Vilken Sport Förbränner Mest Kalorier?

Vilken Sport Förbränner Mest Kalorier
En ny lista sätter ridning på topp-tio-listan över sporter som bränner minst kalorier. Vi som svettats i sadeln ställer oss dock tveksamma till siffran Inför det nya året bombarderas vi med träningstips och hälsoknep och en nyhet som publiceras idag är att squash är den sport som bränner flest kalorier per timme, medan ridning finns med på listan över de sporter som bränner minst kalorier.

Golf (332) Ridning (295) Gymnastik (295) Bordtennis (295) Promenad (244) Tyngdlyftning (221) Segling/vindsurfning (221) Pilates (221) Surfing (221) Yoga (185)

Listan över sporter som bränner mest kalorier:

Squash (886) Löpning (738) Rugby (738) Kampsport (738) Hoppa rep (738) Boxning (664) BMX eller mountainbiking(627) Simning (591) Klättring (591) Fotboll (591)

Källa: LiveRugbyTickets.co.uk Publicerad 2 januari 2020 08:31 Uppdaterad 2 januari 2020 08:33 Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.
Visa hela svaret

Hur långt måste man gå för att tappa 1 kg?

Promenera för att. – Gå ner i vikt Jaga verkligen steg i vardagen, det kostar kalorier att gå och då blir du lättare av med övervikten. En promenad på 30 minuter förbränner 150 kalorier. Köp en stegräknare så du kan hålla koll på hur mycket du rör dig.

Satsa på 7 000 steg per dag till att börja med, utöka sedan till minst 10 000 steg per dag. Bungy pump stavar eller ­instabila skor kan också göra promenaderna effektivare. Håll också koll på maten, överkompensera inte genom att äta mer. Unna dig en fotmassage, ett biobesök eller något annat istället. Stressa av Gå i en lugn miljö, gärna där det är mer natur eftersom natur har en lugnande effekt som är bra för hälsan.

Hitta en lagom rytm och försök ha fokus på andningen med lugna, djupa andetag. Du kan till exempel räkna stegen och andas in på fyra steg, hålla andan i fyra steg och andas ut på fyra steg. Försök fokusera på att vara här och nu. Ta in omgivningen och reflektera över fina molntussar, vackra färger på blommor eller annat som du ser.

You might be interested:  Hur Många Kalorier I Nötter?

Eller känn efter hur kroppen känns. Undvik tankar på sådant som gör dig stressad. Minska värk Stavar kan ge avlastning för leder, stärka mage och rygg och hjälpa dig att förbättra hållningen. Växla mellan att gå med stavar och utan. Se till att du har bra skor som ger tillräcklig dämpning och stabilitet.

Lägg till stabilitetsträning för bålen och ryggen så att du orkar hålla uppe kroppen. Tänk på hållningen. Föreställ dig att någon lyfter dig i nackhåren, då förlänger du baksidan. Gå gärna på mjukare underlag och mindre på asfalt. Förbättra ­konditionen Se till att du får upp farten så att promenaden blir ­tuffare.

 • Din andning ska bli ansträngd och du ska bli varm.
 • Gå upp för en eller flera branta backar, det höjer pulsen ordentligt.
 • Lägg in intervaller, gå till exempel så fort du kan i 20-60 sekunder.
 • Gå sedan i normalt tempo lika länge eller dubbelt så länge.
 • Upprepa flera gånger.
 • Använd armarna – pendlar du ordentligt med dem får du upp flåset ytterligare.

Bli starkare Det är bra att gå i kuperad terräng, att gå upp- och nedför stärker benmusklerna. Variera med att gå med stavar, med dem aktiverar du fler muskler i överkroppen och bränner dessutom fler kalorier. Eller testa XCO-vikter som du håller i händerna, det stärker axlar och armar.
Visa hela svaret

Vilken mat är värst för Bukfettet?

Därför är bukfett farligare En svensk studie vid Karolinska Institutet förklarar varför det är så farligt att fettet sitter på magen i stället för på höften. Studien, som gjordes förra året, visade att hälften av alla svenska män och kvinnor över 60 år har hälsofarlig bukfetma.

 1. Det är ett osynligt fett som omger de inre organen och ger magen putning och höjd.
 2. Det är oroande menar professor Mai-Lis Hellénius eftersom överskottsfettet kring magen är betydligt skadligare för hjärtat än fett på stuss och lår.
 3. Det beror på att fettet från bukens celler är mer aktivt och går in i blodomloppet och påverkar kärl, lever, blodfetter och blodtryck negativt.
You might be interested:  Hur Mycket Olja Är 100 G Smör?

