Hur Förnyar Man Recept På Mina Vårdkontakter?

Hur Förnyar Man Recept På Mina Vårdkontakter
Du Förnyar Ditt Recept Via: – Om du har ett läkemedel som fungerar bra för dig men där du snart har slut på recept kan du begära förnyelse via » mina vårdkontakter. Kontakta din hälsocentral via webben vi vet att många kan själva och vill själva. Du kan själv välja vilket apotek eller onlineapotek du vill hämta ut receptet på om din läkare godkänner förfrågan.
Visa hela svaret

Hur förnyar jag mitt recept?

Förnya recept på nätet Du kan skicka en förfrågan om att förnya ett recept genom att logga in på 1177.se. Du kan själv välja vilket apotek eller onlineapotek du vill hämta ut receptet på om din läkare godkänner förfrågan. Onlineapotek kan ha en app eller websida.

Börja med att Välj mottagningen i listan. Under rubriken Våra e-tjänster ser du vilka e-tjänster som mottagningen erbjuder. Klicka på länken Förnya recept. Därefter får du logga in och kommer direkt till formuläret. Fyll i formuläret och skicka din förfrågan.

Den som får din förfrågan om att förnya recept bedömer sedan om du kan få ett nytt recept på en gång eller om ni behöver träffas. Du får ett meddelande om att receptet är förnyat om hen bedömmer att du kan få ett nytt recept på en gång. Du kan sedan välja vilket apotek du vill hämta ut ditt läkemedel på.

Vad kostar det att förnya recept via 1177.se? Kostnaden för att skicka en förfrågan om att förnya ett recept genom 1177.se varierar beroende på var du bor och vilken mottagning du kontaktar. Alla mottagningar förnyar inte recept via nätet Du kan ringa eller kontakta mottagningen på annat sätt om du inte ser alternativet Förnya recept under rubriken Våra e-tjänster på mottagningens informationssida.1177.se, nationella redaktionen När du ska få ett recept är det bra att berätta för den som skriver ut receptet vilka andra läkemedel du använder, om du är gravid eller ammar.

Här kan du läsa om var du kan köpa läkemedel och om kostnader för läkemedel, till exempel högkostnadsskyddet. Du kan också läsa om vad du ska tänka på när du får ett recept och ska hämta ut det på apoteket. För att logga in på 1177.se behöver du ha ett svenskt personnummer och en e-legitimation, antingen BankID eller Freja eID Plus.
Visa hela svaret

Varför kan jag inte förnya recept?

När du hämtar ut ett läkemedelsrecept sparas informationen i dina journaler i 15 månader. Om det gått längre tid än så kan läkaren inte se ditt uttag och därmed inte förnya receptet.
Visa hela svaret

Hur lång tid tar det att få ett recept förnyat?

Alternativ 1: – Receptförnyelse med 1177 e-tjänster Logga in här Mitt recept har inte förnyats. Vad beror det på? Som regel tar det åtta dagar från det att du lämnar din begäran om receptförnyelse tills dess att du kan hämta läkemedlet på valfritt apotek.

 1. Därför är det viktigt att du informerar oss om läkemedlet behöver förnyas tidigare än så.
 2. Ibland har våra patienter hjälp av andra kliniker.
 3. Vi förnyar recept för de sjukdomar där vi står för behandlingen.
 4. Om du har kontakt med en annan klinik kontaktar du dem för förnyelse av recept där de ansvarar för behandlingen.

Principen är viktig för att du ska få bästa möjliga vård. Om du förskrivs läkemedel som är narkotikaklassade är det viktigt att du håller dig till av läkare ordinerad förbrukning. Vi förskriver inte mer än det som ordinerats. Alla läkemedel behöver inte skrivas på recept, t ex kan flera allergimediciner, mjukgörande hudkrämer och vissa typer av smärtstillande köpas receptfritt.

