Hur Många Kalorier I En Baguette?

Hur Många Kalorier I En Baguette
Kaloriinnehåll Baguette 100 g Baguette (Vitt bröd typ baguette fibrer ca 6%) innehåller 288 kcal, vilket är ganska mycket kalorier. Då Baguette innehåller ganska mycket proteiner så kan man räkna med att kroppens verkliga upptag blir runt 276 – 280 kcal för 100 g.
Visa hela svaret

Hur många kalorier är det i en hel baguette?

Näringsmässigt sammandrag: –

Kal 888 Fett 9,72g Kolh.168,16g Prot 28,51g

table>

Det finns 888 kalorier i Baguette (1 vanlig). Kalorifördelning: 10% fett, 77% kolh., 13% prot.

Visa hela svaret

Hur mycket väger en 30 cm baguette?

VIKT

Artikelns bruttovikt: 6516 gram
Jämförmängd färdigvara: 5950 gram
Jämförmängd kod: Per kilogram
Variabelmåttsvara: Nej

Visa hela svaret

Hur onyttigt är baguette?

Baguette till lunch – test Tillhör du dem som tycker att en fylld baguette är en enkel lösning för en snabblunch ska du kanske sluta läsa här. Eller fortsätta och få reda på hur och vad du ska äta. För även om få tror att det är en lättlunch är sanningen att baguetterna innehåller alldeles för mycket energi för en rekommenderad lunch.

 1. GP Konsument har via livsmedelslaboratoriet Eurofins analyserat åtta färdiga baguetter med kyckling och curry.
 2. De fyllda bröden har dissekerats in i minsta detalj.
 3. I tabellerna redovisas innehållet.
 4. Du får reda på hur många kalorier, hur mycket fett och salt den färdiga fyllda baguetten innehåller.
 5. Dessutom en indelning av innehållet per 100 gram.

– Alla portionerna är för stora. Hälften räcker, säger Hilde Brekke, klinisk näringsfysiolog och forskare vid avdelningen för klinisk näringslära på Göteborgs universitet, som står för bedömningen. Åtta inköp För analysen valde vi åtta försäljningsställen på studentstråk i centrala stan och på Lindholmen.

Vi utgick från Korsvägen, där studenter kan hoppa av på väg mot Humanisten, Gibraltargatan som sträcker sig längs Chalmers, Vasagatan som går förbi Valands konsthögskola och passerar Handelshögskolan bortåt Campus Haga, Västra Hamngatan i närheten av Pedagogen, samt Lindholmen nära Chalmers. Resultatet blev slående.

Baguetterna är inte bara för stora och för feta, dessutom är de för salta. En macka med runt tusen kalorier är nästan halva dagsbehovet för en ung kvinna, vilket inte lämnar mycket kvar till frukost, middag och mellanmål.

 • – Så här mycket energi är bara okej lunchmat för en ung man som tränar mycket, konstaterar Hilde Brekke
 • Mättat fett

Baguetten från Subway som hade lägst fetthalt innehöll störst andel mättat fett. Men den är den enda baguetten som klarar sig under gränsen för hur stor andel energiprocent (max 30) som ska komma från fett. De flesta närmar sig det dubbla. Jättemycket fett, konstaterar dietisten.

– Den innehåller sannolikt en mindre andel majonnäs – eller lättmajonnäs. I alla andra baguetter är fettmängden i gram alltför stor för en lunch och värstingen innehåller i praktiken tre gånger så mycket fett som rekommenderas för en lunchportion. Det finns en förmildrande omständighet. Hilde Brekke konstaterar att dessa har bra fettkvalitet och att det sannolikt beror på olja i majonnäsen.

– Mycket av det goda fettet blir ändå för mycket fett totalt – det resulterar i en kaloribomb. Det kan vara svårt att göra en kyckling med curry-baguette kalorisnål, men visst, för en fattig student som också tränar mycket är det billig mat. Lågpriskalorier, konstaterar Hilde Brekke.

På tok för salta De analyserade baguetterna är inte bara kaloritäta och feta – eftersom de är så stora är de på tok för salta för en enda måltid. Två av exemplaren ger hela dagsbehovet för kvinnor, den ena från Subway och den andra från Höglunds kiosk. Men saltinnehållet i baguetterna varierar stort, vilket är väsentlig information för den person som vill eller måste hålla nere sin saltkonsumtion.

Snabbmat tillsammans med färdigmat är några av förklaringarna till att svenska folket i dag äter dubbelt så mycket salt som rekommenderas för dagligt intag. Kostfibrer Några av baguetterna har trots att det handlar om ljust bröd mer kostfibrer än andra.

You might be interested:  Hur Länge Kan Ris Stå I Kylskåpet?

