan välja olika kostplaner med olika kaloriintag. Här kan man också få hjälp av en kalkylator för att räkna ut vad ens dagliga intag ligger på.

 • Denna guide hittar du via länken nedan.
 • Läs också: 3.
 • Håll dig långt från kvällstidningarna Det är väldigt viktigt att man inte faller i fällan och hoppar på kvällstidningarnas tips, som lovar en snabb viktnedgång.
 • Det är nog det värsta misstaget man kan begå.
 • I de allra flesta fallen handlar det om svältdieter.

Det är INTE lämpligt att tappa 10 kg på fyra veckor. Det har en förödande effekt på förbränningen och det slutar med att många måste börja om igen. Varför det inte är lämpligt att gå ner så mycket i vikt på så kort tid kommer vi att gå in på under nästa punkt. Det är väldigt viktigt att man inte faller i fällan och hoppar på kvällstidningarnas tips, som lovar snabb viktnedgång Äta 800 Kalorier Om Dagen Recept 4. Det är fettet vi vill bli av med, inte muskelmassan Nu har jag flertalet gånger hänvisa till den här punkten i tidigare punkter, och det är för att det är ett väldigt viktigt avsnitt. Viktminskningar handlar inte bara om siffrorna på vågen. Jo, det kanske det gör för många och det är förståeligt.

Men trots att herr och fru Svensson inte har samma mål som en bodybuilder, som gärna vill behålla sin muskelmassa, är det ändå VÄLDIGT viktigt att påpeka att en viktnedgång handlar om att tappa överflödigt fett och inte muskelmassa. Varför inte undrar du kanske då? Vad händer om man vill gå ner 5 kg muskelmassa för att tappa 8 kg fett? Det är för att muskelmassa spelar en avgörande roll för din förbränning.

Ju mer muskelmassa, ju bättre förbränning. Så vi är inte på något sätt intresserade av att tappa stora mängder muskler. Lite kommer alltid att försvinna men tappar vi för mycket så uppstår det problem. Det är inte bara förbränningen som tar stryk av att tappa muskelmassa.

Om man får i sig för lite kalorier, och ligger på ett underskott av basalomsättningen så tvingas kroppen att nedreglera ämnesomsättningen. Detta tillsammans med minskningen av muskelmassa, kan leda till att förbränningen av det dagliga kaloriintaget lägger av helt. Detta kan leda till att när man sedan väl börjar äta normalt igen efter sin diet, ökar ens kroppsvikt i en rasande fart.

Detta är vad man kallar “jojobantare”. Man tappar mycket i vikt snabbt, men går sedan upp kilona lika snabbt igenom. Och sådana människor kan pendla i vikt under många år. Den här typen av viktminskning är inte hälsosam. Fokus ska ligga på en relativt kontrollerad viktminskning, md en lämplig basalomsättning (BMR) och inte där man inte tappar för mycket av muskelmassan. Ju mer muskelmassa, ju bättre förbränning. Så vi är inte på något sätt intresserade av att tappa stora mängder muskler. Lite kommer alltid att försvinna men tappar vi för mycket så uppstår problem 5. Styrketräningen är en underskattad följeslagare De flesta av dem som besöker gymmet efter nyår går nästan per automatik bara till konditionsavdelningen och spenderar väldigt mycket tid på konditionscyklar, löpband och roddmaskiner.

Det är absolut en bra idé att kombinera sin kost med motion och konditionsträningen är ett bra val, men man bör inte underskatta styrketräning. Har man tid, lust och energi är det ett bra val att träna styrketräning 3 till 4 gånger i veckan. Styrketräning har en positiv effekt då det tvingar kroppen att behålla muskelmassa.

Som vi nämnde tidigare så vill ju också bevara så mycket muskelmassa som möjligt. Styrketräning har också den fördelen att det ökar efterförbränningen avsevärt. Mycket mer än vad vanlig konditionsträning gör (om vi pratar om hård HIIT träning) och detta på grund av att återhämtningskraven efter styrketräning är mycket större än om du hade suttit 45 minuter på en konditionscykel med måttlig intensitet. Äta 800 Kalorier Om Dagen Recept 6. Kvalitet före kvantitet Det är viktigt att påpeka att man inte behöver sitta på konditionscykeln en timme varje dag för att få det bästa resultatet av träningen. Självklart beror det naturligtvis på hur den grundläggande formen är. Det är inte meningen slänga sig in i HIIT träning om man inte har tränat på flera år.

Men det är fortfarande viktigt att fokusera på att kvalitet är i det flesta fall viktigare än kvantitet. Det är bättre att spendera 15-20 minuter på konditionscykeln med hög intensitet än att sitta där 1 timmer med låg intensitet samtidigt som man läser en kvällstidning. Dett är viktigt att komma ihåg då många förlorar motivationen eftersom de tror att de behöver lägga flera timmar på träning varje vecka för att gå ner i vikt.

Man kan träna mindre, om man ger mer varje gång man väl är igång.7. Sätt realistiska delmål Låt oss återvända till det angående målsättning. Många har goda skäl att fokusera på det övergripande målet, till exempel om det är 15-20 kg man vill bli av med och det är förståeligt.

