Hur Många Kalorier Bränner Man På Att Hoppa Studsmatta?

Hur Många Kalorier Bränner Man På Att Hoppa Studsmatta
Så här mycket förbränner du på olika träning!

Aktivitet 30 min Kcal 30 min Antal steg
Hoppa studsmatta, medel 210 4200
Hoppa studsmatta, tuff 315 6300
Inlines, lätt 150 3000
Inlines, medel 240 4800

Nog 103 rijen
Visa hela svaret

Kan man gå ner i vikt av att hoppa studsmatta?

När man hoppar studsmatta bränner man kalorier snabbare vilket gör det lättare att hålla en hälsosam vikt. Det bidrar till utvecklingen av ens balans, motorik och koordination. Att hoppa studsmatta minskar stress.
Visa hela svaret

Är det bra träning att hoppa studsmatta?

Varför är hoppning på studsmatta bra träning? Är det verkligen effektivt? Allt fler vill träna hemifrån. För vissa handlar det om enkelhet och att spara tid, medan andra tycker om att träna hemma i lugn och ro. Ett av de enklaste och mest effektiva träningsredskapen du kan äga är en Att träna på en studsmatta är roligt, bra för hjärtat (och cirkulationssystemet) och förbättrar balansen, koordinationen och kroppshållningen.

Dessutom är studsmattaträning skonsam för lederna. Du får ett bra träningspass utan smärta. Allt detta samtidigt som din kondition förbättras och dina muskler utvecklas. All träning har sina fördelar och det är studsmattans mångsidighet som gör den till en exceptionell träningsutrustning att inkludera i hemmagymmet.

Hos ACON hittar du som gör att du kan träna på ditt eget sätt, på dina egna villkor och när det passar dig.
Visa hela svaret

Hur många kilo håller en studsmatta för?

Viktiga säkerhetsdetaljer att beakta vid köp av studsmatta – En studsmatta som säljs idag måste ha ett godkänt säkerhetsnät runt om sig för att minimera risken för skador i samband med att den som hoppar ramlar av studsmattan. Hoppande och studsande är en aktivitet där det är lätt att tappa rumsuppfattning eller att trampa fel och trilla av.

Därför är det viktigt med ett nät. Tänk särskilt på det om du köper en begagnad studsmatta. Säkerställ att det finns ett nät med och inspektera det. En annan potentiellt farlig del på studsmattan är fjädringen som håller ihop stålramen med själva mattan. Här måste det finnas ett skydd som minskar risken för att ett ben eller en arm åker ner mellan fjädrarna och skadas.

Det skyddet måste vara anpassat för studsmattans diameter så att det håller fjädrarna helt täckta. Tänk dock på att det aldrig blir ett hundraprocentigt skydd utan lär dina barn att alltid hoppa i mitten på studsmattan. När du köper en ny studsmatta ska det finnas angivet en maxvikt.
Visa hela svaret

Varför ta ner studsmatta vinter?

bra tips inför vintern – Trampolinspecialisten Nedmontering kan alltid kännas lite deppigt och tråkigt. Vi har här samlat lite information och tips som gör det enklare och medför också att uppmonteringen blir lite enklare när våren är här igen. De delar som ska tas under tak under vintern är duken, fjädrarna, kantskyddet och skyddsnätet.

 1. Duken och fjädrarna tål kyla men kommer hålla längre om de monteras ned och besparas slitage under vintern.
 2. Det är dessutom lätt att fjädrarna sträcks ut av ett kraftigt snöfall.
 3. Ett sådant kan lätt komma upp i ett par hundra kilo om det är blötsnö.
 4. Se till att fjädrarna och duken är torra och lägg dem sedan i ett förråd, på vinden eller liknande.

Kantskyddet och skyddsnätet bör förvaras i underhållsvärme. Vinylgalonen tar lite skada när temperaturen kryper ner under ca -10°C. Även dessa ska vara torra. Ramen kan med gott samvete lämnas utomhus. Den är varmgalvaniserad och på vissa modeller dessutom lackerad, så den står emot vintervädret bra.

Det kan tänkas att de svarta ramarna bleks en aning och viss ytrost kan förekomma men ingenting som innebär någon risk för konstruktionen. Vill man ta in ramen kan man självklart göra det också. Det kan under vintern samlas vatten i ramen och det är bra att hälla ut när våren kommer. Har ni modeller med fastsvetsade hållare för skyddsnätstolpar och det sitter en gummikopp nedtill så är det bra att ta bort den gummikoppen.

Ett bra tips är att istället sätta den upptill på hållaren. Här nedan har vi samlat tips från våra medarbetare för att göra det smidigare för er att få ned studsmattan. Tycker du att det känns jobbigt att montera ner studsmattan själv? Vi erbjuder nedmontering av studsmattor i Stor-Stockholmsområdet.

