Hur Många Kalorier Är Det I Sushi?

Hur Många Kalorier Är Det I Sushi
Det finns 297 kalorier i Sushi (8 bitar). Generella portionsstorlekar.

Portions storlek Kalorier
1 bit 37
1 oz 41
100 g 143
1 portion (125 g) 179

Nog 1 rij
Visa hela svaret

Hur många kalorier är det i 10 bitar sushi?

Näringsmässigt sammandrag: –

Kal 372 Fett 1,09g Kolh.77,74g Prot 11,18g

table>

Det finns 372 kalorier i Sushi (10 bitar). Kalorifördelning: 3% fett, 85% kolh., 12% prot.

Visa hela svaret

Hur många kalorier 12 bitar sushi?

Näringsmässigt sammandrag: –

Kal 446 Fett 1,31g Kolh.93,29g Prot 13,42g

table>

Det finns 446 kalorier i Sushi (12 bitar). Kalorifördelning: 3% fett, 85% kolh., 12% prot.

Visa hela svaret

Hur många kalorier i 20 bitar sushi?

Näringsmässigt sammandrag: –

Kal 744 Fett 2,18g Kolh.155,48g Prot 22,36g

table>

Det finns 744 kalorier i Sushi (20 bitar). Kalorifördelning: 3% fett, 85% kolh., 12% prot.

Visa hela svaret

Hur många kalorier 9 bitar sushi?

Näringsmässigt sammandrag: –

Kal 335 Fett 0,98g Kolh.69,97g Prot 10,06g

table>

Det finns 335 kalorier i Sushi (9 bitar). Kalorifördelning: 3% fett, 85% kolh., 12% prot.

Visa hela svaret

Är sushi nyttigare än pizza?

Sushi är tyvärr inte så nyttigt som du tror Sushi framhålls ofta som ett riktigt hälsosamt alternativ till – men det är inte riktigt hela sanningen, skriver DR. Hanne Skov, som är dietist på Heart Foundation säger att de stora mängderna ris gör att sushin blir betydligt mindre nyttig. Även om de andra ingredienserna i sushi är nyttiga, som fisk och sjögräs, så tar riset över. Skov fick titta på en typsik sushitallrik, och det visade sig då att riset stod för över 240 gram, medan fisken bara var 40 gram och sjögräs och grönsaker stod för 10 gram.
Visa hela svaret

Vilken sushi har minst kcal?

Vilka sushirätter är nyttiga? – Det är busenkelt att äta nyttig sushi, men håll er till de lite mer kalorifattiga alternativen för att maximera hälsovinsterna. Nedan snackar vi mer om två typiska sushirätter och deras kaloriinnehåll. Nigiri är en av de vanligaste sushirätterna, och innehåller främst ris, men även en liten fiskbit.

 1. Varje Nigiri-bit väger in på omkring 70 kalorier.
 2. Om ni beställer in en vanlig portion, som oftast innehåller sex bitar – uppgår den totala kalorimängden till 420, vilket bör ses som en rimlig nivå då det rekommenderade dagsintaget motsvarar cirka 2.100 kalorier för kvinnor och 2.600 kalorier för män.

Maki är en annan populär sushirätt, som innehåller sushiris, fisk och torkat sjögräs. En bit Maki innehåller 48 kalorier, vilket innebär att en rätt på sex bitar motsvarar cirka 280 kalorier. Om ni vill spara in på kalorierna kan ni välja att avstå från det vita riset för att istället köra på brunt ris.

 • Om ni gör så får ni i er en större andel näringsämnen.
 • Ni kan även välja att hoppa över de friterade alternativen samt majonnäs och feta dressingar för att minska det totala kaloriintaget.
 • Alla som är ute efter att äta nyttig sushi bör välja rätter som innehåller mycket grönsaker.
 • Om ni går den vägen maximerar ni näringsintaget samtidigt som ni håller nere kalorikonsumtionen.
You might be interested:  Recept Met Rijst En Kip?

För att sammanfatta läget bör sushi ses som en nyttig, och inte minst en mycket anpassningsbar maträtt. Tänk gärna på att följa de råd som ni hittar i artikeln. Om ni gör så kammar ni hem en lång rad hälsovinster. : Näringsinnehåll
Visa hela svaret

Är sushi nyttigt eller onyttigt?

När tiden är en bristvara är det lätt att fastna i dåliga vanor och gå på det enkla men kanske inte så nyttiga alternativet. Ofta är det betydligt mer kalorier än vad man tror i dessa matval.T.ex. innehåller vissa pizzor mer kalorier än vad en kvinna gör av på en hel dag.

