Hur Mycket Kalorier Är Det I En Piggelin?

Hur Mycket Kalorier Är Det I En Piggelin
Näringsinnehåll

Per portion
Energi 52 kcal /218 kJ
Fett 0 g
– vara mättat fett 0 g
Salt <0,01g

Nog 2 rijen
Visa hela svaret

Hur mycket innehåller en Piggelin?

Kolh. Det finns 52 kalorier i 1 glass (55 g).
Visa hela svaret

Hur många gram är en Piggelin?

Isglassen Piggelin, 2013. Piggelin är en isglass med tuttifrutti -smak och tillika den minsta glassen från GB, När den lanserades 1972 var glassen långsmal och cylinderformad, och den fanns även med apelsinsmak (röd glass).1973 ersattes apelsinsmaken med citronsmak (gul glass), men den försvann från sortimentet efter två år.1976 ändrade Piggelin form till rätblock,1995 minskades vikten på Piggelin från 54 till 48 gram.1998 fick glassen rundad topp och åter en vikt på 54 gram.
Visa hela svaret

Finns det socker i Piggelin?

INGREDIENSFÖRTECKNING –

Ingrediensförteckning: SE: Is med tuttifruttismak. Ingredienser: Vatten, socker, glukos-fruktossirap, druvjuice framställd av koncentrat, syra (citronsyra, kaliumcitrater), stabiliseringsmedel (pektin, gummi arabicum, karragenan), arom, färgämne (klorofyllkopparkomplex, kurkumin).

Visa hela svaret

Hur många kalorier i GB glass?

Näringsinnehåll

Per 100g Per 100ml
Energi 234 kcal/976 kJ 117 kcal/488 kJ
Fett 16 g 8 g
– vara mättat fett 11 g 5.3 g
Salt 0.14 g 0.07 g

Visa hela svaret

Finns det glass utan socker?

Lika krämig och smakfull som vår vanliga gräddglass – Kravet vi ställde på oss själva i arbetet med att ta fram denna glass var att inte tumma på den goda krämiga smaken. Ribban la vi därför avsiktligt högt: att ta fram marknadens godaste glass utan tillsatt socker.

Det fick ta lite tid, men nu är vi supernöjda med vad vi åstadkommit. Resultatet är ett helt nytt segment – Utan tillsatt socker, som lanseras i två av de mest populära smakerna för hela familjen, Vanilj och Choklad. Sötman i glassen kommer från björksocker och steviolglykosider av stevia och självklart är glassen tillverkad i Slöinge på svensk färsk grädde.

Vanilj Utan tillsatt socker 0,75 liter Krämig vaniljglass med rund vaniljsmak med äkta vaniljstång. Gjord på svensk färsk grädde, sötad med björksocker och stevia.   Choklad Utan tillsatt socker 0,75 liter Krämig chokladglass med fyllig och len chokladsmak av kakao.
Visa hela svaret

Är det mycket fett i glass?

Publicerat: 18 juli av Sierra De Goldsmith Taggar: Kost Motivation Viktförändring Det är inte endast när solen skiner som man vill unna sig en glass, numera avnjuts denna söta dessert året runt även här i norden. Det här inlägget är tänkt att hjälpa dig hitta ett sätt att äta glass även när din målsättning är viktnedgång och att äta bra mat.

Genom att sätta upp ramar kring hur ofta du ska äta glass samt uppmärksamma skillnader i energiinnehållet i olika glassar kan du göra medvetna val som hjälper dig mot ditt hälsomål. Varför ska man begränsa sitt intag av glass? Glass innehåller vanligtvis väldigt lite näring, men en hög andel socker, fett och kalorier.

Det är en produkt som är aptitlig och därför lätt att överäta av. Givetvis är det totala intaget av energi över tid som spelar roll för vikten och en glass vid något enstaka tillfälle behöver därför inte vara förödande för vikt och hälsa. Försök sätta upp ett mål som passar dig, exempelvis att du ska äta glass max två gånger i veckan och att du då ska välja ett av de lättare alternativen.

 1. Här kommer information om kaloriinnehållet i några vanliga glassar.
 2. Titta efter kaloriinnehållet på paketet när du köper glass för att bli medveten om vad du stoppar i dig, när du sen gjort ditt val, njut av glassen.
 3. Uppgifterna är hämtade från GB:s produkthemsida, Ben and Jerrys produkthemsida samt livsmedelsdatabasen.
You might be interested:  Hur Många Kalorier I Red Bull Light?