Men ingen innehöll rekommenderad mängd. Bra energi, det vill säga mat av god kvalitet, kostar ofta mer. En jämförelse med en måltid där man dessutom tillgodoser fiber-, vitamin- och mineralbehov hamnar i ett annat prisläge än flertalet baguetter. Ett exempel på en bättre sammansatt snabblunch är en matig sallad med diskret tillsatt dressing samt grov bröd som tillbehör.

Närmast storlek På Subway valde vi den baguette som låg närmast de andra i storlek. Här går det även att köpa en halv, det vill säga i storleken 15 centimeter. Det är ett alternativ som skulle få godkänt som en portion av mer lämplig storlek av dietisten.

 • Alternativet med de andra exemplaren är att dela med en annan lunchätare.
 • Då blir åtminstone energimängden mer lagom.
 • Den är fortfarande inte bra sammansatt men kan göras något bättre genom att kompletteras med en frukt och/eller grönsaker och att brödet innehåller fullkorn.
 • Det visade sig att portionsstorlekarna på baguetter har växt de senaste åren – som på så mycket annat.

Kaloribomb Förra gången GP Konsument lät analysera innehållet i färdiga baguetter hamnade kaloriinnehållet mellan 600 och 900. Dagens exemplar, sex år senare, placerar sig i intervallet 900-1 200 kalorier (kcal). Kaloribomben levereras av Café Norra Älvstranden, men de andra ligger inte långt efter. Bild: Bild: Magnus Gotander Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler, Vi utgick i urvalskriterierna från några av studentstråken i stan. Baguetterna är av ljust bröd, fyllda med kyckling och curryröra eller -sås.

 • De köptes in den 16 februari.
 • Baguetterna numrerades från ett till åtta.
 • De skickades sedan anonymiserade till analysföretaget Eurofins i Lidköping, vars livsmedelslaboratorium genomförde analyserna för GP Konsuments räkning.
 • Snabbmatskedjan Subway hävdar att den nu är större än McDonalds.
 • Den 1 januari hade kedjan 33 749 restauranger runt om i världen jämfört med McDonalds 32 737 försäljningsställen.
You might be interested:  Hur Mycket Kalorier Bränner Man När Man Simmar?

(TT-AFP) En kvinna mellan 18 och 30 år som är ganska stillasittande bör äta runt 2 250 kalorier om dagen. En man i samma ålder och med samma förutsättningar behöver cirka 2 800 kalorier. Huvudrätten i en lunch bör ge drygt 500 kalorier för kvinnan och 600 kalorier för mannen.

 • I en väl sammansatt måltid ska drygt hälften av kalorierna komma från kolhydrater som till exempel ris, pasta och potatis och 10-15 procent från protein.
 • Enligt rekommendationerna för nyckelhålet bör högst 30 procent av energin komma från fett.
 • Lunchen ska totalt innehålla mellan 20 och 25 gram fett.
 • Mättat fett finns i animaliska livsmedel och en del vegetabiliska oljor.

En tumregel är att ju hårdare ett fett är i kylen desto mer mättat fett innehåller det. Protein mättar bäst, därefter kommer kolhydrater och sist fett. Ju fler kalorier som har fett som sin källa, desto större portion krävs för att du ska bli mätt. Även långsamma kolhydrater, som finns i till exempel bönor och baljväxter, grönsaker, grovt bröd och fullkornsris eller pasta, mättar bra.

 1. Det rekommenderade dagsintaget av salt är 6 gram per dag för en kvinna och 7 gram för en man.
 2. Källa: Livsmedelsverket
 3. Energiprocenten anger hur stor del av kalorierna som kommer från fett, proteiner respektive kolhydrater.
 4. Fett ger 9 kalorier per gram medan kolhydrater och proteiner vardera ger 4 kalorier per gram.
 5. Rätt portionsstorlek: Ät halva baguetten.
 6. Mer fibrer: Välj grovt bröd.

Mindre kalorier: Välj magrare fyllning. Exempelvis någon med mindre mängd majonnäs av lättare typ, mycket grönsaker tillsammans med mager ost/fisk eller magert kött.

 • Kriterier för en nyckelhålsmärkt måltid: 400-750 kalorier (kcal) per portion, max 30 energiprocent från fett (10-25 gram per portion), 100 gram grönsaker per portion, max 1 gram salt per 100 gram.
 • Ingen baguette klarar kravet på kalorier,
 • En klarar kravet för maximal andel fett,
 • Sex av åtta klarar kravet för maximalt innehåll av salt per 100 gram.
 • Ingen klarar sannolikt kravet på 100 gram grönsaker (undersöktes ej i analysen).

: Baguette till lunch – test
Visa hela svaret

Hur mycket väger en liten baguette?

