Vad Äta 500 Kalorier Per Dag?

Vad Äta 500 Kalorier Per Dag
Så mycket är 500 kalorier :

 • 2 korv med bröd.
 • 1 stor hamburgare.
 • 180 g stekt falukorv.
 • 240 g leverpastej 14 % fett.
 • 4 pannkakor.
 • 1/3 pizza.
 • 1 stor portion pommes.
 • 6 kokta ägg.

Meer items
Visa hela svaret

Hur mycket går man ner i vikt om man äter 500 kalorier?

Guide för snabb och enkel viktnedgång Men det är klart, det finns vissa generella grundregler: Ett genomsnittligt kaloriintag ligger på 1 800 – 2 500 kalorier per dag.1 kilo kroppsvikt motsvarar 7 000 kalorier. För att gå ner 1 kilo behöver du alltså minska 7 000 kalorier.
Visa hela svaret

Vad ska man äta på Fastedagarna?

Så här går det till: – Under de två fastedagarna äter du få kalorier uppdelade på ett eller flera mål under dagen. Du kan fasta vilka dagar du vill men inte två dagar efter varandra. Fastar man två dagar i rad ställer kroppen in sig på svält och ämnesomsättningen sänks.

Kvinnor får äta 500 kcal per dag och män kan äta 600 kcal per dag. En del föredrar att äta två större mål medan andra hellre äter fler mindre mål. Hälsovinsten är inte bara att gå ner i vikt, Studier har visat att de som äter enligt 5:2 metoden även får en minskad benägenhet att få cancer, demenssjukdomar som Alzheimers och många andra välfärdssjukdomar.

Att risken för åldersrelaterade sjukdomar minskar beror på att IGF1-nivån i kroppen sjunker. IGF1 är ett insulinliknande tillväxthormon som spelar stor roll när det gäller förekomsten av cancer, hjärt-kärlsjukdomar och demens. Studierna är dock baserade på djur så det återstår att se vad aktuella studier på människor som fastar på detta sätt visar.

Du går ner i vikt genom att du äter färre kalorier på en vecka och genom att fettförbränningen blir mer effektiv utan att du riskerar näringsbrist eller nedbrytning av muskler. Känn efter vilka dagar som passar dig bäst och hur du vill dela upp kalorierna under fastedagarna. Testa exempelvis att köra fastedagar måndag och torsdag och äta en liten frukost, en större lunch och en liten middag som sammanlagt skall ge dig 500/600 kcal.

You might be interested:  Hur Mycket Kalorier I En Kebabtallrik?

Du kan också bara äta en eller två måltider per dag. Här har vi samlat recept som du kan välja mellan, räkna bara ihop så du håller dig inom 500 eller 600 kcal. Det kan vara bra att tänka på att försöka äta balanserat även under fastedagarna så att du får i dig både lite grönsaker, protein från kött, fisk eller fågel, någon form av fett, gärna bra fetter som avokado eller några droppar olivolja.
Visa hela svaret

Hur länge ska man gå för att bränna 500 kalorier?

5 Lägg benen på ryggen – Jogga Gör det var som helst och när som helst, året runt, inne eller ute. Löpning är en älskad och effektiv träningsform. Du behöver bara 40 minuter i löpspåret för att förbränna dina 500 kalorier. Utmana din kondition genom att variera långdistans med intervallpass och växla mellan platt underlag och terräng.
Visa hela svaret

Varför går jag inte ner i vikt med 5 2?

Nackdelar – För att bli mer hälsosam med 5:2-dieten, och inte bara gå ner i vikt, krävs att man håller koll på vad man äter även övriga dagar. Det behöver inte vara lika strikt som om man följer en annan diet, såsom LCHF eller Paleo, men man bör ändå se till att ha en balanserad och varierad kosthållning alla dagar i veckan.

Annars finns risken att man inte får i sig alla de näringsämnen som kroppen behöver. I 5:2-dieten rekommenderas tre mål mat om dagen utan mellanmål med minskat intag av socker och mättat fett. En nackdel med 5:2-dieten är att man inte orkar vara lika fysiskt aktiv under fastedagarna eftersom man inte får i sig speciellt mycket energi.

Eftersom träning och fysisk aktivitet är en förutsättning för att vi ska må bra är detta inte optimalt. Därför rekommenderas inte 5:2-dieten till personer som tränar mycket.
Visa hela svaret

Vad kan man äta när man går på 5 2-dieten?

Kräver disciplin – Kombinerat med hälsosamma livsmedelsval kan 5:2-metoden vara ett bra sätt att gå ner i vikt – om man trivs med att äta oregelbundet. Men metoden ställer höga krav på näringstätheten i kosten; i princip ska behovet av vitaminer, mineraler, bra protein och hälsosamt fett täckas under fem dagar istället för sju.5:2 kan innebära sociala begränsningar och ställer stora krav på disciplin och beslutsamhet.