Med jämna mellanrum utvärdera din behandlingVid uppföljning av behandling vid behov ordinera drogtestBesluta hur receptförnyelse ska skeInformera dig om och erbjuda alternativa behandlingsmöjligheterUtforma nedtrappning om beroende föreliggerAvbryta behandlingen vid avsteg från ordinationen

Ditt ansvar som patient är att:

Ta läkemedlet enligt ordinationInte införskaffa läkemedlet på annat hållHålla god ordning på mediciner och receptInte ge ditt läkemedel till någon annanBegära recept enligt ordination och i god tid innan läkemedlet tar slutGe ditt tillstånd att förskrivare och ansvarig vårdpersonal får ta del av läkemedelsförteckning, uthämtade läkemedel samt dina journaluppgifter hos andra vårdgivare

Visa hela svaret

Kan man förnya recept via kry?

Förnya recept

Förnya recept

Hos Kry kan du få hjälp med att förnya dina recept – även recept som andra vårdgivare har skrivit ut till dig tidigare. Många läkemedel kan du förnya genom ett enkelt klick direkt i appen. Vissa recept kan förnyas efter ett videomöte, andra kräver ett fysiskt besök på någon av Krys vårdcentraler.

 • Direkt i appen Många recept kan du själv förnya direkt i appen – klicka på “receptförnyelse”. Så snart din förfrågan har godkänts av en av våra läkare kan du hämta ut receptet på valfritt apotek.
 • Efter videomöte Vissa recept kan du bara förnya om du först har haft ett videomöte med en av våra läkare. Läkaren gör då en individuell bedömning baserat på dina symptom och det som framkommer under vårdmötet.
 • På Krys vårdcentraler Ibland krävs ett fysiskt vårdbesök på någon av Krys vårdcentraler, till exempel om du behöver förnya narkotikaklassade läkemedel.

Vissa receptförnyelser kan bara specialistläkare på sjukhusklinikerna skriva ut. Det gäller exempelvis licenspreparat, immunhämmande läkemedel eller andra läkemedel som kräver särskild handläggning. finns Krys vårdcentraler.
Visa hela svaret

Kan läkare skriva ut recept online?

E-recept, elektronisk receptförskrivning, är en tjänst som gör att läkaren kan skicka recept elektroniskt till apoteket från sitt journalsystem. Läkare som saknar journalsystem kan skicka e-recept via en webbtjänst. Alla apotekskedjor i Sverige har tillgång till e-recepten via ett nationellt receptregister.
Visa hela svaret

You might be interested:  Hur Mkt Pasta Per Person?

Är det gratis att förnya recept?

Receptförnyelse hos Min Doktor Av: Min Doktor, 2022-06-15 foto: www.apeloga.se Hos oss kan du förnya de flesta recept direkt i vår app utan tidsbokning – kostnadsfritt och oavsett var du är under semestern. Mitt i sommarsemestern kan det vara lätt att glömma bort saker, som till exempel att förnya ditt recept i tid.

 1. Då är det skönt att veta att du, oavsett om du är på resande fot eller hemma i hängmattan, kan lägga in ett ärende för en direkt i vår app och förnya ditt recept helt utan tidsbokning.
 2. I vår app kan du dessutom välja att få dina läkemedel hemskickade via apotek.
 3. Från att du beställer tar det cirka en till två dagar att få hem din medicin.

Och skulle du eller någon i din familj bli sjuk under semestern kan ni få kontakt med läkare, sjuksköterskor,, psykologer och fysioterapeuter utan att behöva lämna hemmet. Behöver ni träffa en sjuksköterska eller vaccinera er kan ni enkelt besöka någon av våra r för att få hjälp. Min Doktor erbjuder vård för hela Sverige genom Min Doktor Vårdcentral & BVC, som ingår i vårdvalet i Region Sörmland © 2022 MD International AB. : Receptförnyelse hos Min Doktor
Visa hela svaret

Varför kostar det att förnya recept?

Vad kostar det att förnya mitt recept med Doktor.se? Patientavgiften beror på var i Sverige du bor och är mellan 0-250 kronor. Du meddelas alltid din aktuella patientavgift i appen när du använder Doktor.se och kan då välja om du vill gå vidare eller inte.
Visa hela svaret

Kan min doktor skriva ut recept?

