Hur Länge Kan Man Äta 800 Kalorier?

Hur Länge Kan Man Äta 800 Kalorier
Vad är 800 Kcal dieten? Det är en typ av VLCD diet (Very Low Calorie Diet) som går ut på att äta max 800 kcal per dag i upp till 8 veckor. Kör vår 800 Kcal kickstart i 4 veckor och forstättningen Dieten skall helst innehålla så näringsrik mat som möjligt med mindre kolhydrater till förmån för bra fetter och proteiner.

 1. Recepten ska gärna vara av typen medelhavskost.
 2. Att variera maten du äter är viktigt, menar Mosley, så du inte blir uttråkad och börjar bli sugen på skräpmat eller godis.
 3. Hur kommer jag igång med 800 Kcal dieten? Det enklaste sättet att prova dieten är att köra ett färdigt kickstartprogram med 800 Kcal – 800 Kcal Super-Kickstart per dag fördelat på frukost, lunch och middag.

I 800 Kcal Kickstart får du alla recept för 4 veckor, inköpslista och där allt är kalori- och näringsberäknat så ditt intag inte överstiger 800 kcal per dag. Med 800 Kcal Super-Kickstart är allt jobbigt förarbete redan gjort, det enda du behöver göra är att följa menyplanen.

 • Vi lagar middag en gång om dagen och du gör en extra portion till lunchlåda som du spar till dagen efter.
 • På så sätt spar du både tid och pengar.
 • Rasar i vikt Att man rasar i vikt av VLCD dieter är inget nytt, däremot att göra det genom att äta riktigt bra och hälsosam mat är den stora skillnaden.
 • Efter 4 veckor kan man förvänta sig en viktminskning uppemot 8 kg, helt beroende på hur mycket övervikt man har naturligtvis samt hur mycket man fuskat.800 Kcal dieten kan passa dig som inte lyckats med andra metoder Är det första gången du ska försöka gå ner i vikt rekommenderar jag dig att välja ett annat program som t.ex GI kickstart med kaloriräkning eller en LCHF-Kickstart som också fungerar väldigt bra.

Har du däremot provat många metoder kan detta vara något för dig.800 Kcal om dagen tillåter mer “fusk” Denna typ av diet tillåter mer fusk och variationer. Många väljer att ha den som en bra bas och utgångspunkt och sedan fyller på med både bra och mindre bra val, så som det ser ut i de flesta människors vardag.

Allt behöver inte vara perfekt! Pulverdiet fast med riktig mat Istället för att äta fantasilösa pulversoppor och milkshakes till middag äter du riktig bra och god mat. Många andra typer av VLCD dieter baseras på pulver som t.ex Modifast, Nutrilett, Itrim, Prenet, Allevo, Xtravaganza, Cambridge etc. Förutom att det både är godare och betydligt hälsosammare att äta riktig mat i sin VLCD diet är det även bättre för din mage och att du på samma gång kommer in i hälsosam matlagning.

När du är klar med dieten äter du samma typ av mat fast större portioner. Dieten sänker blodsockret Har du problem med högt blodsocker märker du redan efter någon vecka hur ditt blodsocker har sjunkit till mer normalare nivåer. Det är därför dieten även kallas “Blodsockerdieten” och även syftet med att Michael Mosley tog fram den från första början.800 Kcal om dagen bara under en begränsad period Precis som andra VLCD dieter ska man bara köra 800 kcal per dag under en starkt begränsad tid.4 veckor räcker gott och väl även om Michael Mosley föreslår upp till hela 8 veckor.

Varför fungerar 800 Kcal dieten så bra? Den största anledningen är att du äter så lite kalorier vilket gör att kroppen förbränner mycket fett. Sätt detta i kombination med ett du även tar bort en hel del kolhydrater, typ liberal LCHF. Då blir viktminskningen maximal. Sannolikt hamnar du i Ketos vilket även det starkt bidrar till viktnedgång, du har kanske hört talas om Ketodieten ? 800 Kcal dieten ger minskad aptit Efter några dagar på denna typ av diet minskar aptiten radikalt, det gör den eftersom du hamnar i sk.

