Hur Många Kalorier I 8 Bitar Sushi?

Hur Många Kalorier I 8 Bitar Sushi
Det finns 297 kalorier i Sushi (8 bitar).
Visa hela svaret

Vad väger 8 bitar sushi?

Sushi 8 st bitar har 0g protein, 38.6g kolhydrater, 6.6g fett och 245kcal per 100g. Sushi 8 st bitar är från Sverige och väger 290g.
Visa hela svaret

Vilken sushi bit har minst kalorier?

Vilka sushirätter är nyttiga? – Det är busenkelt att äta nyttig sushi, men håll er till de lite mer kalorifattiga alternativen för att maximera hälsovinsterna. Nedan snackar vi mer om två typiska sushirätter och deras kaloriinnehåll. Nigiri är en av de vanligaste sushirätterna, och innehåller främst ris, men även en liten fiskbit.

 1. Varje Nigiri-bit väger in på omkring 70 kalorier.
 2. Om ni beställer in en vanlig portion, som oftast innehåller sex bitar – uppgår den totala kalorimängden till 420, vilket bör ses som en rimlig nivå då det rekommenderade dagsintaget motsvarar cirka 2.100 kalorier för kvinnor och 2.600 kalorier för män.

Maki är en annan populär sushirätt, som innehåller sushiris, fisk och torkat sjögräs. En bit Maki innehåller 48 kalorier, vilket innebär att en rätt på sex bitar motsvarar cirka 280 kalorier. Om ni vill spara in på kalorierna kan ni välja att avstå från det vita riset för att istället köra på brunt ris.

Om ni gör så får ni i er en större andel näringsämnen. Ni kan även välja att hoppa över de friterade alternativen samt majonnäs och feta dressingar för att minska det totala kaloriintaget. Alla som är ute efter att äta nyttig sushi bör välja rätter som innehåller mycket grönsaker. Om ni går den vägen maximerar ni näringsintaget samtidigt som ni håller nere kalorikonsumtionen.

För att sammanfatta läget bör sushi ses som en nyttig, och inte minst en mycket anpassningsbar maträtt. Tänk gärna på att följa de råd som ni hittar i artikeln. Om ni gör så kammar ni hem en lång rad hälsovinster. : Näringsinnehåll
Visa hela svaret

Hur många kalorier innehåller 1 sushi?

Det finns 297 kalorier i Sushi (8 bitar). Generella portionsstorlekar.

You might be interested:  Hur Många Kalorier I Turkisk Yoghurt?
Portions storlek Kalorier
1 oz 41
100 g 143
1 portion (125 g) 179
1 kopp 237

Visa hela svaret

Hur många kcal i en sushi?

Att göra sunda matval är inte det lättaste – speciellt om du inte har lagat maten själv och således inte vet exakt vad den innehåller. Dessutom ändras rönen hela tiden kring hur vi bör äta. Här är några av våra mest populära maträtter som verkar nyttiga – men inte nödvändigtvis är det.1.

 1. Sallader En fräsch sallad, det känns väl hälsosamt? Ja, färska grönsaker är alltid en bra idé, men var uppmärksam på vad som mer finns i salladen.
 2. Är det ett par salladsblad i botten och sedan ett stort lass med oljemarinerad pasta? Toppings som ost, skinka, krutonger och stabbiga dressingar drar också upp kaloriinnehållet.2.

Soppor En buljongbaserad grönsakssoppa skiljer sig markant från en redd soppa som mest innehåller vispgrädde. Välj smart! En linssoppa med tomatbas är både mättande, näringsrik och har ett lågt GI-värde.3. Sushi Det må kännas sunt med de små fiskbitarna som du petar i dig med pinnar.

Men var är grönsakerna? Tänk också på att det vita sushiriset är blandat med socker. En bit sushi innehåller runt 50 kalorier, så en 12-bitars sushi drar iväg till 600 kalorier. Många upplever även att de inte håller sig mätta särskilt länge på sushi.4. Juicer och smoothies Det nyttigaste sättet att få i sig frukter och bär är att äta dem färska och hela.

Det brukar också kännas mer mättande än att dricka kalorierna. Smoothies och juicer har i regel ett högt sockerinnehåll. Även om det står att inget socker är tillsatt görs juicerna oftast på koncentrat, vilket innebär att fruktsockret är mer koncentrerat än i den färska frukten.5.

Nötter Nötter och frön innehåller en mängd vitaminer, mineraler och nyttiga fetter som gör dem otroligt hälsosamma. Samtidigt är de väldigt energirika och ett par nävar nötter kan innehålla lika många kalorier som en hel måltid. Ät gärna nötter, men tänk på att det räcker med några få åt gången.6. Yoghurt Att äta yoghurt är bra för hälsan på många sätt, inte minst så innehåller det mycket kalcium och en viktig bakteriekultur.

Men se upp med de sockrade fruktyoghurtarna, som motsvarar en efterrätt snarare än en frukost. Köp istället naturell yoghurt och smaksätt den själv med färska eller tinade bär. Vill du ha koll på kaloriinnehållet i din mat? Använd MåBra:s praktiska kaloritabell! LÄS MER:
Visa hela svaret

Är det mycket kalorier i sushi?

Det finns 446 kalorier i Sushi (12 bitar). Generella portionsstorlekar.

You might be interested:  Hur Mycket Kalorier Innehåller Fanta?
Portions storlek Kalorier
100 g 143
1 portion (125 g) 179
1 kopp 237

Visa hela svaret

Är sushi jätte onyttigt?

Vilka hälsofördelar får ni ta del av? – Då fisk innehåller protein, dioxin, vitamin D2 och omega 3-fettsyror är det en bra idé att äta sushi, så länge ni inte överkonsumerar vill säga. Många av de ingredienser som ingår i sushi hjälper er förebygga depressioner, stroke och hjärtsjukdomar samtidigt som minnet förbättras.