Glassarna överst i tabellen innehåller minst kalorier av stickprovet. När du köper kulglass kan näringsinnehållet variera stort. Det är då ett bättre val att välja sorbet än gräddglass samt skippa tillbehör som marshmallows, kolasås, våffelstrut, grädde och strössel om du försöker hålla nere på ditt dagliga kaloriintag.

Glass Kcal/glass
Calippo Shots 25
Piggelin 55
Twister 70
Calippo Cola 90
Soleo Exotic 107
Lakritspuck 160
Sandwich 180
88:an 190
Conetto Jordgubb 200
Magnum No4. Flirty Kiss – Gâteau au chocolate 210
Magnum No5. Stolen Kiss – Tarte aux Pommes 210
Magnum No1. First Kiss – Créme Brûlée 220
Magnum No2. Loving Kiss – Meringue et Fruits Rouges 220
Cornetto Classico 230
Marabou Mjölkchokladpinne 240
Magnus Strawberry White 250
Magnus Classic 260
Cornetto Enigma Popcorn 260
Magnum Mandel 280
Ben & Jerrys Chocolate Fudge Brownie (150 ml) 290
Ben & Jerrys Strawberry Cheesecake (150 ml) 310
Ben & Jerrys Strawberry Cookie Dough (150 ml) 320
Daim Strut 340
Tip Top 370

Källor: www.gb.se http://www.benjerry.se/ www.slv.se /Sierra de Goldsmith
Visa hela svaret

Kan Piggelin bli gammal?

Glassen ska kasseras – Enligt henne rör det sig om bakterier i en enstaka kartong glass. Petronella Warg tror att bakterierna kommit in i glassen genom att någon anställd i en av deras glassfabriker brutit mot reglementet. – Allt som man rör vid ska kasseras, även om det är en förpackning.
Visa hela svaret

Har Piggelin blivit mindre?

Under hösten har glasspaketen från Triumf krympt. Tidigare rymde en låda 2 liter gräddglass, men sedan i höstas innehåller den bara 1,75 liter. Priset är däremot detsamma. Nyheter24 har tidigare rapporterat om att förpackningarna med GB:s Piggelin blivit mindre. Hur Mycket Kalorier Är Det I En Piggelin Då och nu. Triumfs gräddglass har blivit mindre. Foto: Privat
Visa hela svaret

Är Nicks onyttigt?

Rätt nisch leder framåt för Nick’s Hur Mycket Kalorier Är Det I En Piggelin Hanna Granebring, marknadsdirektör, och Stefan Lagerqvist, vd. Med ett personligt behov som utlösande faktor har varumärket Nick’s gjort en resa från ytterst funktionellt godis, till sådant som man äter för att det är gott – och nyttigt. Man kan säga att vi fått insikter efter vägen och att vi nu vet hur vi ska signalera med våra unika produkter, säger företagets vd, Stefan Lagerqvist.

Starten var helt enkelt den att Niclas “Nick” Luthman hade behov av att förändra sin egen kost. Att utesluta socker och tomma kolhydrater var en självklar del, men han kände också att sötsuget borde gå att tillfredsställa på något vis. Det resulterade i att han hemma i köket provade fram recept på proteinbars och choklad och att han fick möjlighet att att sälja dem till likasinnade.

Nick’s-varumärket, som lanserades 2013 under namnet NutriNick, förknippades därför i början mest med att det verkligen var nyttigt och kunderna fanns på gym, apotek och inom hälsofackhandel. – Det var hyperfunktionella produkter men med en uttalad målsättning att sprida dem till fler, började man ett arbete som ledde till en relansering 2017, säger marknadsdirektör Hanna Granebring och berättar att en stor konsumentundersökning gav viktiga insikter.

Onsumenterna som äter godis har någonstans bestämt sig för att inte vara nyttiga. De tror också att produkter utan socker inte smakar gott. Därför skulle Nick’s nu inte bara vara nyttigt. Det skulle smaka gott – vilket det i och för sig redan gjorde – och det skulle se gott ut. – Alla recept gjordes om av Niclas och vår chefkemist Erik Lennartsson, säger Stefan och påpekar att detta är en av många saker man är stolta över inom Nick’s.

– Vi har gjort alla recept själva från grunden och produkterna tillverkas i vår egen fabrik. Hur Mycket Kalorier Är Det I En Piggelin Nick’s konfektyr ska inte signalera “nyttig”. Det får ses som en bonus när man köpt den goda chokladbiten. Att nya Nick’s var rätt tänkt märktes ganska snart på försäljningen. Nya kunder, framför allt yngre människor i storstad, uppskattade blodsockerneutralt godis och den nya designen som lockade till köp på ett helt annat sätt än tidigare.