Ketos, Din minskade hunger gör att du enklare kan fullfölja dieten utan avbrott. Fördelar med 800 Kcal dieten * Snabb och effektiv viktminskning – Du får resultat direkt! * Kan vara speciellt bra som en kickstart där du tack vare kraftig viktnedgång får motivation till att fortsätta gå ner i vikt.

Till skillnad från pulverdieterna får du äta vanlig och god mat. * Du kommer igång med hälsosam matlagning som du har nytta av även efter dina första 4 veckor. * Du följer ett färdigt schema med vår 800 Kcal Super-Kickstart vilket gör att du slipper räkna, mäta och väga. Nackdelar med 800 Kcal dieten * Du kan må dåligt de första dagarna innan kroppen vant sig vid den låga kalorimängden.

* Du kan ha svårt att få i dig alla vitaminer och mineraler, jag rekommenderar att du äter någon form av multivitamin under din kickstart. * Det är viktigt att dricka tillräckligt med vatten under dieten, något som många har svårt att komma ihåg. * När du slutat med dieten riskerar du att gå upp allt igen om du inte har en plan för fortsattlångsiktig viktminskning.

 1. Vi har dock många effektiva fortsättningsprogram som passar bra efter din första dietperiod.
 2. Fråga oss när du börjar bli klar!) * Du behöver vara fullt frisk för att köra denna typ av diet, i annat fall kontrollera med din vårdkontakt och fråga om 800 Kcal dieten skulle kunna passa dig.
 3. Vem ska inte köra 800 Kcal dieten? * Har du eller haft någon form av ätstörning är detta inte en diet för dig.

* Dieten passar bäst personer över 30 år. * Om du medicinerar för något eller har någon sjukdom ska du alltid prata med din läkare först och fråga om en VLCD diet är bra för dig eller inte. Hjälpmedel för att lyckas med 800 Kcal dieten * Vi har ett färdigt Super-kickstartprogram som varar i 4 veckor.

Allt är uträknat och du får recept och inköpslista samt instruktioner inne på ditt konto på Matdagboken. * Kalorisnåla recept, frukost, lunch och middag med max 300 Kcal per måltid. * Kaloriräknare och Matdagbok som håller koll på hur mycket kalorier du fått i dig under dagen. Så fortsätter du efter din 800 Kcal diet När du kört dina första 4 veckor kan du antingen fortsätta med fortsättningsmenyn med nya recept eller fortsätta med större portioner av samma typ av mat.

På denna sida hittar du många färdiga menyplaner som du med fördel kan fortsätta med. Är du osäker skickar du ett mail och frågar oss vilken vi rekommenderar till just dig.
Visa hela svaret

Vad händer om man äter 800 kalorier per dag?

800 kalorier om dagen | tappa vikt med Ulrika Davidssons kostplan Dieten 800 kalorier, eller blodsockerdieten som den också kallas, är en väl beprövad diet skapat av hälsogurun Michael Mosley som tidigare tagit fram en rad olika dieter som bygger på periodisk fasta.800 kcal ger både viktminskning och friskare blodsocker.

Att äta 800 kcal om dagen underlättar för kroppens organ och många värden i kroppen blir bättre, bland annat blodsocker, blodtryck och kolesterolvärden. Du som har diabetes typ 2 kan återställa blodsockret till normala nivåer. En stor fördel för många är att dieten är enkel att följa under en längre tid och du får unna dig fler kalorier på helgen.

Metoden bygger på att du enbart äter 800 kcal under veckans fem vardagar, på helgen ökas kaloriintaget och du äter då mellan 1100-2000 kalorier. Dieten skall helst innehålla så näringsrik mat som möjligt med mindre kolhydrater till förmån för bra fetter och proteiner.
Visa hela svaret

Vad motsvarar 800 kalorier?

800 kalorier idealiskt för att gå ner i vikt – Bakgrunden till de 800 kalorierna är bland annat en studie som publicerades i The Lancet i februari 2018. I den fick 298 personer med typ 2-diabetes antingen följa konventionella råd eller gå på en diet på 800 kalorier om dagen.