Man kan gott belöna sig när man har nått vissa milstolpar, exempelvis att man gått ner 5 kg en månad. Det gör det hela mer lätthanterligt och det hjälper till att hålla motivationen uppe. Om man till exempel kan se att man den första månaden klarade av att tappa 5 kg, då är det lättare att tro att man även kommer klara det de nästkommande månaderna.

Man bör dock inte hålla på att väga sig själv hela tiden. Kroppsvikt kan nämligen variera från dag till dag. Hur mycket mat det är i matsmältningssystemet, vätskebalansen och så vidare, spelar en viktig roll i förhållandet till detta. Jag skulle inte rekommendera att man väger sig mer än en gång i veckan, eller kanske ännu hellre bara en gång var 14e dag.

 • Man bör dock inte hålla på att väga sig själv hela tiden. Kroppsvikt kan nämligen variera från dag till dag Äta 800 Kalorier Om Dagen Recept
 • 8. Tänd inte ljuset från båda ändarna

Jag kan mycket väl förstå att många gärna vill gör allt man kan för att göra sig av med sina extra kilon, men det är också viktigt att man förstår att man ska orka hela vägen in i mål. Så träna inte mer än vad du har tid och energi till. Det är bättre att träna styrketräning två gånger i veckan och kondition två gånger i veckan och hålla sig till fyra träningspass i veckan, än att tvinga sig själv till att träna varje dag och sen sluta efter en månad för att man inte orkar mer.

I detta hänseende ska man komma ihåg att alla små saker också räknas. En promenad med hunden. En tur i skogen. Ta trapporna istället för hissen. Ta cykeln istället för bilen. Alla dessa former av aktivitet räknas också med i kaloribalansen. Det handlar alltså inte bara om att svettas på en motionscykel. Det viktigaste är att hålla sig motiverad och inte att bränna ut sig själv.

Vi har faktiskt en bra artikel där man kan se hur många kalorier man bränner genom vardagliga aktiviteter. Den kan hittas via länken nedan.9. En bra diet behöver inte vara tråkig Många har en tendens till att må illa när de hör orden diet, kostplant, bantning eller liknande ord, för att de associerar det till intetsägande och enformig mat.

Ångade grönsaker och kokt torsk eller likande, och tråkiga måltider. Detta har varit standard maten för klassisk bantning. Dock behöver verkligen inte en sund diet vara tråkig. Man kan göra många hälsosamma rätter som både smakar bra och mättar. Det finns massor av bra hemsidor på nätet där du kan hitta mängder av sådana recept.

Så det kan vara värt att spendera lite tid på detta, att hitta några härliga rätter med få kalorier som du kan addera till din diet.

 1. En sund diet behöver verkligen inte vara tråkig. Man kan göra många hälsosamma rätter som både smakar bra och mättar
 2. 10. Träning ska vara ett nöje inte en plåga
You might be interested:  Hur Många Kalorier I Spagetti?

Sist men inte minst, måste man komma ihåg att träning också ska vara roligt! Visserligen kan man enkelt gå ner i vikt genom att lägga om sin kost utan att träna. Motion gör det dock lättare att gå ner i vikt. Det finns absolut ingen anledning till att tvinga dig själv göra saker som du inte gillar.

Om du inte gillar gymmet, ta en promenad med din hund eller en tur med cykeln. Om du inte vill vara ute och cykla i kylan, så ta en tur på motionscykeln hemma i vardagsrummet. Det finns många olika alternativ, det handlar bara om att vara fysiskt aktiv. Om man tvingar sig själv till att träna och gör saker man inte gillar, då kommer det inte att hålla i längden.

Då är det bättre att vara ärlig mot sig själv och välja en motionsform som man gillar och njuter av. Det är upp till var och en själv att bestämma detta. : 10 tips för att gå ner i vikt 2022
Visa hela svaret

Är 800 kalorier mycket?

800 kalorier om dagen | tappa vikt med Ulrika Davidssons kostplan Dieten 800 kalorier, eller blodsockerdieten som den också kallas, är en väl beprövad diet skapat av hälsogurun Michael Mosley som tidigare tagit fram en rad olika dieter som bygger på periodisk fasta.800 kcal ger både viktminskning och friskare blodsocker.

 • Att äta 800 kcal om dagen underlättar för kroppens organ och många värden i kroppen blir bättre, bland annat blodsocker, blodtryck och kolesterolvärden.
 • Du som har diabetes typ 2 kan återställa blodsockret till normala nivåer.
 • En stor fördel för många är att dieten är enkel att följa under en längre tid och du får unna dig fler kalorier på helgen.

Metoden bygger på att du enbart äter 800 kcal under veckans fem vardagar, på helgen ökas kaloriintaget och du äter då mellan 1100-2000 kalorier. Dieten skall helst innehålla så näringsrik mat som möjligt med mindre kolhydrater till förmån för bra fetter och proteiner.
Visa hela svaret

Vad händer om man äter 700 kalorier per dag?