 1. Egentligen är det konstigt att vi hade lyckats så bra som vi ändå hade med fel konsumentinsikter, säger Hanna som just denna vecka trycker på knappen för ännu en uppgradering i form av såväl förnyade recept som ny visuell identitet.
 2. Den grundar sig i konsumentinsikten att smak och upplevelse är den största anledningen till köp inom konfektyr- och glasskategorin.
You might be interested:  Hur Många Kalorier Ska En 13 Åring Äta?

Stefan började på Nick’s för ett år sedan och med sig hade han då erfarenhet från företag som Unilever och Procter & Gamble. Han berättar vidare om resan som under 2018 ledde till lansering av en helt ny kategori, nämligen krämig lågkaloriglass utan tillsatt socker.

 1. Det var mitt i prick eftersom det är stor del av vår portfölj idag och vi är marknadsledande inom hälsosam glass.
 2. Han förklarar också skillnaden på Nick’s glass och andra funktionella glassprodukter.
 3. Där spelar man mera på andra behov som till exempel högt proteininnehåll och extra vitaminer.
 4. För oss är det bara “no added sugar” med goda smaker.

Sötningen sker med en mix av söta fibrer och sötma från växtriket, till exempel Stevia och björksocker, vilket enligt Hanna och Stefan gör Nick’s produkter unika. De är också helt glutenfria och man använder inte palmolja. Dessutom är det ett lägre kaloriinnehåll i många av dem. Hur Mycket Kalorier Är Det I En Piggelin Glassen, som ännu så länge bara finns i förpackningar som denna, är krämig och har ett lågt kalori-innehåll. Nick’s har vidare exklusivitet på ett unikt, patenterat växtbaserat lågkalorifett som heter Epogee och som gör det det möjligt att få glassen krämig och hälsosam.

 1. Just nu används det enbart på den amerikanska marknaden.
 2. Nyligen lanserade man också vegansk glass.
 – Även om det är en mera kostsam process så skulle det ju gå att få ner priserna om fler hakar på.
 3. Vi ser det som en vinst, inte bara för vår egen affär, utan också för den globala hälsan.
 4. Och på tal om global så sker just nu en satsning i USA där Niclas Luthman sedan 2019 bygger upp ett team som hitintills lyckats få 4 000 butiker att sälja glassen.

Bars ska också lanseras och samtidigt som USA-marknaden byggs upp, planerar man för vidare utveckling i Europa där man funnits sedan 2013. I Sverige har man precis inlett ett samarbete med Sales Support för att flytta fram positionerna inom både dagligvaru- och servicehandeln.

 • Glassen finns idag i stort sett bara på dvh.
 • Man har ju inte heller några styckesaker – ännu länge.
 • Onfektyr går mycket bra.
 • Vi har fem stora artiklar som utmanar de marknadsledande produkterna i samma kategori, säger Hanna Granebring och Stefan Lagerqvist och berättar att förhållandet konfektyr-glass idag är 50-50.

– Glassen växer snabbast, inte minst i USA. Här hemma är konfektyr fortfarande större i volym sett. Vi vågar lova att det som Nick’s står för kommer att få allt större betydelse, både här hemma och över hela världen. Varumärket Nick’s ägs av aktiebolaget Luthman Backlund Foods AB som nyligen tog in 30 miljoner USD för att finansiera en ny produktionsanläggning och global expansion.
Visa hela svaret

Är det päron i Piggelin?

Smak – Det råder en allmän missuppfattning att piggelin har smaken av päron. Faktum är att söktermen vad smakar piggelin var en av populäraste söktermerna under 2014 enligt Googles sammanställning av svenska söktrender, Svaret är att piggelin smakar tuttifrutti, men har historiskt totalt haft tre smaker.

 • Vid lanseringen 1972 fanns den i tuttifrutti och apelsinsmak.
 • Ret därpå ersattes apelsinsmaken med citronsmak, som togs ur sortimentet efter ett år.
 • Anledningen till missuppfattningen kring päronsmak kan bero på kusinglassen Päronsplitt (började säljas 1970 under namnet Wild West), som har liknande form och färg.

Smaken av Piggelin har även smugit sig utanför glassdiskarna. Det finns ett antal (ej officiella livsmedel) som har smak av Piggelin, bland annat POWERLABS BCAA Piggelin, Whey Piggelin, Polkagris Piggelin och Likörextrakt med piggelin,
Visa hela svaret

Finns det mjölk i Piggelin?