 1. Efter ett år hade 800-kalorigruppen inte bara gått ner i snitt 10 kilo, de flesta hade också fått ner sina blodsockernivåer på normala nivåer, trots att de inte längre medicinerade.
 2. 800 är det magiska numret när det kommer till framgångsrik viktminskning – det är högt nog att vara hanterbart och hållbart men lågt nog att trigga en mängd metaboliska förändringar”, skriver Michael Mosley.

Han rekommenderar dessutom att du håller dig till ett ätfönster varje dag. Det innebär att du bestämmer dig för ett antal timmar då du äter alla dagens måltider. Övriga timmar låter du ätfönstret vara stängt och håller dig till vatten, te och kaffe utan mjölk.

Forskning har visat att de som begränsar antalet timmar om dygnet de äter inte bara minskar i vikt, de får också jämnare och lägre blodsockernivåer samt bättre kolesterolvärden. Vill du kickstarta din viktminskning kan du inleda med två–tolv veckor där du håller dig till 800 kalorier om dagen, varje dag i veckan.

Michael Mosley lovar då upp till fem kilos viktminskning på två veckor. Och sen då? Ja, då går du över till de två fastedagarna i veckan för att slutligen fasa ut även dessa och fortsätta med den goda Medelhavskosten. Planen med 800-metoden är nämligen att etablera ett ätmönster som du kan hålla på lång sikt, ja rentav hela livet.
Visa hela svaret

You might be interested:  Vad Händer Om Man Äter Opastöriserad Ost Gravid?

Vad händer om man äter 900 kalorier om dagen?

Lågkaloridieten – ANHÄNGARE: Victoria Beckham, Megan Fox, Whitney Port, Tori Spelling. »Att äta extremt lite är en av de äldsta och vanligaste bantningskurerna i Hollywood. Men att veta var gränsen till ätstörning går är svårt. – Jag tror att det är stor skillnad mellan någon som har en ätstörning och någon som håller koll på vad de äter, men jag försöker vara väldigt disciplinerad när det gäller maten, säger Victoria Beckham, 36, som sägs leva på en kost bestående av sojabönor, jordgubbar och sallad.

Även nya stjärnskottet Megan Fox, 24, har erkänt att hon helt enkelt slutade äta inför sin roll i filmen “Jennifers body” för att snabbt tappa några kilon. Anna Paquin, 28, från teveserien “True blood” är också öppen med sin strikta diet. – Jag vill inte vara en skådespelerska som säger att jag äter allt, jag är väldigt försiktig med vad jag stoppar i munnen och jag äter alltid med inställningen att jag måste plåtas i bikini dagen därpå, säger hon till Self.

Så påverkas kroppen: Under en lågkaloridiet äter man oftast inte mer än 800–1000 kalorier per dag. En normalviktig kvinna bör få i sig 1500– 2500 kalorier per dag. Att äta så här små måltider är rentav farligt och på gränsen till anorektiskt. Rent fysiskt går blodtrycket ner och hjärtat pumpar långsammare.

Man fryser och får lätt förstoppning, eftersom tarmarna inte har tillräckligt mycket att jobba med. Att äta extremt få kalorier kan fungera kortsiktigt, men att kroppen går in i svältläge innebär oftast att man börjar äta mer senare vilket resulterar i jojo-bantning och viktuppgång. Slutsats: Om du är mycket överviktig kan en lågkaloridiet fungera som en initial kickstart men i längden är det motion och sunda, regelbundna matvanor som ger varaktigt resultat.

Att satsa på en sund viktnedgång kan ta längre tid men är bättre för kroppen.
Visa hela svaret

Är 800 kalorier för lite?

Grunden bakom att äta 800 kcal om dagen – Har du testat att börja en diet med känslan av att resultaten kanske inte kommer tillräckligt snabbt? Många tror att vägen framåt är att utsätta sig för hunger, men i själva verket är mindre mat inte lika med bättre/större viktminskning – tvärtom.

 • Äter du för lite kommer du att äta upp muskelmassan, och i förlängningen nedreglera kroppens vitala processer, vilket i slutändan kommer att innebära att du totalt sett går ner långsammare.
 • VLCD (Very Low Calorie Diet) är dieter med lågt kaloriinnehåll, och har länge fungerat som ett snabbt sätt att gå ner i vikt.

