Medicijnen Tegen Stress Zonder Recept?

Medicijnen Tegen Stress Zonder Recept
Wat kunt u zelf doen? – Bij de drogist zijn er voor stress en slapeloosheid geen echte medicijnen te verkrijgen. Wel zijn er veel rustgevende middelen te verkrijgen op basis van valeriaan, haver, hop, st Janskruid, citroenmellise en passiebloem. Dit zijn natuurlijke sedativa.

 1. In de fytotherapie wordt veel onderzoek gedaan naar de effecten van ginseng bij stress.
 2. Ginseng kan iemands prestaties verhogen zonder dat daarbij de terugkeer naar een toestand van rust wordt verhinderd.
 3. Voor concentratieverlies zijn er middelen te verkrijgen op basis van ginko biloba en omega vetzuren.

Ginko biloba wordt al vele jaren voor geschreven als medicijn tegen vergeetachtigheid en concentratieverlies. Maar daarnaast is het ook een sterke anti-oxidant en uit onderzoek is gebleken dat het ook libido verhogend werkt. Supplementen met Omega vetzuren met de juiste EPA/DHA verhouding, blijken een goede werking te hebben bij kinderen/mensen met concentratieproblemen.
Visa hela svaret

Wat is het beste medicijn tegen stress?

Ik wil misschien een kalmeringsmiddel gaan slikken In het kort

Kalmeringsmiddelen (benzodiazepinen) zijn medicijnen die helpen tegen angst en stress. Kalmeringsmiddelen helpen snel en tijdelijk. Gebruik ze kort: maximaal 2-4 weken. Na langer gebruik helpen ze steeds minder. Bijwerkingen zijn sufheid en concentratieproblemen. U raakt snel verslaafd aan kalmeringsmiddelen. Stoppen wordt steeds moeilijker. Kalmeringsmiddelen nemen de oorzaak van de onrust of angst niet weg. Ga terug naar uw behandelaar als u stress- of angstklachten houdt.

Wat is het Kalmeringsmiddelen zijn medicijnen die uw emoties minder sterk maken. Ze helpen vooral tegen angst, zenuwen en stress. Bekende kalmeringsmiddelen zijn benzodiazepinen. Voorbeelden van kalmeringsmiddelen zijn alprazolam, bromazepam, diazepam en lorazepam,

 • Na verloop van tijd werken kalmeringsmiddelen niet meer.
 • Gebruik kalmeringsmiddelen daarom niet langer dan 2-4 weken.
 • Als u kalmeringsmiddelen krijgt in de eerste weken dat u antidepressiva slikt, mag u de kalmeringsmiddelen maximaal 1-2 weken slikken.
 • Als u ze langer gebruik kunt u verslaafd raken.
 • Alprazolam behoort tot de benzodiazepinen.

Het werkt rustgevend, spierontspannend en vermindert angstgevoelens. Artsen schrijven het voor bij angstgevoelens en gespannenheid, paniekstoornis en sociale fobie. Voor meer informatie zie, Bromazepam behoort tot de benzodiazepinen. Het werkt rustgevend, spierontspannend en vermindert angstgevoelens.

Artsen schrijven het voor bij angstgevoelens en gespannenheid en sociale fobie. Voor meer informatie zie, Diazepam behoort tot de benzodiazepinen. Het werkt rustgevend, spierontspannend, vermindert angstgevoelens en beïnvloedt de overdracht van elektrische prikkels in de hersenen. Artsen schrijven het voor bij angstgevoelens en gespannenheid, paniekstoornissen, slapeloosheid, alcoholontwenning, spierkrampen, epilepsie en onrust.

Voor meer informatie zie, Lorazepam behoort tot de benzodiazepinen. Het werkt rustgevend, spierontspannend, vermindert angstgevoelens en beïnvloedt de overdracht van elektrische prikkels in de hersenen. Artsen schrijven het voor bij angstgevoelens en gespannenheid, paniekstoornissen, slapeloosheid, epilepsie, alcoholontwenning, misselijkheid en braken door chemotherapie en onrust.

als u niet kunt slapen door zorgen of verdriet. als u erg angstig of zenuwachtig bent door dingen die in uw leven gebeuren, bijvoorbeeld bij een ernstige ziekte of het overlijden van een familielid, relatieproblemen of problemen op het werk.