 • Givetvis kan man äta en pizza ibland, men man ska vara medveten om vilka val man gör.
 • För det är faktiskt skillnad på snabbmat och snabbmat.
 • För genom att välja “rätt” snabbmat kan du spara upp till 1500 kcal per måltid.
 • Nedan följer en lista på vanliga snabbmatsalternativ i stigande kalorimängd.1.
 • Pastasallad kan vara mycket nyttigt – Kalorier per portion: 450–550 kcal – Protein/portion: 15–41,9 g – Kolhydrater/portion: 60–70 g – Fett/portion: 9–15 g Kommentar: Kalorimässigt kan en sallad vara mycket bra, men det är också en rätt som påverkas väldigt mycket av vad du väljer att ha i salladen.

Det som påverkar är exempelvis mängden kyckling och vilken typ av dressing du väljer. En sallad med mer kyckling är att föredra, då den kommer att mätta bättre. Eftersom pastan oftast är kall i dessa sallader påverkar den inte blodsockret så mycket och får ett lägre GI.2.

Sushi är nyttigare än vad många tror – Kalorier per portion: 429 kcal – Protein/portion: 16,5 g – Kolhydrater/portion: 78,3 (socker 2,4 g) – Fett/portion: 4,5 g Kommentar: Sushi är faktiskt ett ganska bra alternativ då det inte innehåller så mycket kalorier.9–11 bitar blir ur kalorisynvinkel en lagom portion för de flesta människor.

Dessvärre innehåller sushi mest kolhydrater och mättar därför ganska dåligt. Sushi gör sig dock bra som “efter-träning-mat” för då är snabba kolhydrater inte är något problem för kroppen. Att sushi skulle innehålla enorma mängder socker stämmer inte enligt livsmedelverkets analyser.

 1. Mindre än 3 g/portion.3.
 2. Thaimat är onyttigare än vad många tror (kyckling med cashewnötter och ris) – Kalorier per portion: Ca 1 000 kcal – Protein/portion: 52 g – Kolhydrater/portion: 122 g – Fett/portion: 43 g Kommentar: Thaimat innehåller ofta rikligt med grönsaker och uppfattas därför som ett riktigt nyttigt val.

Fisksåsen och oljan i såsen driver dock upp energiinnehållet rejält. Riset är oftast mer än dubbelt så mycket som be¬hövs till en normal portion. Riset kokas dessutom oftast i riskkokare vilket påverkar strukturen rejält och gör riset snabbare ur GI-synpunkt.

 1. Rätten får dock ett plus för att den innehåller mycket grönsaker och kryddor som är hälsobringande, som ingefära och chili.
 2. Det man dock ska vara medveten om att mycket thaimat innehåller mycket smakförstärkare vilket är omdiskuterat.4.
 3. Skippa pomfritten så är hamburgare ganska ok.
 4. Alorier per portion: 775–1 000 kcal – Protein/portion: 22–33 g – Kolhydrater/portion: 70–96 g – Fett/portion: 43–56 g Kommentar: En hamburgare kan också se väldigt annorlunda ut, men ofta innehåller mycket kolhydrater och fett.

Dessutom kommer stekta varianter att bidra med en hel del AGE och ALE – ämnen som bildas när fett, kolhydrater och protein upphettas kraftigt och som bland annat ökar inflammationer i kroppen. Fettet är ofta av det mättade slaget och kolhydraterna är snabba, även om de i sällskap av proteinet och fettet kommer att ge betydligt lägre blodsockersvar än ensamma.5.

 1. Pizza är en rejäl kaloribomb.
 2. Alorier per portion: 1 600–2 670 kcal Protein/portion: 66–110 g Kolhydrater/portion:150–250 g Fett/portion: 80–134 g Kommentar: Pizza är en ordentlig mix av både fett och kolhydrater.
 3. Det finfördelade mjölet bidrar med snabba kolhydrater, men tillsammans med allt fett kommer blodsockersvaret ändå inte kunna bli så stort.
You might be interested:  Hur Länge Håller Kokt Ris I Kylen?

Pizzorna i den här storleken, 600 –1 000 g, blir lagom att dela på tre. Det blir dock fortfarande en beskedlig mängd fett. Men likt många andra rätter så spelar ingredienserna stor roll, så om du har möjlighet så välj lite mindre ost och mer grönsaker.
Visa hela svaret

Är sushi Smalmat?