Skriver ni ut recept? Ja, vi skriver ut recept om läkaren gör bedömningen att du behöver medicin.
Visa hela svaret

Finns mitt recept inne?

Var kan jag köpa läkemedel? Vissa läkemedel kan du köpa receptfritt. Andra kan du bara köpa om du har ett recept från till exempel en läkare eller tandläkare. Du kan köpa alla läkemedel på godkända apotek och webbplatser. Vissa receptfria läkemedel kan du även köpa på andra ställen, till exempel livsmedelsaffärer.

Det är Läkemedelsverket som beslutar om ett läkemedel kan köpas utan recept eller om det ska vara receptbelagt. De bestämmer också vilka läkemedel som får säljas på andra ställen än apotek. Receptfritt eller receptbelagt Det som avgör om ett läkemedel ska vara receptfritt eller receptbelagt är till exempel vad det innehåller och vad det ska användas till.

För att ett läkemedel ska vara receptfritt ska det kunna användas för egenvård. Det innebär att det ska användas vid lättare besvär då du själv kan ställa diagnos och besluta om behandling. Vissa läkemedel är receptfria i mindre förpackningar, men när förpackningarna är större krävs recept.

Det beror på att de mindre förpackningarna passar för mera tillfällig egenvård medan de större är till för längre tids behandling i samråd med läkare. Läkemedel som har komplicerade doseringar eller som kan medföra allvarliga biverkningar även i rekommenderad dos är receptbelagda. Oftast är det en läkare som skriver ut recept.

Även annan vårdpersonal, till exempel tandläkare och vissa distriktssköterskor kan skriva ut en del läkemedel. På apotek kan du köpa både vanliga läkemedel, naturläkemedel, väletablerade växtbaserade läkemedel och traditionella växtbaserade läkemedel.

 1. Det är bara apotek som får sälja receptbelagda läkemedel.
 2. Alla apotek måste godkännas av Läkemedelsverket, och får då använda den nationella apotekssymbolen.
 3. Apotekssymbolen är en variant av ett grönt kors, som är en vanlig internationell symbol för apotek.
 4. Finns mitt läkemedel på apoteket? Du kan själv ta reda på vilket eller vilka apotek som har ditt läkemedel på lager.

Det gör du genom att gå in på. Skriv namnet på ditt läkemedel i sökrutan. Välj rätt alternativ i sökresultatet. Då visas information om läkemedlet. Klicka på rutan “Lagerstatus”. Köpa på andra försäljningsställen Naturläkemedel och traditionella växtbaserade läkemedel får säljas fritt och finns att köpa på apotek, i hälsokostaffärer och livsmedelsaffärer.

 • Vissa receptfria läkemedel och väletablerade växtbaserade läkemedel får säljas på andra ställen än apotek, till exempel i livsmedelsaffärer och på bensinstationer.
 • Den som vill sälja dessa läkemedel måste göra en anmälan till Läkemedelsverket och följa det regelverk som finns.
 • Alla försäljningsställen måste följa samma regler.

Det krävs ingen farmaceutisk utbildning för att få sälja de utvalda receptfria läkemedlen. Försäljaren ska däremot kunna tala om var du kan få information och råd om de läkemedel du köper. För att få köpa receptfria läkemedel i butik måste du vara minst 18 år gammal.

 1. Du kan hämta ut läkemedel på recept inom hela EES-området, det vill säga EU samt Norge, Island och Lichtenstein.
 2. Receptet måste vara utskrivet av en behörig förskrivare inom EES-området.
 3. Receptet måste innehålla lite mer information än om du hämtar ut ett svenskt recept i Sverige.
 4. Till exempel ska adress till förskrivarens arbetsplats och fullständiga kontaktuppgifter till förskrivaren finnas med.