Bij andere klachten Soms kan het nodig zijn dat u kalmeringsmiddelen (benzodiazepinen) wel wat langer slikt. Bijvoorbeeld bij epilepsie, psychose, manie, ernstige angststoornissen of bij de behandeling van (alcohol)verslaving. Kan het kwaad Nadelen

Kalmeringsmiddelen werken maar tijdelijk en onderdrukken angst en spanning. De oorzaak van uw klachten verdwijnt niet. Aan kalmeringsmiddelen raakt u snel gewend. Als u ze langer dan twee weken weken gebruikt, helpen ze steeds minder. U heeft steeds meer kalmeringsmiddelen nodig om rustig te worden. Het wordt steeds moeilijker om te stoppen. Als u ze langer gebruikt kunt u verslaafd raken.

Bijwerkingen Kalmeringsmiddelen blijven langer in uw bloed dan nodig is, sommige middelen zelfs 2 dagen. Dit veroorzaakt:

sufheid

U reageert minder snel. U kunt zich minder goed concentreren. Vaak merkt u dat zelf niet. Daardoor heeft u meer kans op een ongeluk. Bijvoorbeeld in het verkeer. Of bij het besturen van machines op uw werk. Uw geheugen werkt minder goed. U weet vooral weinig van de periode kort nadat u een kalmeringsmiddel heeft ingenomen. Bent u al wat ouder? Dan heeft u meer kans om te vallen. U kunt dan bijvoorbeeld een heup breken.

Andere bijwerkingen zijn:

hoofdpijn somber zijn duizelig zijn weinig interesse in dingen, weinig kan u nog iets schelen geheugenverlies moe zijn minder zin in vrijen meer kans op en snurken

Gebruikt u ook nog andere slaapmiddelen? Of neemt u ze samen met alcohol, drugs of kalmeringsmiddelen? Dan worden deze bijwerkingen erger. Adviezen

Gebruik kalmeringsmiddelen alleen als u erg veel stress of problemen heeft. Gebruik de kalmeringsmiddelen maximaal 2 tot 4 weken. Zorg dat u daarna stopt. Ga niet zomaar met de fiets of de auto de weg op als u kalmeringsmiddelen heeft geslikt., Gebruik kalmeringsmiddelen niet samen met andere middelen die versuffend werken, zoals bepaalde medicijnen, alcohol of drugs. De kalmeringsmiddelen gaan dan nog sterker werken. Neem geen kalmeringsmiddelen als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Deze gaan via het bloed of de moedermelk naar uw kindje.

You might be interested:  Hur Många Kalorier I Ett Glas Bubbel?

Hoe gaat het verder Gebruik kalmeringsmiddelen maximaal 2 tot 4 weken. Stop daarna. Nadat u bent gestopt, wordt u misschien weer onrustig of angstig. Dat komt doordat u gewend bent geraakt aan het kameringsmiddel. Juist daarom is het zo belangrijk dat u stopt. Zo voorkomt u dat u verslaafd raakt aan het kalmeringsmiddel. : Ik wil misschien een kalmeringsmiddel gaan slikken
Visa hela svaret

Wat zijn de beste rustgevende tabletten?

Kalmeringsmiddelen – Bijna iedereen heeft wel eens last van een periode met stress, spanning en onrust. Wanneer dit soort klachten je dagelijkse leven op zo’n manier verstoren, dat je er onder lijdt en niet meer normaal kunt functioneren, dan kan je huisarts je een kalmeringsmiddel voorschrijven.

De meest bekende en voorgeschreven kalmeringsmiddelen vallen in de categorie benzodiazepinen, zoals bijvoorbeeld valium (diazepam), alprazolam (xanax), lorazepam en oxazepam, Deze medicatie wordt ook regelmatig gebruikt om angst, paniekaanvallen en slaapproblemen aan te pakken. Bij het gebruik van zo’n kalmeringsmiddel is het erg belangrijk om de aanwijzingen van je arts altijd nauwkeurig en consequent op te volgen,

Het risico dat je lichamelijke afhankelijkheid (verslaving) ontwikkeld, is groot wanneer je dit type medicijn langer dan gebruikt dan de bedoeling is. Lees ook: Afkickverschijnselen medicijnen : De gevaren van medicatie
Visa hela svaret

Welk natuurlijk middel tegen stress?