Allergiglassar svåra att hitta – Utbudet av allergivänliga glassar har växt de senaste åren och tillverkarna experimenterar med olika råvaror för att hitta en glass som går hem hos allergikerna. Det stora problemet är att få tag i glassarna. Ingen kan hävda att utbudet av allergivänliga pinn- och strutglassar är digert.

You might be interested:  Vad Väger En Stor Ost?

Men något har ändå hänt de senaste åren, eftersom flera av de större glasstillverkarna erbjuder åtminstone ett par glassar som är antingen mjölk-, laktos- eller glutenfria. Dessutom har tillverkaren GB Glace satsat på att ta in en glass helt gjord på ris, som även många av dem som inte tål soja kan äta.

Det stora problemet är bara att dessa glassar inte är helt lätta att hitta. Allergia har pratat med ett flertal glassätare som försökt få mataffärer att ta in allergiglassarna. Ofta utan resultat. Sia Glass/Oatlys mjölkfria jordgubbspinne säljs exempelvis bara på ett fåtal ställen i Stockholmsområdet.

GB:s allergiglassar är lite lättare att hitta, men trots att företagets glassboxar dominerar i landets butiker och kiosker finns glassarna ofta inte här heller. Ursprungligen var det till exempel tänkt att även Tofulines strutglass Toffee, som produceras av GB, skulle varit med i Allergias glasstest.

Men enligt GB själva är glassen så svår att få tag i att det inte skulle vara någon idé att ha med den i testet. GB:s mjölkfria glass Rice verkar vara lite lättare att hitta om man letar i Coops och Icas frysdiskar, men det beror ändå helt på vilken affär det gäller och i vilken del av landet man letar.

 1. Så frågan är – vill inte tillverkarna att konsumenterna ska köpa deras glassar? – Det vill vi absolut.
 2. Jag vet inte exakt vad det är som gör att de är svåra att hitta, men jag skulle tro att butiker i större utsträckning väljer att ta in glassar som säljer bättre.
 3. Vi arbetar dock hårt på att öka tillgängligheten och Rice kommer snart att bli lättare att få tag i även utanför mataffärerna, till exempel på Pressbyrån och 7-eleven, säger Rebecca Sedó Meyer, som arbetar med marknadsföringen av GB:s allergivänliga glassar.

Att Rice kan vara svår att få tag i beror också på att den inte finns med på GB:s glasskarta. Enligt Rebecca Sedó Meyer har GB efter påtryckningar från allergiker nu listat glassen som “tilläggsprodukt”, vilket innebär att den enkelt går att beställa hem för de butiker och kiosker som är intresserade.

Nästa år är chansen dessutom stor att den dyker upp som ordinarie produkt på glasskartan. Ett annat problem med allergiglassarna är att många tillverkare, till exempel GB, inte kan garantera att glassarna är fria från spår av allergener. Det beror på att vanliga glassar som innehåller till exempel mjölk och nötter hanteras i samma fabriker.

En del glassar innehåller dessutom sojalecitin och fruktkärnmjöl, som en del sojaallergiker kan reagera på. Därför är rådet att alltid läsa på förpackningens innehållsförteckning innan du äter av en glass du tror att du tål. – Med flera av de här ämnena är det som med e-nummer, vi måste ha dem i för att de binder glassen på ett bra sätt och för att de ska få lång hållbarhet och klara transporter.

 • Utan tillsatser skulle glassens kvalitet försämras, säger Rebecca Sedó Meyer.
 • En sak som är viktig att se upp med är isglassar, som ofta innehåller mjölkprotein.
 • Av GB:s isglassar är det till exempel bara Piggelin som är helt mjölkfri, medan Sias isglassar alla är mjölkfria.
 • Enligt GB beror detta deras isglassar måste innehålla mjölkprotein för att få rätt smak och konsistens.

Företaget uppger dock att man kommer att se över utbudet av mjölkfria glassar, till följd av en växande efterfrågan.
Visa hela svaret

Hur många glassar är det i ett Piggelin paket?

Utan att minska priset.15 Piggelin i varje paket.10 glassar i varje paket. lika mycket som tidigare.
Visa hela svaret

Hur mycket kostar en Piggelin att göra?

Produktinformation. Piggelin från varumärket Gb Glace är en produkt under kategorin Glasspinnar, är just nu billigast hos ICA Supermarket Sjöstaden och kostar 10,00kr.
Visa hela svaret