Vi plockar ner skyddsnät, duk, fjädrar och kantskydd. Vi går igenom delarna och ser ifall det är något som behöver bytas ut och meddelar er ifall så är fallet. Priset för demontering är 1 300kr efter RUT-avdrag (2 600kr om ni ej har något RUT-avdrag kvar). Om ni vill boka in en demontering gör ni det enklast via att maila oss på alternativt ringa oss på 08-792 10 70.

: bra tips inför vintern – Trampolinspecialisten
Visa hela svaret

När ta ner studsmatta?

Vinterförvaring av studsmatta Vi rekommenderar alltid våra kunder att plocka in så mycket av studsmattan som möjligt under vintern för att bibehålla dess kvalitéer och öka studsmattans livslängd. Man kan generellt säga att man nedmonterar i omvänd ordning som man monterade studsmattan men det finns några saker att tänka på längs vägen:

Börja med att fälla ner säkerhetsnätet på hoppduken och plocka in ställningen med skumrören. Själva nätet kan du låta sitta kvar i hoppduken och plocka in allt som ett paket. Då slipper du jobbet med att sy fast säkerhetsnätet igen.Avlägsna kantskyddet och plocka av samtliga fjädrar med hjälp av den medföljande fjäderdragaren.Se till att säkerhetsnät, hoppduk och kantskydd är helt torra innan de viks ihop annars finns det risk för mögelangrepp.Ramen kan du låta stå kvar ute men använd då de medföljande svarta plastlocken för att täcka för hålen ramen (gäller enbart för vissa modeller). Locken förhindrar att studsmattans ben blir vattenfyllda, vilket i värsta fall kan leda till frostsprängning. Det går även bra att täcka över ramen med en enklare presenning men det allra bästa är som sagt att plocka in allt och för vara det torrt då det inte används.

Följ bruksanvisningens olika stegen i omvänd ordning när det är dags att nedmontera studsmattan/säkerhetsnätet. Försök inte att nedmontera någon del av studsmattans ram innan fjädrar och hoppduk har avlägsnats. Använd gärna handskar för att skydda dina händer från att klämmas under nedmonteringen. : Vinterförvaring av studsmatta
Visa hela svaret

Hur ofta ska man hoppa?

Det är en riktigt råkall vinterdag när Ridsport besöker det utbildnings- och försäljningsstall som Anna Hassö driver tillsammans med Sabrina Söderberg, också fälttävlansryttare. Snöblandat regn piskar mot ansiktet, det är snålblåst och marken är kladdig av snö och lera.

 • Just sådant väder som lockar mer till att vara inomhus än att ge sig ut och rida.
 • Ändå är det just vad Anna och Sabrina gör, med häst efter häst.
 •  Vi har ridhus på gården, men hela året rider vi utomhus varannan dag med hästarna.
 • Om det är speciella väderförhållanden kan vi anpassa oss efter det, men vi rider aldrig inne tre dagar i rad, säger Anna.

– Det är bara bra att hästarna tål att gå i regn, det kan det bli på tävling också. Vila på hösten Årsplanen för tävlingshästarna innebär att de vilar några veckor på hösten. – Innan de får vila brukar jag träna det som kan behöva förbättras efter säsongen.

Under ett par veckor arbetar jag på deras svagheter, så att det är avklarat när de sedan får återhämta sig genom att vara i hage. Det är aktiv vila i stora hagar med kompisar och tiden varierar beroende på ålder, upp till fem veckor som mest. – Första veckan efter vilan får de skritta som handhäst. De sätts successivt i gång igen, men hoppar inte förrän efter nyår.

– Under januari till mars byggs konditionen upp. Alla hästar gör samma slags jobb, men med varierad mängd. Vi tränar två konditionspass per vecka, det innebär trav på landsväg. Det är ett fast men inte stenigt underlag och mycket mindre farligt för hästarna än ett för mjukt underlag.

 • Under säsongen är jag mycket noga med återhämtning efter tävling, då skrittas hästarna mycket vid hand utan ryttare.
 • Anna Hassö.
 • Arbetet på vägen utförs ofta med handhäst, på så sätt blir två hästar motionerade på samma gång och har sällskap av varandra.
 •  Jag gillar att rida med handhäst, jag kan galoppera dem så också, när de är vana.

När Sabrina rider in en häst eller ponny har vi dem gärna som handhäst i början. Olika slags underlag På gården finns fem olika underlag: grusvägar, ridhus med fast botten, en ridbana med något djupare underlag, en stubbåker och en gräsåker. Ändå åker de ofta iväg och tränar på andra ställen.

 1.  Vi åker till Öved och klättrar i backar och antingen till Everlöv eller Flyinge för galoppträning.
 2. I Everlöv finns en bana som travfolk håller preparerad året om och på Flyinge finns täckta banan.
 3. Ibland åker vi till havet och rider på stranden.
 4.  Från mars byts det ena konditionspasset ut mot galoppjobb.
You might be interested:  Hur Mycket Mjölk Produceras I Sverige?