5. Gebruik kruiden die stress verminderen – Wist je dat je stress ook kan verminderen door middel van kruiden? Ik ben dol op kruiden en vind het mega interessant om te zien wat voor ondersteunende effecten ze op je lichaam hebben. Een van de bekendste kruiden tegen stress is ashwagandha, welke in de ayurvedische leer al jarenlang wordt gebruikt als natuurlijke rustgever.

 1. Ashwagandha helpt bij stressvolle situaties, ondersteunt je energieniveau en verbetert je concentratie.
 2. Ook valeriaan en citroenmelisse zijn kruiden die veel rust geven.
 3. Valeriaan wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt om in te slapen, omdat het zorgt voor meer rust in je zenuwstelsel.
 4. Daarnaast is het belangrijk om voldoende B-vitamines binnen te krijgen als je veel stress hebt.

Deze vitamines dragen namelijk bij aan de weerstand tegen stress en helpen bij geestelijke druk. Als ik gestrest ben gebruik ik Bional Stress Balans, een natuurlijke vitamine waar al deze kruiden en drie verschillende B-vitamines in verwerkt zitten. Dit supplement is helemaal Zonderzooi-proof en daarnaast ook vegan.

Door deze elke dag te nemen heb ik het gevoel dat ik minder in de stress schiet bij deadlines en ben ik over het algemeen gewoon wat relaxter. Ik neem Bional Stress Balans vaak bij mijn ontbijt, zo weet ik zeker dat ik de dag ontspannen kan beginnen. Als ik erg gestrest ben of een drukke dag heb gehad dan neem ik er ook nog een na het diner.

Dankzij de rustgevende kruiden slaap ik dan als een roosje! Je kan Bional Stress Balans kopen bij de Etos of online bestellen via deze link. Hopelijk kan ik je met deze tips tegen stress helpen om je stress te verminderen. Welke tip ga jij uitproberen? Laat het mij weten in de comments! Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Bional. Medicijnen Tegen Stress Zonder Recept

About Latest Posts

Hoi, ik ben Dalí! Ik ben dol op koken, reizen en lekker zen worden met yoga. Met mijn blog Zonderzooi wil ik je inspireren om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten en duurzamer te leven. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en natuurlijk 100% Zonderzooi. Latest posts by Zonderzooi ( see all )
Visa hela svaret

Wat is de beste natuurlijke Rustgever?

Valeriaan: een van de meest bekende natuurlijke rustgevers – Je herkent (gedroogde) valeriaan aan zijn sterke geur en smaak, een beetje zoethout-achtig. Valeriaan is een kruidachtige plant en de wortel van de plant staat bekend om zijn rustgevende werking zoals bij lichte vormen van spanning, nervositeit en angst.
Visa hela svaret

Kun je ziek worden van stress?

Verschijnselen – Stress kan leiden tot psychische klachten zoals slaapproblemen en moeheid, somberheid en psychose, Ook kan je last krijgen van lichamelijke klachten, zoals hartkloppingen, een gejaagd gevoel, een hoge bloeddruk en veel zweten. Dit zijn signalen dat de stress te veel wordt of te lang duurt.
Visa hela svaret

Is paracetamol goed voor stress?

Onderzoek toont aan: pijnstillers helpen ook bij emotionele pijn 14 oktober 2019 – Pijnstillers zoals ibuprofen en paracetamol helpen niet alleen tegen fysieke pijn, maar ook bij emotionele pijn, zo bleek uit onderzoek van de Universiteit van Californië.

 1. De studie toonde aan dat de pijnstillers onze gedachten en emoties kunnen beïnvloeden.
 2. Uit het onderzoek bleek dat de pijnstillers een positief effect kunnen hebben op onze emotionele gevoeligheid.
 3. Vrouwen die ibuprofen innamen gaven aan minder te lijden onder emotioneel pijnlijke ervaringen in vergelijking met vrouwen die een placebo toegediend kregen.

Verrassend is dat het positieve effect enkel waarneembaar was bij vrouwelijke proefpersonen: bij mannen bleken de pijnstillers de emoties aan te wakkeren. De wetenschappers stelden bovendien vast dat de pillen een invloed hebben op het vermogen tot empathie.