Bukfetman gör också att sockret bryts ner sämre i kroppen eftersom insulinet fungerar sämre. I studien framgår också att en ohälsosam livsstil är den största riskfaktorn för att fettet ska hamna kring magen. Personer med bukfetma år mer mat som innehöll mättade fetter och mindre frukt och grönt.

 • Det positiva i studien är att bukfetman är lättare att bli av med än annan fetma.
 • Här är motion det bästa receptet.
 • Studien visade att de som motionerade minst två gånger i veckan och minst en halvtimme per gång hade 75 procent mindre bukfetma än de som motionerade måttligt eller inte alls.
 • Att fysisk aktivitet var en så dominerande friskfaktor var en överraskning för forskarna.

Effekterna av bukfetman har också lett till spekulationer om det kan finnas läkemedel som specifikt skyddar mot de skadliga effekterna av bukfetman. Blodtrycksläkemedlet aliskiren hämmar liksom flera andra typer av läkemedel RAAS, renin-angiotensin-aldosteronsystemet som har visat sig vara en betydelsefull princip för att förebygga hjärt- och kärlsjukdomar.

 • Aliskiren har till skillnad från annan RAAs-blockad, en större effekt på det första steget i kedjan, renin.
 • Nu visar en ny studie att fettceller runt inälvorna producerar ett antal substanser som är toxiska för kärlen, bland annat renin.
 • I en planerad studie på 18 000 patienter ska aliskiren nu testas specifikt på feta patienter.

: Därför är bukfett farligare
Visa hela svaret

På vilken intensiv nivå förbränner fett mest under träning?

Träning för fettförbränning – Du känner kanske till att det finns något som kallas för den “fettförbrännande zonen”, Det är en intensitetsnivå kring 50-65 % av maxpuls, där den proportionerliga mängden fett du använder som bränsle är som störst. Att maximera mängden lagrat fett som energikälla låter ju sannerligen lockande, och den här upptäckten har gett upphov till att det är populärt att för viktnedgång utföra en stor del av sin träning i den här intensitetszonen.50-65 % av maxpuls är inte direkt ansträngande, utan motsvarar ungefär en rask promenad, och är alltså något du kan hålla på med länge utan att bli trött.

På andra sidan av myntet har vi istället högintensiv träning för fettförbränning, Det kan vara att till exempel springa eller cykla på en intensitet som medför en hög puls under träningen. Ofta utförs den här typen av träning i intervallform vilket medför att pulsen kan bli riktigt hög under intervallerna.

Den här typen av träning har visat sig leda till en stor fettförbränning efter träningen, till och med resten av dagen. Just under själva aktiviteten förbrukar du dock en större andel glykogen istället för fett, jämfört med en promenad.
Visa hela svaret

You might be interested:  Hur Många Kalorier Är 20000 Steg?

Vad bränner mest styrketräning eller kondition?

Cardio efter styrketräning – Att köra intervaller direkt efter styrketräning är också utmanande, om än på ett annat sätt. Den otvivelaktiga fördelen med att köra intervaller efter styrketräning är att den där kolossala känslan av trötthet inte går ut över något annat.

Styrketräningen är redan fullbordad, förhoppningsvis med grym progression på flera olika plan, så intervallerna hämmar inte styrketräningen på något sätt. Intervaller före styrketräning är inte bara dåligt för progression, styrka och explosivitet. Det gör det i princip omöjligt att träna effektivt på samtliga plan.

Kom ihåg att du fortfarande måste eftersträva bra teknik! Om du mot förmodan orkar träna med fria vikter så kvarstår ett annat fundamentalt problem som hotar dina resultat. Den extrema tröttheten sätter sig på tekniken. När du är trött så blir det plötsligt väldigt knepigt att utföra basövningar med bra teknik.

Bra teknik är en viktig förutsättning, inte minst när du tränar hårt. Kanske tänker du nu att även intervaller också är tekniskt utmanande. Det är sant att cardio också handlar om teknik, inte minst om du springer intervaller, men tekniken är inte lika kritisk när du kör intervaller som när du styrketränar.

Använder du tveksam teknik i basövningar så ökar skaderisken på ett mer dramatiskt sätt. Den risken är inte lika överhängande när du kör intervaller direkt efter styrketräningen. Högintensiv intervallträning är det mest effektiva du kan göra i träningssammanhang för att hjälpa kroppen att bränna fett.
Visa hela svaret