 1. Men då sushi-rätterna ofta innehåller lax, tonfisk och andra typer av fet fisk bör ni maximalt äta två portioner i veckan enligt Världshälsoorganisationen ().
 2. Som vi redan gått igenom är grönsaker vanliga inom sushi-svängen, och det är förstås positivt.
 3. Aubergine är rikt på både B1- och B6-vitaminer, medan avokado främst innehåller mättat fett och vitamin E.

Om sushin innehåller sjögräs eller Wasabi som topping har ni tur. Då får ni i er viktiga mineraler, järn, zink och vitamin B12.
Visa hela svaret

Hur många kalorier i 6 bitar sushi?

Hur många kalorier är det i sushi? Publicerad: 1 februari 2007 Uppdaterad: 8 mars 2011 Hej hej, ungefär hur mycket kalorier är det i en dagens sushi? Brukar väl vara sex-sju bitar och soppa.vet ni? /Charlotte Hej Charlotte! Jag kommer att svara på din fråga, men först vill jag tipsa dig om Livsmedelsverkets hemsida (www.slv.se).

 1. Där kan du få uppgifter om näringsvärden för olika livsmedel och rätter i “Livsmedelsdatabasen”.
 2. Du hittar länken till databasen på hemsidans vänstra kolumn; klicka på “Sök på livsmedelsdatabasen”.
 3. Sedan skriver du in t.ex.
 4. Sushi” i rutan för livsmedel och klickar också på rutan “inkludera maträtter”.

Sökresultatet för “sushi” visar sex stycken alternativ, inklusive “Sushi olika sorter”. Om du läser vidare på just denna rad så ser du, under kolumnen “ENER (kcal)”, att 100 gram sushi innehåller 109,9 kcal. Om vi säger att en bit sushi väger cirka 35 gram, så väger 6-7 bitar cirka 245 gram, och innehåller alltså cirka 270 kcal.

 • Färdigblandad misosoppa finns inte med i databasen, men däremot finns misopasta.
 • Misosoppan som man får på sushirestauranger innehåller mest buljong samt en liten del misopasta och därför blir det inte mer än cirka 30 kcal per portion (det kan variera, beroende på vilka ingredienser som ingår i soppan).

Din sushimåltid innehåller någonstans kring 300 kcal skulle jag tro. Med vänliga hälsningar Dietist Mary : Hur många kalorier är det i sushi?
Visa hela svaret

Kan män äta sushi när män bantar?

Tidigare expert – Besvarad: 2004-12-27 Svar: En sushimåltid är bra mat med lågt kaloriinnehåll. En portion sushi bestående av sex bitar ger ca 400 kalorier. Fettinnehållet är lågt och det fett som finns i fisk är av bra kvalitet. Det enda jag saknar i en sushimåltid är grönsaker. Men med en frukt som efterrätt blir måltiden komplett. Bästa hälsningar, Viveca Annell Dietist Netdoktor Övervikt
Visa hela svaret

You might be interested:  Hur Mycket Kalorier Är Det I En Korv Med Bröd?

När ska män inte äta sushi?

Sushi går bra att äta när man är gravid. För att undvika risken för listeria är det dock viktigt att antingen äta nygjord eller nyförpackad sushi, det vill säga högst några få dagar gammal. Sushi på restaurang är nytillverkad och går bra att äta. Kontrollera förpackningsdatumet på sushi du köper i affären.
Visa hela svaret

Vad är det nyttigaste man kan äta?

Ät mycket grönsaker, frukt och bär. Välj gärna rotfrukter, vitkål, blomkål, broccoli, bönor och lök. Du som äter fisk och skaldjur, ät detta två till tre gånger i veckan. Variera mellan feta och magra fisksorter.
Visa hela svaret

Hur många kalorier ska man äta på en dag?

Hur många kalorier (kcal) per dag – hålla vikten – Det är omöjligt att beräkna exakt hur många kalorier du behöver, men det finns några formler som ger en indikation på hur många kalorier du behöver under en dag. Det är individuellt hur mycket energi man är i behov av.

 1. Energibehovet varierar beroende på kön, ålder, längd och aktivitetsnivå.
 2. En tumregel är att kvinnor bör få i sig ca 2000 kalorier (kcal) per dag för att upprätthålla sin vikt och män behöver ca 2500 kalorier (kcal) per dag.
 3. Grovt uträknat: Multiplicera din egen vikt med 30, så får du fram ett ungefärligt energibehov för ett dygn.

Om du väger 70 kg kommer uträkningen se ut såhär: 30 kcal x 70 kg = 2100, Dagar med träning ger ett något större behov för kalorier. Visste du att Nutriletts barer kan innehålla så lite som 105 kalorier (kcal)? Ett perfekt mellanmål för dig som vill hålla vikten.
Visa hela svaret

Hur många kalorier innehåller 1 sushi?

Det finns 297 kalorier i Sushi (8 bitar). Generella portionsstorlekar.

Portions storlek Kalorier
1 oz 41
100 g 143
1 portion (125 g) 179
1 kopp 237

Visa hela svaret

Hur många kalorier finns det i en bit sushi?

Generella portionsstorlekar

Portions storlek Kalorier
1 bit 37
1 oz 41
100 g 143
1 portion (125 g) 179

Visa hela svaret

Hur mycket kalorier är det i en sushi bit?

Enligt Wellobes loggbok innehåller en blandad bit sushi 36 kalorier. Det innebär att en tio bitars blandad sushi landar på 363 kalorier. Väljer du att äta tio bitars laxsushi landar det istället på 436 kalorier.
Visa hela svaret