Vi cantrar ibland på grusvägarna, men rider de riktiga jobben på bra underlag. Att galoppera en gång i veckan är något man bör göra med alla slags hästar. Hoppning och bommar Utöver konditionsträningen får hästarna hoppa eller arbeta över bommar två gånger i veckan samt tränas i dressyr.
Visa hela svaret

Hur många skadar sig på studsmatta?

Dela Vårtid och härligt väder betyder för många barn tid för lek i trädgården. I maj sker flest skador bland barn som hoppar i studsmattor. Att flera barn hoppar samtidigt är den vanligaste orsaken till olyckor. “Det är givetvis alltid viktigt att måna om barns säkerhet vid lek på studsmatta och på grund av nuvarande läge med pågående covid-19 pandemi så är det extra viktigt att kontrollera att lek på studsmattan går rätt till, för att minimera risken för skador och därmed undvika att belasta vården.” säger Ifs specialist. Studsmatta är en fantastisk leksak som gör det roligt att röra på sig och samtidigt ger bra koordinationsträning. I jämförelse med många fritidsaktiviteter är den billig och kan användas av barn i olika åldrar. Men tyvärr inträffar det ofta att barn som hoppar i studsmattan skadar sig.

 1. Under pågående covid-19 pandemi är sjukvården hårt ansträngd och många ställer sig kanske frågan om studsmattan ska monteras upp överhuvudtaget i år.
 2. Det är givetvis alltid viktigt att måna om barns säkerhet vid lek på studsmatta och om man väljer att montera upp studsmattan i år så är det extra viktigt att kontrollera att lek på studsmattan går rätt till, för att minimera risken för skador.

Varje år skadas ungefär 6 000 barn i olyckor relaterade till studsmattor. Flest skador sker under sommarhalvåret – och mer än en femtedel (21 procent) av alla skadehändelser med studsmatta sker i maj, enligt Socialstyrelsens statistik. Skadehändelser med studsmatta under åren 2012-2017 fördelat per månad i procent

01. Januari 1
02. Februari 1
03. Mars 4
04. April 14
05. Maj 21
06. Juni 17
07. Juli 17
08. Augusti 13
09. September 7
10. Oktober 3
11. November 1
12. December 1

Källa: Socialstyrelsen) – De flesta skadorna på studsmatta sker i åldrarna fem till tio år och många av dem orsakas av att flera barn hoppar samtidigt. Vanligast är frakturer av olika slag, framförallt i handleder, fingrar, armbågar och fotleder. Skador i fotleden beror ofta på att foten fastnar i studsmattans kant och skadan kan kräva både operation och lång, besvärlig läkningstid, säger Sara Sköldkvist, produktspecialist personförsäkring på If.

 1. Det finns risk för att nackskador kan uppstå till exempel vid misslyckade volter och hopp.
 2. Volter, skruvar och andra tricks bör därför undvikas helt i dessa tider för att undvika skada och minska belastningen på vården.
 3. Givet rådande läge och för att minimera risken för skador bör dessutom endast en person hoppa åt gången.

– Om studsmattan plockas fram är det viktigt att komma överens med barnen om några få, men viktiga, förhållningsregler att hålla sig till när de hoppar studsmatta. Reglerna ska gälla för alla som hoppar, både kompisar och vuxna. Kom ihåg att alltid ha uppsikt över barn som leker i studsmattan, säger Sara Sköldkvist.

 • Ställ studsmattan på plan mark så att den står stadigt. Om marken lutar där studsmattan står ökar skaderisken väsentligt.
 • Underlaget kring mattan ska vara mjukt.
 • Ställ mattan långt ifrån träd och andra hårda föremål.
 • Mattan ska ha ett stabilt och rejält vadderat ramskydd.
 • Det ska inte finnas något mellanrum mellan ram och matta.
 • Använd skyddsnät för att förhindra att barnen trillar av. Låt gärna nätet gå hela vägen till marken, eftersom det minskar risken att någon kryper in under mattan.
 • Ju större studsmatta desto mindre risk att ramla av. Givet rådande läge och för att minimera risken för skador så bör man endast hoppa en person åt gången.

De viktigaste förhållningsreglerna

 1. Givet rådande läge och för att minimera risken för skador så bör endast en person åt gången hoppa. (Om två personer hoppar på studsmattan är det viktigt att de håller ögonkontakt och avstånd till varandra.)
 2. Hoppa utan skor.
 3. Ha inga leksaker eller andra föremål på studsmattan. Det kan ge svåra skador om man landar olyckligt på dem.
 4. Små barn får aldrig hoppa utan tillsyn av en vuxen.

Visa hela svaret

Hur många kalorier för att förbränna 1 kg?