På gång 15 inlägg 20 juli 2011 08:16 Jag körde på att äta 800kcal förra året och gick ner 75kg från april till novemer så jag gick ner fort. Nu har jag levt på mycket mer ett tag och har även haft semester och gått upp ca 10kg av det jag gått ner. Men nu ska jag börja köra igen på 800kcal.

Jag har ca 20kg att gå ner tills jag är nöjd. Är det någon mer som kör på att bara äta få kcal om dagen ? Kanske vi kan peppa varandra här och ge lite förslag på mat och så. Nykomling 1 inlägg 20 juli 2011 10:41 Wow, det var många kilon och snabbt. Jag föröker äta 1200/dag, det känns bra. Kanske ska sänka till 1000 för att få en bättre start? Jag kör Diet Pro från Gymrossisten vissa måltider och blir riktigt mätt.

Hört att Charlott Perellis Jordubbs smak ska vara jätte god, så den ska inhandlas.Om du har tänkt köra med sånt också. Mat förslag ät alltid bra:) Lycka til! På gång 13 inlägg 20 juli 2011 10:43 jag kör på 555 kcal om dagen. nutrilett:) på 5 dagar gick jag ner 4.6 kg Veteran 5155 inlägg 20 juli 2011 12:13 Jag har levt på under 700 kcal om dagen från 21 februari tills för ett par veckor sen.

Nu har jag ökat till 800 kcal om dagen. Så den här tråden passar perfekt för mig 🙂 På gång 15 inlägg 20 juli 2011 13:17 Då är vi några! Ja jag började som sagt idag med att gå tillbaka till 800kcal om dagen men har läst nu att många här kör på 500kcal så kanske ska testa det. Hur ser era dagar ut med maten hur äter ni på en dag ? Veteran 5155 inlägg 20 juli 2011 13:55 På min profil så kan du läsa vad jag äter eftersom du är +medlem.

Dom som äter mindre än 800 kcal lever nog på pulver. Det gjorde jag några veckor i början, kan även nu ta en nutrilett någon gång ibland. Jag är också noga med att ta extra vitaminer nu när jag inte äter nutrilett längre. I pulvren så finns vitaminer med.

 1. På gång 17 inlägg 20 juli 2011 13:57 Men är det inte så att kroppen, alla organ och så, BEHÖVER 1200 kalorier om dagen för att kunna funka.
 2. Om man äter mindre under en lång tid så är det inte bra.
 3. Då går kroppen in i svält och ämnesomsättnigen blir förstörd.
 4. Sen då du börjar äta normalt igen, typ 1800 kalorier så är risken stor att du går upp flera kilon eller att du förstört din ämnesomsättning och kropp.

Jag försöker ligga på 1200 kalorier om dagen. vill inte skada kroppen. Ibland blir det dock mindre, som tex 800 vissa dagar men det beror på att jag får rysligt ont i magen av allt som innehåller mkt kolhydrater (pasta,ris,potatis,bröd) så det är ibland svårt att komma upp i kalorimängen 1200 kcal på endast ägg och protein.

 • Engagerad 77 inlägg 20 juli 2011 15:42 Jag tror det där med att skada kroppen om man äter mindre än 1200 kcal är lite överdrivet.
 • Om man nu inte är underviktig.
 • Roppen har fett som den kan leva på i “svältperioder” och får på så sätt energi.
 • Jag såg en dokumentär (youtube “why slim people are not fat”) där en svensk forskare (minns inte namnet) bland annat berättade om hur en fet man hade levt över ett år på endast vitamintabletter och vatten.

där sa de även att vi vanliga människor kan överleva ett bra tag utan mat utan att kroppen tar stryk av det. Inte vet jag om det finns några forskningsrapporter på det, men jag tycker det låter logiskt. Våra förfäder levde ju med svältperioder, så varför skulle inte vi kunna göra det samma? Dock äter jag något mer, jag håller mig rund 1000, men skulle gärna gå ner till runt 800 ett par veckor, men jag kan inte riktigt få ihop maten då.

 1. Vad äter ni andra som ligger så lågt? På gång 31 inlägg 20 juli 2011 15:57 Jag försöker hålla mig till 1000kcal om dagen och tränar bort 200-300kcal om dagen.
 2. Så att jag har fått i mig ca 800kcal.
 3. Det är lite lättare att träna bort än att äta mindre tycker jag.
 4. Jag går snabba promenader varje dag.
 5. På gång 17 inlägg 20 juli 2011 19:29 okej.

då ska jag kanske också förska ligga på 1200 vissa dagar 🙂 Tycker det är rätt så lätt. det svåra är ju att om man blir sugen på tex nötter så får man i sig 700 kalorier bara sådär :(( unnar ni er något? får man fråga vad ni alla väger och vad målvikten är? Mycket engagerad 181 inlägg 20 juli 2011 19:41 jag kör på det med jämna mellanrum, just nu ligger jag på den vikten jag hade som mål men för att hålla den så äter jag mindre vissa dagar och låter mig äta mer andra dagar.
Visa hela svaret