Det finns också regler för hur läkemedlets namn, styrka och mängd ska skrivas på receptet. Åsa Schelin, 1177.se, nationella redaktionen Linda Landelius, apotekare, Hallands sjukhus, Halmstad Här kan du själv ta reda på vilka apotek som har ditt läkemedel på lager.

 • Sök på läkemedlets namn och klicka på rutan “Lagerstatus”.
 • Här kan du se om ett läkemedel är restnoterat, alltså slut hos tillverkaren.
 • Du får också veta vad du kan göra.
 • Sök på läkemedlets namn och välj ditt läkemedel i listan.
 • När du köper ett receptbelagt läkemedel får du ofta ett likvärdigt läkemedel som kostar mindre.

Det kallas generiskt utbyte. Här kan du läsa mer. : Var kan jag köpa läkemedel?
Visa hela svaret

Kan inte se mitt recept?

Fler sätt att se dina e-recept – Du kan också gå till valfritt apotek och be att få en förteckning på dina e-recept. Du kan också skicka in en blankett per post så kan du få en lista på de läkemedel du hämtat ut från apotek, din läkemedelsförteckning, postat till din folkbokföringsadress. Blanketter hittar du på, : Har mitt e-recept kommit in?
Visa hela svaret

När försvinner utgångna recept?

Rättelse och spärrning av recept – På apoteket kan en farmaceut eller provisor i samband med expedieringen av ett läkemedel rätta receptet, om man upptäcker brister eller felaktigheter i det. För att rätta receptet krävs ett muntligt medgivande från den som ordinerat medicinen och behandlar patienten.

 1. Ifall läkaren inte kan nås, kan apoteket spärra receptet för att invänta rättelse av felet.
 2. Spärren försvinner automatiskt, när receptet rättas.
 3. Apoteket kan i samband med expedieringen också självständigt göra nödvändiga tekniska rättelser.
 4. Med tekniska rättelser avses situationer, där till exempel data som den som ordinerat läkemedlet registrerat överförs till rätt datafält eller en doseringsanvisning skrivs ut.
You might be interested:  Hur Många Kalorier Innehåller En Persika?

Apoteket kan inte med en teknisk rättelse ändra uppgifter om läkemedlet, patienten eller den som ordinerat läkemedlet. För tekniska rättelser som apoteket gör behövs inget medgivande av den som ordinerat läkemedlet.
Visa hela svaret

Kan läkare vägra skriva ut medicin?

Kan läkare neka utskrivning av medicin på den grunden att patienten har spärrat sin journal? Hej! Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga! Enligt kan en patient spärra uppgifter i förhållande till andra vårdgivare som annars skulle kunna göras tillgängliga genom sammanhållen journalföring.

 • Du har alltså valt att andra vårdgivare inte ska få ta del av de uppgifter som finns i din journal.
 • Det stämmer att när journalen är spärrad så är det du som ansvarar för att berätta sådant som vårdpersonal kan behöva veta för att de ska kunna ge dig bra vård.
 • Läkare borde inte kunna neka dig medicin på den grunden att du har spärrat din journal.

Som patient har du en rätt att spärra din journal och detta kan inte leda till att du får sämre vård. Om du har informerat om din historik så kan jag inte se att det skulle finnas några problem. Om du har fler frågor gällande detta eller annat så är du varmt välkommen att ställa dem till oss på Lawline! Vänligen, : Kan läkare neka utskrivning av medicin på den grunden att patienten har spärrat sin journal?
Visa hela svaret

Vem betalar Doktor24?

Har du en betalnings- eller fakturafråga? Doktor24 använder 2 olika betalningstjänster: Klarna och iZettle. Klarna används vid betalning för digitala vårdbesök och födelsemärkeskollen. Våra övriga tjänster betalas på plats på hälsorummen via iZettle-dosor.
Visa hela svaret

Kan läkare dra tillbaka recept?

99 procent av alla recept i Sverige är idag e-recept. Det möjliggör också elektronisk makulering, vilket innebär många fördelar för vården, apoteken och patienterna. För att öka patientsäkerheten för individer finns möjlighet att makulera recept vid till exempel ordinationsändringar, läkemedelsavstämningar och felaktiga recept.
Visa hela svaret

Kan Kry skriva ut sömntabletter?