Consumenten nemen aan dat een vrij te verkrijgen pijnstiller hun fysieke klachten zal verlichten, maar ze verwachten geen psychologische effecten.Het onderzoek werd gepubliceerd in het vakblad ‘Bron: Dit bericht is 14354 keer gelezen.

You might be interested:  Hur Mycket Kalorier Bränner Man När Man Solar?

: Onderzoek toont aan: pijnstillers helpen ook bij emotionele pijn
Visa hela svaret

Kun Je oxazepam zonder recept krijgen?

Kun je oxazepam zelf kopen of heb je een recept nodig? Oxazepam is verkrijgbaar onder de naam Seresta (Forte) of het merkloze oxazepam. Je kunt oxazepam niet zomaar zelf kopen, want je hebt hiervoor een recept nodig van de huisarts. Oxazepam werkt rustgevend en ontspant de spieren.
Visa hela svaret

Is oxazepam een kalmerend middel?

Oxazepam behoort tot de benzodiazepinen. Het werkt rustgevend, spierontspannend, vermindert angstgevoelens en beïnvloedt de overdracht van elektrische prikkels in de hersenen. Artsen schrijven het voor bij angstgevoelens en gespannenheid, slapeloosheid en alcoholontwenning.
Visa hela svaret

Welk fruit is goed tegen stress?

1. Avocado – Avocado’s, vijgen, maar ook pruimen, cashewnoten en amandelen zitten vol met magnesium. En dat is precies het mineraal dat je nodig hebt in tijden van stress. Magnesium helpt je spieren en zenuwen ontspannen in gespannen situaties. Ervaar je veel stress? Dan ben je in een mum van tijd door je magnesiumvoorraad heen en is het belangrijk om dit aan te vullen.
Visa hela svaret

Welke vitamines helpen tegen stress?

Stress en stresssituaties: vitamines en mineralen Iedereen ervaart wel eens stress. Maar stress is niet altijd slecht voor je. Gezonde stress is juist goed voor je, het helpt je beter te presteren. Het zorgt ervoor dat je gefocust bent en goed kan reageren in bedreigende situaties.

Zodra de (stress) situatie voorbij is, zakt de spanning weer weg. Er zijn meerdere factoren die stress kunnen veroorzaken. Stress kan worden veroorzaakt door hoge werkdruk, geen fijne werkomgeving, het verlies van een familielid etc. Maar naast omgevingsfactoren zijn er ook bepaalde persoonlijke eigenschappen die er voor kunnen zorgen dat een persoon meer stress heeft.

Deze eigenschappen kunnen bijvoorbeeld een hoge ambitie, prestatiegerichtheid en een groot verantwoordelijkheidsgevoel zijn. Maar ook bepaalde leefgewoontes kunnen leiden tot stress. Zo kan weinig slaap je stressgevoeliger maken, maar ook weinig beweging en weinig ontspanning.

 • Stress kan zowel verschillende lichamelijke als geestelijke gevolgen hebben.
 • Zo kan het bijdragen aan een verminderde eetlust.
 • Ook kan stress er toe leiden dat je sneller emotioneel bent, minder interesse hebt in je omgeving, meer prikkelbaar bent en je kan er nalatig door worden.
 • Als je stress ervaart, is het belangrijk om voor jezelf te kiezen.

Ervaar je wel eens stress op je werk, probeer dan rust te creëren in je thuissituatie. Maak overzichten van alles wat je nog moet doen zodat je alles goed op een rijtje hebt van wat je nog moet doen. Zorg er ook voor dat je je goed ontspant. Ga lekker sporten en probeer veel te slapen.

 • Een goede nachtrust kan veel van je stress wegnemen.
 • Naast dat je je rust moet pakken, is het ook belangrijk dat je gezond eet.
 • Ongezonde snacks kunnen je energie geven op de korte termijn.
 • Maar door ongezonde voeding kun je op de lange termijn minder hebben.
 • En ondersteunen in stress-situaties.
 • Er zijn nog andere vitamines die niet direct een invloed hebben in stresssituaties, maar de vitamines,,, en dragen bij aan een,

Op zoek naar een supplement dat helpt bij stress gevoelens? biedt ondersteuning tijdens emotionele periodes en neerslachtige momenten. Het helpt bij stemmingswisselingen, stress gevoelens, bij spanning, innerlijke onrust en sombere gevoelens¹. ontspanning.
Visa hela svaret

Welke antidepressiva bij piekeren?