Lägg dig inte för lågt – När du vet att det är 7.700 kalorier i ett kilo fett kan det vara frestande att lägga sig på ett högre kaloriunderskott för en snabbare viktnedgång. Men, ett extremt lågt intag av kalorier eller för stora kaloriunderskott som resulterar i snabba viktnedgångar, är inte hållbara.
Visa hela svaret

Kan man gräva ner en vanlig studsmatta?

– Ja, man kan gräva ner en studsmatta. Det finns även studsmattor som är specifikt avsedda för detta men det går egentligen lika bra att sänka ner en vanlig studsmatta i marken. Fördelen med att sänka ner en studsmatta i marken är att man inte behöver något skyddsnät (givet att man har två meter fritt runtom studsmattan).
Visa hela svaret

Är det farligt med studsmatta?

Vanliga skador – Det finns risk för att nackskador kan uppstå till exempel vid misslyckade volter och hopp. Småsyskon som vill göra som de äldre barnen och försöker sig på avancerade volter, men som har sämre koordination, gör sig lättare illa. Vill man lära sig volter och skruvar ska man helst lära sig av någon som kan och som vet hur man lär ut.

 • De flesta skadorna på studsmatta sker i åldrarna 5-10 år och många av dem orsakas av att flera barn hoppar samtidigt.
 • Vanligast är frakturer av olika slag, framförallt i handleder, fingrar, armbågar och fotleder. Skador i fotleden beror ofta på att foten fastnar i studsmattans kant och skadan kan kräva både operation och lång, besvärlig läkningstid.
 • Skador som uppstår trots att förhållningsreglerna har följts brukar vara av lindrigare art.
 • Säkerhet för nyfikna barn Föräldrar vill se barn växa upp tryggt och säkert. Vi har tips om barnsäkerhet. Barnsäkerhet
 • Barn på cykel Ge ditt barn en bra start på cykel och i trafiken. Vi tipsar om viktiga saker att veta. Cykeltips för barn
 • Barn behöver försäkring Ge ditt barn en försäkring som gäller dygnet runt och för sjukdom och olycksfall. Barnförsäkring

Visa hela svaret

När sätter man upp studsmatta?

När kan man sätta upp studsmatta? – När det inte längre finns risk för frost på nätterna kan du sätta upp studsmattan. Är det allt för kallt kommer nämligen materialet slitas ut fortare och det riskerar att gå sönder när du hoppar. : Montera studsmatta – Tips och tricks
Visa hela svaret

Hur många barn i en studsmatta?

Begränsa antalet barn som hoppar samtidigt – Att många barn hoppar samtidigt är den största orsaken till att olyckor sker och många barn skadar sig också när de landar på studsmattan eller ska ta sig ner från studsmattan. Små barn löper stor risk att bli skadade när de hoppar tillsammans med större barn, då de väger mindre och inte har ett lika utvecklat balanssinne.

 1. Det är absolut säkrast om ett barn hoppar åt gången, men se till att det åtminstone aldrig är fler än två barn på studsmattan samtidigt och att barnen som hoppar är i ungefär samma ålder.
 2. Som vuxen gäller det att hoppa försiktigt om ett barn är på studsmattan samtidigt – din tyngre vikt kan ge extra trampolineffekt till barnets studsar.

Men det är inte bara viktigt prata med barnen om hur man ska agera på studsmattan – att vara under den innebär också en skaderisk. Det finns skyddsnät som går att montera på studsmattan så att barn inte kan krypa in under.
Visa hela svaret

Måste man ha skyddsnät till studsmatta?

Tänk på det här: –

Studsmattan ska vara CE-märkt. Studsmattor större än 1,5 meter i diameter ska alltid ha skyddsnät. Placera studsmattan stadigt på plan mark omgiven av ett mjukt underlag med ett avstånd på minst 2 meter till fasta föremål. Följ den information som tillverkaren levererar med studsmattan. Kontrollera studsmattan regelbundet och använd den inte om det finns trasiga delar.

Placera studsmattan stadigt på plan mark omgiven av ett mjukt underlag, till exempel sand eller gräs. Se till att det är minst två meter till träd, stenar, byggnader och andra fasta föremål. Området under studsmattan är ett område där det inte ska vara några barn, leksaker eller andra saker när någon hoppar.
Visa hela svaret

Är det farligt för små barn att hoppa studsmatta?

Experten: så skyddar du barnen under den olycksdrabbade studsmattesäsongen Pressmeddelande – 31 Maj 2019 08:30 Nu startar studsmattesäsongen runt om i hela landet. För många barn och ungdomar är det en favoritaktivitet i trädgården, men var tredje barn som hoppat studsmatta har råkat ut för en olycka och varje år tvingas 6 000 barn uppsöka akutsjukvård.