Våra läkare kan skriva ut recept på samma sätt som läkare på traditionella vårdcentraler. Hos oss kan du både få ett nytt recept och förnya ett som du redan har. Du kan sedan välja att antingen hämta ut läkemedlet eller produkten på ett apotek eller beställa det via appen.
Visa hela svaret

Kan man få Atarax utskrivet?

Vad är Atarax? – Atarax är ett läkemedel som skrivs ut på recept och har flera användningsområden. Du kan få Atarax utskrivet mot ångest och oro, till exempel vid depression, mot sömnsvårigheter eller mot klåda och nässelfeber. Den aktiva substansen hydroxizin fungerar genom att blockera histaminet i kroppen, vilket kan användas för att behandla andra sjukdomar som inte nämns här.
Visa hela svaret

Hur många gånger kan ett recept expedieras?

1 § Prisnedsättning enligt 3-4 §§ lagen (1981:49) om begränsning av läkemedelskostnader, m.m. och kostnadsbefrielse enligt 7 § samma lag får inte avse större mängd läkemedel än som svarar mot det beräknade behovet för 90 dagar eller, om lämplig förpackningsstorlek saknas, närmast större förpackning.

Avser en förskrivning både en mindre mängd läkemedel på prov och en eller flera senare expeditioner av ytterligare mängder av samma läkemedel, skall vid det första inköpet av ytterligare läkemedel bestämmelserna om prisnedsättning i 3 och 3 a §§ nämnda lag tillämpas som om inköpet hade gjorts samtidigt som provförpackningen inköptes.

Ett läkemedel som har förskrivits får inte förskrivas på nytt så länge förskrivningen fortfarande är giltig, om syftet enbart är att få läkemedlet utlämnat på förmånligare villkor. Förordning (1992:1021).2 § har upphävts genom förordning (1984:746).3 § En förskrivning av livsmedel, som avses i 5 § lagen (1981:49) om begränsning av läkemedelskostnader, m.m.

skall göras på en livsmedelsanvisning. På livsmedelsanvisningen skall anges hur många gånger förskrivningen får expedieras.4 § En förskrivning av förbrukningsartiklar som avses i 6 § lagen (1981:49) om begränsning av läkemedelskostnader, m.m. skall göras på ett hjälpmedelskort. På hjälpmedelskortet skall anges hur många gånger förskrivningen får expedieras.5 § En förskrivning på recept är giltig ett år från utfärdandet om inte förskrivaren anger kortare giltighetstid.

På receptet skall anges hur många gånger förskrivningen får expedieras. Varje förskrivning får dock expedieras sammanlagt högst tolv gånger. Förskrivningar som avses i 3 och 4 §§ är giltiga ett år från utfärdandet. Vid varje expedition skall på förskrivningen anges apotekets namn och dagen för expeditionen.

En avskrift av förskrivningen skall göras vid varje expedition, varefter förskrivningen lämnas åter till kunden. Avskriften utgör apotekets verifikation. Vid den sista expeditionen skall apoteket behålla förskrivningen som sin verifikation. Ett hjälpmedelskort lämnas dock åter till kunden. Förordning (1984:746).6 § Bestämmelserna i 2-4 och 7 §§ lagen (1981:49) om begränsning av läkemedelskostnader, m.m.

tillämpas även i fråga om läkemedel som förskrivits av behörig läkare i Danmark, Finland, Island eller Norge, om läkemedlen inköpts här i riket. En sådan förskrivning får expedieras endast en gång. Vid expeditionen skall apoteket behålla förskrivningen som sin verifikation.7 § Vid utbetalning av ersättning till kunden enligt 9 § lagen (1981:49) om begränsning av läkemedelskostnader, m.m.