Minibaguetter är från Nederländerna och väger 300g. Nygräddade efter 8–10 minuter i ugnen.
Visa hela svaret

Vad är det för skillnad på baguette och Pain Riche?

Pain riche (‘rikt bröd’) är en synonym benämning på den franska brödtypen baguette.
Visa hela svaret

Hur många kalorier är det i en ciabatta?

Näringsmässigt sammandrag: –

Kal 271 Fett 3,5g Kolh.50g Prot 8,8g

table>

Det finns 271 kalorier i Ciabatta (100 g). Kalorifördelning: 12% fett, 75% kolh., 13% prot.

Visa hela svaret

Hur stor är en baguette?

Spröda eller mjuka? – Fransmännen kan delas upp i två kategorier; de som vill ha baguetterna “väl-bakade” och de som vill att de ska vara lite mjukare. Prova själv och välj sida! Glöm inte att baguetten även har en lillasyster: La Ficelle är en mindre baguette på 120 gram, jämfört med baguettens 250 gram, och du kan även köpa en halv baguette – en demi-baguette.
Visa hela svaret

You might be interested:  Vilken Övning Bränner Mest Kalorier?

Vad väger en halv baguette?

Baguette, halv har 8.1g protein, 55g kolhydrater, 1g fett och 267kcal per 100g. Baguette, halv är från Frankrike och väger 115g.
Visa hela svaret

Hur mycket väger en skiva JätteFranska?

VIKT

Artikelns bruttovikt: 6082 gram
Variabelmåttsvara: Nej

Visa hela svaret

Vad väger en JätteFranska?

JätteFranska har 7.8g protein, 50g kolhydrater, 3.7g fett och 269kcal per 100g. JätteFranska är från Sverige och väger 1100g. Lanserades 1960 och är den första skivade formfranska i Sverige.
Visa hela svaret

Hur mycket väger en ciabatta?

Ciabatta är från Nederländerna och väger 150g. Nygräddade efter 6-8 minuter i ugnen.
Visa hela svaret

Vilken mat är 0 points?

NollPointsmaten är näringsrika livsmedel som du kan se som din ‘inköpslista’ när du handlar, eftersom de ligger till grund för ett hälsosamt sätt att äta. Här finns allt från frukt och grönsaker, till kycklingfilé, fisk och skaldjur. Det är helt vanlig mat som är lätta att ha hemma.
Visa hela svaret

Hur mycker kalorier bränner man?

1. Räkna ut hur många kalorier din kropp förbränner i vila – Om du är kvinna: (10 x din vikt i kilo) + (6,25 x din längd i cm) – (5 x din ålder) – 161 = Basalmetabolism (BMR) Exempel : En kvinna på 30 år, som väger 65 kg och är 165 cm lång har en basametabolism (BMR) på 1370 kcal/dag.
Visa hela svaret

Hur mycket mer kalorier bränner man om man står upp?

Fördubbla din kaloriförbränning – Du kan öka din förbränning med 2-3 gånger när du står upp, jämfört med att sitta ner. Om du gör det några timmar per dag, kan det motsvara en skillnad på många kilo på ett år. I sittande brukar man ange kaloriförbrukningen till 1kCal per timme för varje kilos kroppsvikt.

 • Från det kan man räkna på en ökning med 100 kcal per timme från att stå upp.1kg motsvarar ung.7000kCal, så om du står upp t ex halva dagen, så kan du förbränna mer än 10kg extra på ett år, bara genom att ändra arbetsposition.
 • Hur stor skillnaden blir mellan sittande och stående beror på hur passiv du är när du sitter och hur aktivt du står.

Totalt sett kan man mer än dubbla sin förbränning bara genom att “stå aktivt”, och ofta får du en större totalökning än så i och med att du blir mer “rörlig” när du arbetar stående. T ex så kanske du blir mer benägen att ta några steg extra för att uträtta ett ärende, och kanske gå och prata med en kollega istället för att maila eller ringa.
Visa hela svaret

Vad väger en halv baguette?

Baguette, halv har 8.1g protein, 55g kolhydrater, 1g fett och 267kcal per 100g. Baguette, halv är från Frankrike och väger 115g.
Visa hela svaret

Hur många kalorier är det i en vit brödskiva?

Det finns 80 kalorier i Vitt Bröd (1 skiva, stor).
Visa hela svaret

Hur många kalorier är det i en ciabatta?

Näringsmässigt sammandrag: –

Kal 271 Fett 3,5g Kolh.50g Prot 8,8g

table>

Det finns 271 kalorier i Ciabatta (100 g). Kalorifördelning: 12% fett, 75% kolh., 13% prot.

Visa hela svaret