Sertraline vermindert vooral de angstgevoelens zoals piekeren, slaapproblemen, prikkelbaarheid en trillen. Het is belangrijk om het medicijn minstens een jaar te blijven gebruiken. U voorkomt hiermee dat de klachten terugkomen. Het kan één tot drie maanden duren voordat u het effect van sertraline merkt.
Visa hela svaret

Wat kalmeert de zenuwen?

5 natuurlijke rustgevers – Bij aanhoudende angstklachten raden we je ten eerste aan om met je huisarts en/of een psycholoog te spreken. Daarnaast kunnen meditatie (bijvoorbeeld mindfulness, een bodyscan of shikantaza -meditatie) en yoga je helpen te ontspannen.
Visa hela svaret

Hoe kun je ontstressen?

Helemaal zen – Druk dagelijks even op de pauzeknop en neem de tijd om je lichaam én geest te ontspannen, met meditatie bijvoorbeeld. Ademhalingsmeditatie is eenvoudig, en doe je lekker makkelijk alleen in eigen huis. Ga rechtop zitten en sluit je ogen.
Visa hela svaret

Waar voel je stress in je lichaam?

Hoe werkt het in je lichaam? – Tijdens een stressvolle situatie zorgen onze hersenen ervoor dat je lichaam zich automatisch kan aanpassen door een verhoogde staat van paraatheid door activatie van het sympatische zenuwstelsel. Ook scheiden je bijnieren het stresshormoon adrenaline af en je lichaam is klaar voor de ‘vecht- of vluchtreactie’, hierdoor:

 • Ga je meer transpireren
 • Je bloeddruk stijgt
 • Je hartslag gaat omhoog.
 • Stroomt je bloed naar je grote spiergroepen, van je armen en je benen en worden je handen en voeten kouder
 • Je spieren spannen zich aan, vooral bij de nek- en schouders, voorhoofd, kaken en onderrug.
 • Je ademhaling wordt sneller en de adembeweging komt vooral vanuit de borst. (Waardoor er druk op de borst kan ontstaan).
 • De spijsvertering wordt stil gelegd, je lichaam gebruikt je energie vooral om te overleven.

Je lichaam is klaar voor actie. Je autonome zenuwstelsel is zo afgesteld dat het eerder te vaak afgaat dan te weinig. Anders zou je niet kunnen overleven. Sta je echter te lang onder spanning, dan blijft je lichaam in de alarmstand hangen en ontstaan er stress- en burn-out klachten.
Visa hela svaret

You might be interested:  Sluta Röka Medicin På Recept?

Kan het kwaad elke dag paracetamol?

Als u meerdere weken meer dan 5 tabletten van 500 mg per dag gebruikt kan dit schadelijk zijn. U heeft dan een kleine kans op schade aan lever, nieren en/of bloed. Gebruik per dag niet meer dan in de bijsluiter staat. Dit is niet goed voor uw lever.
Visa hela svaret

Wat is beter paracetamol of ibuprofen?

werkt-ibuprofen-beter-dan-paracetamol Een unaniem ‘JA’ op straat. Maar waarom? Daar is niet iedereen het over eens. We gaan langs bij Karin Wolting, apothekersassistente bij BENU Apotheek Hoogeveen. Ze legt uit: ‘De eerste stap in de behandeling van pijn is paracetamol.

 • Een relatief veilig middel omdat het minder bijwerkingen heeft dan ibuprofen en andere medicijnen niet snel in de weg zit.
 • Ibuprofen zit een stap hoger op de pijnladder.
 • Maar of het je pijn beter stilt, ligt aan de klachten die je hebt.
 • Bij hoofdpijn werkt paracetamol goed.
 • Maar voor pijnklachten in de knie door een zwelling of ontsteking is ibuprofen beter.

Daar zitten namelijk naast pijnstillende stoffen, ook ontstekingsremmende stoffen in. Als een klant bij ons voor pijnstilling komt dan kunnen wij adviseren welke pijnstiller de beste werking heeft bij die specifieke klacht. Ook kijken we naar de wisselwerking met andere medicijnen die een cliënt gebruikt.’ : werkt-ibuprofen-beter-dan-paracetamol
Visa hela svaret

Wat tegen chronische stress?