Skall en avskrift av förskrivningen göras, varefter förskrivningen lämnas åter till kunden. Avskriften utgör apotekets verifikation.8 § Läkemedel eller annan vara som avses i 2-6 §§ lagen (1981:49) om begränsning av läkemedelskostnader, m.m. får i brådskande fall lämnas ut utan hinder av att förskrivningen inte har gjorts på föreskriven blankett.

I ett sådant fall skall den som utfärdar förskrivningen på den härför använda handlingen intyga att det är ett brådskande fall samt lämna de uppgifter som skulle ha lämnats, om föreskriven blankett hade använts. En förskrivning som avses i denna paragraf får expedieras endast en gång.

 1. Vid expeditionen skall apoteket behålla handlingen som sin verifikation.9 § En förskrivning får även göras genom telefonering till apoteket.
 2. En sådan förskrivning skall av apoteket föras in på en särskild blankett.
 3. Den som gör förskrivningen är skyldig att lämna samtliga uppgifter, som apoteket behöver för att fylla i blanketten.
You might be interested:  Hur Många Kalorier Bränner En Kvinna Per Dag?

Vid expeditionen av en sådan förskrivning, skall handlingen förses med uppgift om apotekets namn och dagen för expeditionen. En sådan förskrivning får expedieras endast en gång. Apoteket skall behålla handlingen som sin verifikation.10 § Vid en expedition av en förskrivning som behålls av apoteket skall, om den för vilken förskrivningen utfärdats begär det, apoteket lämna denne en bestyrkt avskrift av handlingen.

 • På avskriften skall anges att den inte gäller för expedition.11 § Vid varje expeditionstillfälle skall apoteket tillhandahålla ett särskilt kvitto på det belopp som kunden betalat för prisnedsatta läkemedel.
 • Om kunden begär det, skall apoteket anteckna beloppet på fastställt formulär.
 • Apoteket skall vidta även de övriga åtgärder som behövs för erhållande av kostnadsbefrielse enligt 7 § lagen (1981:49) om begränsning av läkemedelskostnader, m.m.

Förordning (1990:1408).12 § Har läkemedel eller annan vara som avses i lagen (1981:49) om begränsning av läkemedelskostnader, m.m. lämnats ut kostnadsfritt eller till nedsatt pris från apoteket mot förskrivning, har Apoteksbolaget AB rätt att få ersättning av riksförsäkringsverket med ett belopp som motsvarar försäljningspriset respektive den föreskrivna prisnedsättningen.

Har Apoteksbolaget AB betalat ut ersättning som avses i 9 § lagen (1981:49) om begränsning av läkemedelskostnader, m.m. skall riksförsäkringsverket ersätta bolaget för det utgivna beloppet. Ersättning som avses i första och andra styckena skall betalas i efterhand, varvid ersättning som hänför sig till en viss månad skall betalas den första vardagen, som inte är lördag, i den andra månaden därefter.

I övrigt skall ersättning betalas i den ordning som riksförsäkringsverket bestämmer efter samråd med Apoteksbolaget AB. Förordning (1987:279).13 § De handlingar som enligt denna förordning utgör apotekets verifikationer skall förvaras i tre år räknat från den dag Apoteksbolaget AB begärde ersättning för dem.

 • Verifikationerna skall på begäran av läkemedelsverket eller riksförsäkringsverket överlämnas till dessa myndigheter för granskning.
 • Förordning (1990:699).14 § Läkemedelsverket skall i erforderlig omfattning granska de handlingar som avses i 12 och 13 §§.
 • Riksförsäkringsverket skall i erforderlig omfattning granska ersättningsanspråk enligt 12 § samt kontrollera att läkemedel och andra varor som lämnats ut kostnadsfritt eller till nedsatt pris omfattas av lagen (1981:49) om begränsning av läkemedelskostnader, m.m.

Förordning (1992:1021).15 § Läkemedelsverket skall efter samråd med riksförsäkringsverket fastställa blanketter som avses i 1-4 och 9 §§. Riksförsäkringsverket skall fastställa det formulär som avses i 11 §. Förordning (1990:699).
Visa hela svaret

Får läkare betalt för att skriva ut medicin?