 • För att gå ner i vikt med 5:2-metoden krävs att du totalt sett får i dig mindre energi än du gör av med.
 • Grönsaker, mager fisk, magra mjölkprodukter, kyckling, äggvita och fibrer är bra mat som ger mycket mättnad per kalori, vilket är viktigt för att inte känna sig alltför hungrig de dagar då energiintaget ska vara lågt.
You might be interested:  Hur Länge Håller Öppnad Inlagd Gurka?

För att inte kompensera och äta “ikapp” de kalorier man uteslutit på de två lågkaloridagarna krävs att man har struktur och kontroll även under veckans övriga fem dagar.
Visa hela svaret

Hur lång tid tar det att gå ner 5 kilo?

Publicerad: 26 apr 2005, kl 13:30 Lite rundare än i fjol? Sugen på att göra något åt saken före de lediga sommardagarna på stranden? Här är fem enkla sätt att tappa fem kilon lagom till bikinisäsongen. Det är så här års man brukar märka att det smugit sig på några kilon sedan förra året.

 • Många människor går i regel upp lite under vinterhalvåret, då vi ofta rör oss lite mindre och kanske myser med goda middagar och tv-kvällar med chips och godis.
 • Är du sugen på att bli lite slankare lagom till semestern finns det flera vettiga och enkla sätt att göra det på.
 • Här intill tipsar vi om några av dem.

Samtliga metoder är framräknade enligt tumregeln att varje kilo kroppsvikt motsvarar 7 000 kalorier. För att få en hållbar viktminskning är det rimligt att gå ned ett halvt kilo i veckan.
Visa hela svaret

Är det farligt att äta 400 kalorier om dagen?

Ät 500 kalorier mindre per dag – Enligt uträkningar ska 7 000 ­kalorier motsvara ett kilo kroppsfett. Om du äter 500 kalorier mindre per dag så kan du gå ner ett halvt kilo per vecka. Drar du bort 1 000 kalorier per dag kan du gå ner ett kilo i veckan.

 • Alternativt så drar du bort 500 ­kalorier per dag, men lägger till ­motion som bränner fler kalorier.
 • Du bör inte ligga på ett intag av under 1 400-1 500 kalorier per dag en längre period.
 • Men upp mot en månad är det ingen fara att ligga lågt.
 • Men den klassiska kalorimetoden blir enklare att hålla om du kombinerar det med att välja mat som mättar på få kalorier och med lågt GI-värde.
You might be interested:  Hur Lite Kalorier Är Farligt?

LÄS OCKSÅ: Bränna fett: Här är 9 smarta genvägar
Visa hela svaret

Hur mycket går man ner i vikt om man äter 600 kalorier om dagen?

Hur stort kaloriunderskott behöver jag för att gå ner i vikt? – Det rekommenderas att man förlorar mellan 0,5 och 1 kg per vecka. Detta resulterar i en hälsosam viktminskning, som dessutom är lättare att bibehålla efteråt eftersom du inte har överdrivit kaloriunderskottet och ändrat hela kroppens metaboliska mönster.

Kaloriunderskott på 500 Ett kaloriunderskott på 500 kalorier per dag motsvarar ett underskott på 3 500 kcal per vecka. Du kan alltså gå ner 0,5 kg genom att minska 500 kalorier varje dag. För att uppnå ett så stort kaloriunderskott behöver du ofta bara skära ner på onödiga kalorier. Stäng till exempel av mellanmål och försök äta frukt eller grönsaker när du känner dig hungrig.

Naturligtvis kan du också börja träna/trappa upp träningen för att uppnå detta kaloriunderskott. Det rekommenderas dock numera att du slutar äta mellanmål när du försöker gå ner i vikt. Kaloriunderskott på 1000 Vi har tidigare nämnt att ett kaloriunderskott på 1 000 kcal kan leda till en viktnedgång på 1 kg per vecka.

Ett så här stort kaloriunderskott är alltså idealiskt för dem som vill se resultat snabbt – och som inte är rädda för att skära ner mycket på sitt matintag. För att uppnå detta kaloriunderskott måste du hålla dig borta från ohälsosamma mellanmål och tänka på vad du äter vid varje måltid. Det är särskilt fördelaktigt att äta bra med grönsaker, eftersom de inte innehåller så många kcal jämfört med andra livsmedel.

Kaloriunderskott på 1500 Vid första anblicken är det inte rekommenderat att upprätthålla ett kaloriunderskott på 1500 kcal, Åtminstone inte under en längre tid. Du kan välja att göra det med jämna mellanrum under din viktminskning för att öka din ämnesomsättning.
Visa hela svaret