Chronische stress is niet onschuldig | UZA Iedereen staat wel eens nagelbijtend in de file of is al eens nerveus voor een presentatie. Maar wat als stress je leven beheerst? Wat doet chronische stress met je lichaam en hoe raak je ervan af? We praten vaak over stress alsof het er gewoon bij hoort.

Wat is stress? Hoe merk je dat je aan chronische stress lijdt? Welk effect heeft chronische stress op ons lichaam? Waarom slapen we minder goed in periodes van stress? Wat kun je doen tegen stress? Info:, T 03 821 39 38

Bij stress doet het lichaam het nodige om je te activeren en te wapenen tegen een bedreigende situatie, bijvoorbeeld wanneer er een gevaarlijke hond opduikt. Je hartslag verhoogt, je hersenen, hart en spieren krijgen meer zuurstof en het lichaam geeft suikers vrij voor meer energie.

Tegelijk worden andere lichaamsfuncties die op dat moment minder belangrijk zijn, tijdelijk op een lager pitje gezet, zoals groei, herstel en voortplanting. In die zin leidt acute stress tot een gezonde beschermingsreactie van ons lichaam en ons brein. Maar als stress chronisch wordt, is er een probleem.

Je lichaam bevindt zich dan voortdurend in een alarmfase en komt niet meer aan herstel toe. Symptomen van chronische stress zijn slecht slapen, prikkelbaarheid, gespannenheid, de neiging om je terug te trekken, verminderde eetlust of net meer zin in zoet, humeurigheid en vermoeidheid.

 1. Ook ben je gevoeliger voor pijn.
 2. In die zin maakt stress tal van aandoeningen en kwalen erger, waaronder hoofdpijn en migraine, buikpijn, rugklachten en fibromyalgie, een vorm van reuma.
 3. Verder kan stress eerder doorgemaakte psychische problemen opnieuw doen opflakkeren, zoals verslaving, angst en depressie.

In de eerste plaats geeft chronische stress een verhoogd risico op hart- en vaatproblemen. Eerst raakt namelijk de vethuishouding verstoord en de bloeddruk verhoogd, wat kan leiden tot aderverkalking en trombose, en dus een verhoogde kans op een hart- of herseninfarct.

Ook de regeling van het suikergehalte in het bloed en van het immuunsysteem kan verstoord raken. Te veel stress geeft ook een grotere kans op overgewicht en osteoporose. Dat stress het risico op kanker zou verhogen, is tot op vandaag echter nooit hard gemaakt in wetenschappelijk onderzoek. Bij stress maakt je lichaam meer adrenaline en noradrenaline aan, hormonen die je alerter maken.

Ook de productie van het hormoon cortisol verhoogt, terwijl die de eerste helft van de nacht net laag moet zijn om te kunnen slapen. Dat alles leidt ertoe dat je moeilijk in slaap raakt of ‘s nachts gemakkelijk wakker wordt. Doordat chronisch slaapgebrek op zijn beurt tot meer stress leidt, dreig je in een vicieuze cirkel terecht te komen.

 • De beste manier om stress te bestrijden is gezonder gaan leven, met meer aandacht voor slaap, lichaamsbeweging, ontspanning en gezonde voeding.
 • Ook mindfulnesstraining of relaxatie-oefeningen hebben soms een goed effect.
 • Anderen hebben nood aan psychologische begeleiding of psychotherapie.
 • Lassieke slaapmedicatie of kalmeermiddelen kunnen helpen om een moeilijke periode te overbruggen, maar zijn geen blijvende oplossing.

Hou er rekening mee dat het tijd en geduld vraagt om chronische stress aan te pakken: het is immers niet evident om je leefpatroon blijvend en structureel te veranderen. Je huisarts is een goed aanspreekpunt voor een eerste advies en verdere hulp. : Chronische stress is niet onschuldig | UZA
Visa hela svaret

Kun Je Oxazepam zonder recept krijgen?

Kun je oxazepam zelf kopen of heb je een recept nodig? Oxazepam is verkrijgbaar onder de naam Seresta (Forte) of het merkloze oxazepam. Je kunt oxazepam niet zomaar zelf kopen, want je hebt hiervoor een recept nodig van de huisarts. Oxazepam werkt rustgevend en ontspant de spieren.
Visa hela svaret