En stor granskning visar att omkring 1 200 läkare fick i snitt 20 000 kronor var i ersättning av läkemedelsindustrin under ett år. Bakom granskningen står Aftonbladet som också skapat en databas där det går att söka på de 1 998 läkare som under 2015 fick ersättning av totalt 66 läkemedelsbolag.

 1. Ersättningen betaldes ut för konsultarvoden, resekostnader och hotellkostnader och under 2015 fick 1 635 personer inom hälso- och sjukvården totalt 47 miljoner kronor.
 2. Ersättningen till hälso- och sjukvårdsorganisationer, i form av donationer och sponsoravtal, uppgick till 124,2 miljoner kronor.
 3. Jag tycker att samarbete med läkemedelsföretag bidrar till en läkemedelsutveckling som drivs av största möjliga nytta för patienten, säger läkaren Anders Gottsäter, specialist i internmedicin, som fick 99 581 kronor av sex läkemedelsföretag, till Aftonbladet.

Av de läkare som fått ersättning av läkemedelsindustrin uppges få se det som ett problem och många poängterar att det inte handlar om att de “får” pengar utan att de faktiskt får betalt för utfört arbete. Andra läkare, som barn- och ungdomspsykiatern, Sven Román, är mer kritiska.
Visa hela svaret

Vad kostar det att förnya recept på 1177?

Det här kan du göra när du loggat in Här kan du läsa mer om hur du förnyar recept och hur du ser hur många uttag du har kvar. Du kan också se vilka läkemedel du har hämtat ut eller hur nära du är att få frikort för läkemedel och hjälpmedel. Förnya recept på nätet Du kan skicka en förfrågan om att förnya ett recept genom att logga in på 1177.se.

Du kan inte förnya recept genom att ringa till 1177 på telefon. Håll koll på dina läkemedel Se om du har uttag kvar på ditt recept, vilka läkemedel du har hämtat ut och hur nära du är att få frikort för läkemedel. Uppgifterna hämtas från Läkemedelskollen som är en tjänst hos E-hälsomyndigheten. Att få recept och att köpa läkemedel Här kan du läsa om var du kan köpa läkemedel och om kostnader för läkemedel, till exempel högkostnadsskyddet.

Du kan också läsa om vad du ska tänka på när du får ett recept och ska hämta ut det på apoteket. Råd om läkemedel När du tar läkemedel är det en del du bör tänka på. Här kan du läsa om vad som är viktigt att känna till när du tar läkemedel.
Visa hela svaret

Vad kostar det att förnya recept på doktor24?

Recept och receptförnyelse I egenskap av digital vårdgivare kan vi förnya recept, men det finns några krav som måste uppfyllas för att vi ska kunna utföra en säker förnyelse: tydlig journalföring, du behöver ha hämtat ut läkemedlet under de senaste 15 månaderna i Sverige och läkaren behöver bedöma att du är i behov av fortsatt medicinering,

Läkaren gör även en bedömning av hur stor mängd som kan skrivas ut och om flera uttag av läkemedlet är möjligt. Vänligen notera att vissa recept bör förnyas av din behandlande läkare. I digitala tjänsten kan vi däremot skriva ut överbryggande recept med mindre uttag. Dessa täcker en kortare period (vanligtvis 1-3 månader) och säkerställer att du inte blir utan medicin tills du har möjlighet att komma i kontakt med ordinarie vårdgivare.

Receptförnyelse är kostnadsfritt. Vi förnyar inte följande mediciner:

Beroendeframkallande: till exempel Imovane, Stesolid, Oxascand, Concerta, Lyrica. Opioider/smärtstillande: Oxynorm, Citodon, Tramadol, Cocillana. Licens-/specialistpreparat: till exempel Gabapentin, Isotretionin. Preparat avsedda för infusion och injektionsbehandling (undantag Insulin, Epipen, Fragmin, Klexane). Psykofarmaka, om du har en etablerad kontakt med psykiatrin eller är under 18 år.

: Recept och receptförnyelse
Visa hela svaret