 1. Men olyckorna hade kunnat vara betydligt färre.
 2. Enligt en ny undersökning från Trygg-Hansa vidtar få föräldrar de enkla säkerhetsåtgärder som krävs.
 3. Studsmattornas omåttliga popularitet håller i sig och fler än nio av tio svenska barn (94 procent) i åldern 2-15 har någon gång hoppat studsmatta.
 4. Men hoppningen är inte bara en rolig sommarlek, det är också en av de vanligaste olycksorsakerna bland barn.
You might be interested:  Hur Mycket Kalorier I Knäckebröd?

Närmare vart tredje barn (31 procent) har någon gång varit med om en olycka när de hoppat studsmatta, enligt en ny undersökning som Novus genomfört på uppdrag av Trygg-Hansa. Dessutom skadar sig runt 6 000 barn varje år så allvarligt på en studsmatta att de tvinga uppsöka akutsjukvård, enligt siffror från Myndigheten för Samhällsskydd och beredskap.

Vanliga skador är benbrott, hjärnskakningar, nackskador och stukningar. – Att barn hoppar studsmatta är positivt, det aktiverar barnen och ger både muskelträning och bättre balans. Men 6 000 allvarligt skadade barn per år är alldeles för många. Särskilt när det finns enkla sätt för föräldrar att minska risken för en olycka, säger Alexandra Gahnström, Barnens försäkringsexpert på Trygg-Hansa.

Få föräldrar vidtar rätt säkerhetsåtgärder Den vanligaste olycksorsaken på en studsmatta är att för många barn hoppar tillsammans, vilket kan resultera i krockar eller okontrollerade fall utanför mattan. Trots det säkerställer bara var tredje förälder (34 procent) att inte fler än två barn hoppar på studsmattan samtidigt.

– Små barn löper stor risk att bli skadade när de hoppar med större barn, de väger mindre och har inte ett lika utvecklat balanssinne. Det ska därför aldrig vara fler än två barn på studsmattan samtidigt och barnen som hoppar bör vara i ungefär samma ålder. Som vuxen ska man vara oerhört försiktig om man hoppar tillsammans med ett barn, säger Alexandra Gahnström.

Om man inte håller barnen under uppsikt när de hoppar är det svårt att kontrollera att hoppandet går rätt till, eller ännu värre, att ett barn ligger skadat och behöver vård. Ändå har färre än två av tio föräldrar (18 procent) barnen under uppsikt då de hoppar.

 • Närmare hälften (45 procent) brukar inte heller prata med sina barn om vilka regler som gäller på studsmattan.
 • Var femte studsmatta bryter mot lagen Enligt EU:s säkerhetskrav för leksaker är det inte längre tillåtet att sälja studsmattor utan säkerhetsnät.
 • Trots det följer inte alla försäljare lagen.
 • I Trygg-Hansas undersökning uppger var femte förälder (21 procent) att deras studsmatta saknar ett säkerhetsnät.

– Vikten av säkerhetsnät kan inte överdrivas, det bör vara lika självklart vid hoppning som att barn ska ha hjälm när de cyklar. Ett barns motorik och balanssinne är inte färdigutvecklat, utan nät är det därför lätt att barnet landar på kanten eller utanför mattan och skadar sig allvarligt, säger Alexandra Gahnström.

 1. Tre av tio (31 procent) studsmattor saknar också vadderat ramskydd som täcker fjädrarna, något som kan leda till att barn ramlar ner mellan fjädrarna och skadar sig.
 2. Det är också viktigt att studsmattan står stadigt på marken.
 3. Dels för att en matta som flyttar sig leder till okontrollerad hoppning, men också för att det ökar risken att studsmattan går sönder.

Gårexempelvis en fjäder, ramskyddet eller säkerhetsnätet sönder kan ett barn hamna emellan, fastna och skada sig allvarligt. Ändå ser bara drygt hälften av föräldrarna (54 procent) till att studsmattan står på stabilt och plant underlag och bara var sjätte förälder (16 procent) har förankrat studsmattan i marken.

 • Ha som regel att inte hoppa fler än två på en gång – det är viktigt att kunna ha ögonkontakt. Många skador beror på att barnen krockar under hoppandet. Allra helst ska barnen turas om så att de hoppar en åt gången.
 • Skaffa ett säkerhetsnät, men glöm inte stänga till öppningen – annars kan nätet ge en falsk säkerhetskänsla. Alla studsmattor som säljs idag ska enligt EU-krav ha säkerhetsnät.
 • Köp en studsmatta med ett stabilt och väl vadderat ramskydd som täcker fjädrarna och ramen ordentligt.
 • Ställ studsmattan på plan mark. Se till att den står stadigt. Den bör även fästas i marken.
 • Små barn ska inte hoppa utan övervakning.
 • Studsmattan bör stå fritt med minst två meter till träd, byggnader och andra fasta föremål.
 • Lär barnen kliva av mattan lugnt. Många skador sker när de hoppar av mattan och landar på den stumma, hårda marken.
 • Se till att det inte finns stenar, möbler eller andra föremål runt mattan som barnen kan skada sig på om de faller av.
 • Hoppa inte när det är blött, då studsmattan är hal och risken för olyckor ökar.
 • Uppmana barnet att vara försiktig med volter och tricks. Om barnet landar på huvudet eller nacken kan det skada sig allvarligt.
 • För mer information, kontakta gärna: Joseph Borenstein, presschef, Trygg-Hansa
 • T: 070-168 32 25 @:
 • Fler resultat från undersökningen:

Har ditt barn någon gång varit med om en olycka när det hoppat på studsmatta utomhus? “Ja, som krävde att vi sökte vård (t.ex. huvudskada eller bruten arm/ben)” – 4% “Ja, som krävde omhändertagande hemma (t.ex. rivsår eller stukning)” – 11% “Ja, men som inte krävde omhändertagande hemma eller hos vården” – 17% “Nej” – 68%

 1. “Vet ej” – 1%
 2. Vilka av följande, om några, säkerhetsåtgärder brukar du vidta när ditt barn hoppar studsmatta utomhus? “Skyddsnät runt studsmattan” – 79% “Vadderat ramskydd som täcker fjädrarna” – 69% “Jag pratar med barnet/barnen om vilka regler som gäller” – 65% “Stabilt med stadigt underlag” – 54% “Max två barn på studsmattan åt gången” – 34% “Ständig uppsikt av vuxen” – 18% “Förankring av studsmattan i marken” – 16% “Jag vidtar inga säkerhetsåtgärder” – 3%
 3. “Vet ej” – 2%

Om undersökningen: Undersökningen har genomförts av Novus på uppdrag av Trygg-Hansa. Syftet med undersökningen är att ta reda på hur föräldrar ser på säkerhet vid barns användning av studsmatta. Undersökningen är genomförd via webbintervjuer i Novus slumpässigt rekryterade och representativa Sverigepanel, totalt genomfördes 1003 intervjuer under perioden 4-9 april 2019.
Visa hela svaret

Hur länge ska man hoppa hopprep för att gå ner i vikt?