Sushi är nyttigt – I jämförelse med mycket annan snabbmat är sushi ett bra val. Men nyttigt är det inte. Soja, ris och makirullar är ingen smalmat. Och det innan du ens adderat majonnäs och cream cheese eller vad du nu föredrar till din sushi.
Visa hela svaret

Är det nyttigt att äta sushi?

Vilka hälsofördelar får ni ta del av? – Då fisk innehåller protein, dioxin, vitamin D2 och omega 3-fettsyror är det en bra idé att äta sushi, så länge ni inte överkonsumerar vill säga. Många av de ingredienser som ingår i sushi hjälper er förebygga depressioner, stroke och hjärtsjukdomar samtidigt som minnet förbättras.

 1. Men då sushi-rätterna ofta innehåller lax, tonfisk och andra typer av fet fisk bör ni maximalt äta två portioner i veckan enligt Världshälsoorganisationen ().
 2. Som vi redan gått igenom är grönsaker vanliga inom sushi-svängen, och det är förstås positivt.
 3. Aubergine är rikt på både B1- och B6-vitaminer, medan avokado främst innehåller mättat fett och vitamin E.

Om sushin innehåller sjögräs eller Wasabi som topping har ni tur. Då får ni i er viktiga mineraler, järn, zink och vitamin B12.
Visa hela svaret

Är sushi bra för att gå ner i vikt?

Sushi – Viktklubbs favorit. Enda nackdelen med sushi är bristen på grönsaker. Annars är det nyttig och smal mat. Komplettera gärna med en frukt till efterrätt. Bra val: Alla sushibitar. Misosoppa. Wasabi (pepparrotskräm). Nori (sjögräs). Mindre bra: Lax är bra mat men fet, se till att testa andra fisksorter också.
Visa hela svaret

Vad är det nyttigaste män kan äta?

Ät mycket grönsaker, frukt och bär. Välj gärna rotfrukter, vitkål, blomkål, broccoli, bönor och lök. Du som äter fisk och skaldjur, ät detta två till tre gånger i veckan. Variera mellan feta och magra fisksorter.
Visa hela svaret

Vilken snabbmat har minst kalorier?

Bra val: Hamburgare på magert kött utan dressing. Tunnbrödrulle utan fet dressing. Kebabkött, om det är gjort på magert kött. Falafel med mycket grönsaker.
Visa hela svaret

När ska man inte äta sushi?

Sushi går bra att äta när man är gravid. För att undvika risken för listeria är det dock viktigt att antingen äta nygjord eller nyförpackad sushi, det vill säga högst några få dagar gammal. Sushi på restaurang är nytillverkad och går bra att äta. Kontrollera förpackningsdatumet på sushi du köper i affären.
Visa hela svaret

Hur många kalorier är det i en bit avokado sushi?

Avokado Nigiri

Kcal 50,01
Protein 0,76 g
Fett (varav mättat) 2,49 g (0,44 g)
Kolhydrater (varav sockerarter) 5,92 g (0,08 g)
Fiber 0,67 g

Visa hela svaret

Hur många kalorier ska man äta på en dag?

Hur många kalorier (kcal) per dag – hålla vikten – Det är omöjligt att beräkna exakt hur många kalorier du behöver, men det finns några formler som ger en indikation på hur många kalorier du behöver under en dag. Det är individuellt hur mycket energi man är i behov av.

 • Energibehovet varierar beroende på kön, ålder, längd och aktivitetsnivå.
 • En tumregel är att kvinnor bör få i sig ca 2000 kalorier (kcal) per dag för att upprätthålla sin vikt och män behöver ca 2500 kalorier (kcal) per dag.
 • Grovt uträknat: Multiplicera din egen vikt med 30, så får du fram ett ungefärligt energibehov för ett dygn.

Om du väger 70 kg kommer uträkningen se ut såhär: 30 kcal x 70 kg = 2100, Dagar med träning ger ett något större behov för kalorier. Visste du att Nutriletts barer kan innehålla så lite som 105 kalorier (kcal)? Ett perfekt mellanmål för dig som vill hålla vikten.
Visa hela svaret

You might be interested:  Hur Gör Man Ost Hemma?

Hur många kalorier i 5 bitar sushi?

Näringsmässigt sammandrag: –

Kal 186 Fett 0,55g Kolh.38,87g Prot 5,59g

table>

Det finns 186 kalorier i Sushi (5 bitar). Kalorifördelning: 3% fett, 85% kolh., 12% prot.

Visa hela svaret

Hur mycket väger 10 bitar sushi?