  27 maj 2020 Att hoppa hopprep kan vara världens mest underskattade träningsform och är en perfekt sysselsättning i isoleringstider. Det kostar nästan ingenting, tar liten plats, kan göras både inne och ute och går att variera genom att hoppa baklänges, i kors, snabbt, långsamt, på ett ben, i takt till musik, i intervaller etc. Hur påverkar det kroppen då? Hopprep är en högintensiv och effektiv träningsform som gör dig smidig, explosiv och förbättrar din kondition och koordinationsförmåga. Du tränar nästan alla muskler i hela kroppen samtidigt och ökar dessutom bentätheten eftersom skelettet får nyttig belastning i stötarna. Egentligen är det inte svårare än att plocka fram ett rep och börja veva. Men om du vill se hopprepet som en återkommande träningsform kan det vara bra att tänka lite kort på tekniken. · Hoppa inte högre än några centimeter. · Håll armbågarna nära kroppen och veva repet med små cirkulerande rörelser · Låt handflatorna peka uppåt · Var noga med att ha en kortvarig kontakt i marken och kör snabba hopp. · Landa mjukt, böj i knäna och skjut ifrån igen så snabbt, men så mjukt som möjligt. · Vid varje hopp är det viktigt att aktivera bålen eftersom mycket av kraften kommer just därifrån. Det sägs att tio minuters hopprep motsvarar trettio minuters löpning. Förbränningen är däremot alltid individuell eftersom den beror på faktorer som exempelvis kön och vikt. Du kan hoppa hopprep som uppvärmning eller som konditions- och pulsträning. Är du lite odisciplinerad och vill ha en struktur att förhålla dig till för högintensivitetsträning, så ladda ner en Tabata timer. Tabata är 20 sekunders maxansträngning som följs av 10 sekunders vila. Detta repeteras 8 gånger, vilket blir totalt 4 minuter. Sätt igång och hoppa nu! Dela på Facebook 18 augusti 2021 Shirin Djavidi är en av våra mest omtyckta coacher. I höst kan du följa med henne till Mallorca som tidigare varit hennes hem eller till Selma Spa i Sunne. Vill du veta mer om Shirin och resorna? Läs vidare nedan! Läs hela inlägget Hur kommer det sig att du började jobba med träning och yoga? Oj, jag har tränat och levt aktivt så länge jag kan minnas. Det har alltid varit ett intresse, som senare blev mitt jobb. Jag började spela tennis när jag var sex och år sen har det bara rullat på kan man säga. Jag började intressera mig för aerobics och utbildade mig till till aerobic instruktör rätt tidigt, sen blev det utbildning efter utbildning under många år och jag fyller fortfarande på. Intresset för att ha en stark och frisk kropp har alltid funnits. Det kom liksom med mitt dna, med min pappa som är läkare och mamma som var supermodell på sin tid. Vi har alltid varit naturligt aktiva.Jag började även jobba som modell rätt tidigt, vilket också gjorde att jag tyckte det var extra roligt och viktigt att hålla mig fräsch. Jag hamnade i segmentet sport, bad, underkläder och ganska många omslag. Så för mig att träna och äta bra mat föll sig naturligt på så många sätt. Men viktigt att betona, så har det alltid varit på ett sunt sätt. Yogan kom in allra senast i mitt liv, på allvar, under en utbrändhet för tio år sedan. Jag fick inte den hjälpen jag behövde från sjukvården så jag tog beslutet i egna händer. Resultatet blev en yogalärarutbildning och det var ett av de bästa besluten jag tagit. Yogan omfamnade mig när jag behövde den som mest och vi har blivit goda vänner nu. Vi utmanas och kramas dagligen. Vad är det roligaste med ditt jobb? Mötet med människor!!!! Det är helt överlägset. Att få var en del av deras resa till en starkare kropp och själ. Att med små hjälpmedel få kunna hjälpa och guida mina kunder, elever och de jag möter i mitt yrke som yogalärare och personlig tränare. Att jag dessutom får möjligheten att åka på massa härliga resor och förena nytta med nöje gör det ju inte mindre roligt. Du har hållit på länge, vad är viktigaste du lärt dig? Att vara ödmjuk inför varje människas story och bakgrund. Att kunna läsa av människor och se vad dom behöver just för dagen. Här kommer min långa erfarenhet väl till pass, samt att jag själv varit utbränd, varit skadad lite här och där, jag har två barn, tävlat i tennis, bott utomlands, rest mycket osv så jag kan lättare relatera till mina kunders liv och behov. Att bolla mellan att inte pusha dom får hårt när de är trötta, men att även pressa dom när det behövs. Det är en ynnest att få ta del av människors liv på det sättet jag får. Att vara någons personliga tränare, innebär att man kommer personen väldigt nära. Och det är både intressant och spännande. Vad är hälsa för dig? Oj, det är en stor fråga. Men om jag ska försöka sammanfatta det så är det att vara glad ända in i själen. Att leva efter sin passion. Att vara sann mot sig själv. Att vara stark både fysiskt men lika mycket mentalt. Att man hittar en hållbar och sund livsstil som funkar 365 dagar om året. V ad tränar du helst under sommaren? Löpning, yoga, funktionell styrka och meditation. Samma som jag gör resten av året. Sen försöker jag bada så mycket som möjligt. Du har coachat många Go Active resor genom åren, vad är det roligaste med en träningsresa? Att få resa, som är bland det bästa jag vet. Att få träffa olika typer av människor. Det är alltid en spännande utmaning då jag aldrig vet vad jag har att vänta när de anländer till hotellet. Jag gillar också att bjuda på mig själv. Det är bara sån jag är. Jag gillar att dela med mig av mitt eget liv på ett personligt sätt, utan att bli för privat. Det skapar starka och trovärdiga relationer mellan mig och gästerna och då skapas magi på ett helt annat sätt. Men också att få uppleva en resa tillsammans med allt vad det innebär när man inte är på hemmaplan längre. Det händer saker med människor när det släpper taget om sina vardagsrutiner. Du kommer förstås att coacha några kommande Go Active-resor även i höst. Berätta lite mer om dom! Träningsweekend till Mallorca Jag har tappat räkning på hur många gånger jag har gjort min wellness weekend till Mallorca. Det är en av mina absoluta favorit träningsresor. Inte bara för att den går till Mallorca, men för att Mallorca var tidigare mitt hem, så det är lite extra speciellt för mig. Denna vackra underbara medelhavs ö, ligger mig varmt om hjärtat. Och jag är med och skräddarsyr resans innehåll och utflykter och väljer ut mina pärlor. Sammanhållningen och stämningen har varit underbar på dessa långhelger. Träningsweekend Selma Spa i Sunne Denna resa går till Selma Spa i Sunne i Värmland tillsammans med min vän och kollega Magnus Hagström. Det är tredje gången gillt för mig att köra en helg resa dit och det är underbart att få kunna köra resor i Sverige. De har varit väldigt uppskattande och man hinner så mycket på tre dagar. Vi tränar och njuter om vartannat. Dela på Facebook 18 augusti 2021 Vår populära guide och reseledare Guido berättar om vår unika vandringsresa till Ligurien där du får uppleva kanske världens mest pittoreska byar, men slipper trängas med andra turister. Läs hela inlägget I dagens värld av bucket lists, must-sees och sociala medier, har en handfull destinationer runt i världen blivit extremt hajpade. Titta bara på exempelvis Bali, Venedig, Grand Canyon och givetvis våra älskade fem små fiskebyar, Cinque Terre i norra Italien. De är vidunderligt vackra, men besöks av horder av turister. Det lustiga är att, i många fall, finns det något precis lika vackert runt hörnet. Det gäller bara att vara lite mer nyfiken och kreativ när man planerar sin resa. Det är just med denna filosofi som utgångspunkt som vi på Go Active har tagit fram vår nya Ligurienresa. Lerici, Tellaro, Fiascherino, Montemarcello orter få människor har hört talas om, men som erbjuder samma kombination av vackra pastellfärgade byar som klättrar längs klipporna ovan det turkosa Medelhavet. Samtliga sammanbundna av vandringsstigar genom sluttande terrasser med vinodlingar, vattenfall och lundar med knoppande olivträd som kantas av låga stenmurar, precis som i Cinque Terre. Skillnaden är frånvaron av trängsel – dessa platser besöks av miljontals färre turister än närliggande Cinque Terre. I början av oktober kan du följa med mig, Guido som är uppvuxen i trakten, på denna oförglömliga vandringsresa. Jag guidar dig bland några av mina smultronställen, vi kombinerar fina vandringar och ett flertal gastronomiska och kulturella upplevelser. Det här är dessutom en resa för dig som uppskattar att vandra direkt från hotellet. De flesta av dagarna startar och/eller avslutar vi våra vandringar från vårt fyrstjärniga “walk-in, walk-out”-hotell. Säkra din plats idag! Dela på Facebook
  Visa hela svaret

  Kan man gräva ner en vanlig studsmatta?

  – Ja, man kan gräva ner en studsmatta. Det finns även studsmattor som är specifikt avsedda för detta men det går egentligen lika bra att sänka ner en vanlig studsmatta i marken. Fördelen med att sänka ner en studsmatta i marken är att man inte behöver något skyddsnät (givet att man har två meter fritt runtom studsmattan).
  Visa hela svaret

  Hur tar man ner en studsmatta?

  Vinterförvaring av studsmatta Vi rekommenderar alltid våra kunder att plocka in så mycket av studsmattan som möjligt under vintern för att bibehålla dess kvalitéer och öka studsmattans livslängd. Man kan generellt säga att man nedmonterar i omvänd ordning som man monterade studsmattan men det finns några saker att tänka på längs vägen:

  Börja med att fälla ner säkerhetsnätet på hoppduken och plocka in ställningen med skumrören. Själva nätet kan du låta sitta kvar i hoppduken och plocka in allt som ett paket. Då slipper du jobbet med att sy fast säkerhetsnätet igen.Avlägsna kantskyddet och plocka av samtliga fjädrar med hjälp av den medföljande fjäderdragaren.Se till att säkerhetsnät, hoppduk och kantskydd är helt torra innan de viks ihop annars finns det risk för mögelangrepp.Ramen kan du låta stå kvar ute men använd då de medföljande svarta plastlocken för att täcka för hålen ramen (gäller enbart för vissa modeller). Locken förhindrar att studsmattans ben blir vattenfyllda, vilket i värsta fall kan leda till frostsprängning. Det går även bra att täcka över ramen med en enklare presenning men det allra bästa är som sagt att plocka in allt och för vara det torrt då det inte används.

  Följ bruksanvisningens olika stegen i omvänd ordning när det är dags att nedmontera studsmattan/säkerhetsnätet. Försök inte att nedmontera någon del av studsmattans ram innan fjädrar och hoppduk har avlägsnats. Använd gärna handskar för att skydda dina händer från att klämmas under nedmonteringen. : Vinterförvaring av studsmatta
  Visa hela svaret

  Är det farligt med studsmatta?

  Vanliga skador – Det finns risk för att nackskador kan uppstå till exempel vid misslyckade volter och hopp. Småsyskon som vill göra som de äldre barnen och försöker sig på avancerade volter, men som har sämre koordination, gör sig lättare illa. Vill man lära sig volter och skruvar ska man helst lära sig av någon som kan och som vet hur man lär ut.

  • De flesta skadorna på studsmatta sker i åldrarna 5-10 år och många av dem orsakas av att flera barn hoppar samtidigt.
  • Vanligast är frakturer av olika slag, framförallt i handleder, fingrar, armbågar och fotleder. Skador i fotleden beror ofta på att foten fastnar i studsmattans kant och skadan kan kräva både operation och lång, besvärlig läkningstid.
  • Skador som uppstår trots att förhållningsreglerna har följts brukar vara av lindrigare art.
  • Säkerhet för nyfikna barn Föräldrar vill se barn växa upp tryggt och säkert. Vi har tips om barnsäkerhet. Barnsäkerhet
  • Barn på cykel Ge ditt barn en bra start på cykel och i trafiken. Vi tipsar om viktiga saker att veta. Cykeltips för barn
  • Barn behöver försäkring Ge ditt barn en försäkring som gäller dygnet runt och för sjukdom och olycksfall. Barnförsäkring

  Visa hela svaret