Hur många kalorier är det i sushi? Publicerad: 1 februari 2007 Uppdaterad: 8 mars 2011 Hej hej, ungefär hur mycket kalorier är det i en dagens sushi? Brukar väl vara sex-sju bitar och soppa.vet ni? /Charlotte Hej Charlotte! Jag kommer att svara på din fråga, men först vill jag tipsa dig om Livsmedelsverkets hemsida (www.slv.se).

 • Där kan du få uppgifter om näringsvärden för olika livsmedel och rätter i “Livsmedelsdatabasen”.
 • Du hittar länken till databasen på hemsidans vänstra kolumn; klicka på “Sök på livsmedelsdatabasen”.
 • Sedan skriver du in t.ex.
 • Sushi” i rutan för livsmedel och klickar också på rutan “inkludera maträtter”.

Sökresultatet för “sushi” visar sex stycken alternativ, inklusive “Sushi olika sorter”. Om du läser vidare på just denna rad så ser du, under kolumnen “ENER (kcal)”, att 100 gram sushi innehåller 109,9 kcal. Om vi säger att en bit sushi väger cirka 35 gram, så väger 6-7 bitar cirka 245 gram, och innehåller alltså cirka 270 kcal.

Färdigblandad misosoppa finns inte med i databasen, men däremot finns misopasta. Misosoppan som man får på sushirestauranger innehåller mest buljong samt en liten del misopasta och därför blir det inte mer än cirka 30 kcal per portion (det kan variera, beroende på vilka ingredienser som ingår i soppan).

Din sushimåltid innehåller någonstans kring 300 kcal skulle jag tro. Med vänliga hälsningar Dietist Mary : Hur många kalorier är det i sushi?
Visa hela svaret

Hur mycket väger 10 bitar sushi?

Hur många kalorier är det i sushi? Publicerad: 1 februari 2007 Uppdaterad: 8 mars 2011 Hej hej, ungefär hur mycket kalorier är det i en dagens sushi? Brukar väl vara sex-sju bitar och soppa.vet ni? /Charlotte Hej Charlotte! Jag kommer att svara på din fråga, men först vill jag tipsa dig om Livsmedelsverkets hemsida (www.slv.se).

Där kan du få uppgifter om näringsvärden för olika livsmedel och rätter i “Livsmedelsdatabasen”. Du hittar länken till databasen på hemsidans vänstra kolumn; klicka på “Sök på livsmedelsdatabasen”. Sedan skriver du in t.ex. “sushi” i rutan för livsmedel och klickar också på rutan “inkludera maträtter”.

Sökresultatet för “sushi” visar sex stycken alternativ, inklusive “Sushi olika sorter”. Om du läser vidare på just denna rad så ser du, under kolumnen “ENER (kcal)”, att 100 gram sushi innehåller 109,9 kcal. Om vi säger att en bit sushi väger cirka 35 gram, så väger 6-7 bitar cirka 245 gram, och innehåller alltså cirka 270 kcal.

Färdigblandad misosoppa finns inte med i databasen, men däremot finns misopasta. Misosoppan som man får på sushirestauranger innehåller mest buljong samt en liten del misopasta och därför blir det inte mer än cirka 30 kcal per portion (det kan variera, beroende på vilka ingredienser som ingår i soppan).

Din sushimåltid innehåller någonstans kring 300 kcal skulle jag tro. Med vänliga hälsningar Dietist Mary : Hur många kalorier är det i sushi?
Visa hela svaret

Hur många kalorier är det i 11 bitar sushi?

Näringsmässigt sammandrag: –

Kal 409 Fett 1,2g Kolh.85,51g Prot 12,3g

table>

Det finns 409 kalorier i Sushi (11 bitar). Kalorifördelning: 3% fett, 85% kolh., 12% prot.

Visa hela svaret

Hur många kalorier är det i 10 bitar California Rolls?

Näringsmässigt sammandrag: –

Kal 328 Fett 1,21g Kolh.63,1g Prot 13,77g

table>

Det finns 328 kalorier i California Rullar (10 ). Kalorifördelning: 3% fett, 79% kolh., 17% prot.

Visa hela svaret

Hur många kalorier i 15 bitar sushi?

Näringsmässigt sammandrag: –

Kal 558 Fett 1,64g Kolh.116,61g Prot 16,77g

table>

Det finns 558 kalorier i Sushi (15 bitar). Kalorifördelning: 3% fett, 85% kolh., 12% prot.

Visa hela svaret