Kaloriinnehållet ligger på runt 500-800 kcal om dagen, och det är under hungergränsen, men om det är rätt lösning för dig får du prova själv. Det är viktigt att betona att en diet är ett tillfälligt verktyg för en allmän livsstilsförändring, vilket också innebär att när dieten tar slut behöver du återgå till en normal kost igen.

 • Du måste känna till ditt balansintag för att veta om du kan dra nytta av att följa en dietplan på 800 kcal.
 • Om ditt kaloriunderskott blir för stort kommer din ämnesomsättning att sakta ner med tiden, vilket gör det svårt att gå ner i vikt i längden.
 • Det rekommenderas därför att inte ha ett kaloriunderskott är under 500 kcal.

För både normala och överviktiga rekommenderas det inte att följa en diet på bara 800 kcal dagligen under en längre tid. Om du vill gå ner i vikt kan en liten kaloriminskning göra detsamma – ta en titt på några av våra andra artiklar om kostplan 1500 kcal eller kostplan 1800,
Visa hela svaret

Hur länge kan man leva på 600 kalorier?

Svar: – Hej Helen! Du har bestämt dig för att gå ner tre kilo och det snabbt med en lågkaloridiet på 600 kalorier. Det innebär att du ger kroppen knappt en tredjedel av ditt normala behov av energi. Detta kan gå bra några dagar men sedan ser kroppen det som “svält” och följden blir en sänkt förbränning.

Kroppen förbrukar alltså mindre energi än normalt vilket är mycket negativt för viktnedgång. Dessutom tappar du mest vätska under den första tiden vilket man kan bli lurad av när man ställer sig på vågen. Jag rekommenderar dig att äta ca 1 400 kcal per dag. Då kommer du gå ned runt 0,5 kg per vecka och du behåller en normal förbränning.

Du kan då gå ned tre kilo på sex veckor och har en mycket större chans att behålla din viktnedgång. Vänliga hälsningar Viveca Annons
Visa hela svaret

Hur går jag ner 10 kg snabbt?

Det hela är egentligen busenkelt. För att gå ner 1 kilo i vikt behöver du lägga dig på ett underskott på 7 000 kilokalorier. Ett underskott på 1 000 kilokalorier om dagen innebär alltså att du kan gå ner 1 kilo på en vecka. Vill du då gå ner 10 kilo, så ja, ge det 10 veckor bara.
Visa hela svaret

Är 1000 kalorier 1 kg?

Anpassa ditt kaloribehov efter dina mål Vill du däremot går ner i vikt förändras förstås kaloribehovet.1 kg kroppsvikt = 7 000 kcal. För att gå ner 1 kg behöver du alltså minska 7 000 kcal. Vill du då gå ner 5 kg eller mer, behöver du minska ditt kaloriintag med 5 kg x 7 000 kcal = 35 000 kcal.
Visa hela svaret

Hur mycket kan jag gå ner i vikt på 4 veckor?

Hur mycket kan man gå ner i vikt? Hur Länge Kan Man Äta 800 Kalorier När man har bestämt sig för att gå ner i vikt, vill man ofta se snabba reslutat av sina anstängningar för att hålla motivationen uppe. Vanligtvis brukar de flesta som vill gå ner förändra sina befintliga matvanor. Generellt brukar man säga att om man minskar sitt kaloriintag med 500 kcal per dag, går man ner 0,5 kg i vikt per vecka.
Visa hela svaret

Hur många kalorier per dag för att gå ner 1 kg i veckan?

Kalorier och fett – Som utgångspunkt måste din kropp ha ett underskott på 7000-8000 kalorier för att förlora 1 kg rent fett. Du ska dock vara försiktig med att skära ner så mycket på ditt kaloriintag att du blir dålig. Det är ohållbart och onödigt hårt.

Om du har mellan 500-1000 kalorier i underskott per dag kommer detta att ge en viktminskning på ca 0,5-1 kg per vecka. Denna kalorireduktion är mycket lättare att hantera och behålla. I början av en viktminskning är resultatet ofta tydligt att se på vågen medan det längre in i förloppet oftast blir svårare.

Du måste därför vara tålmodig och ihållande.
Visa hela svaret

Kan man hamna i Svältläge?

Går kroppen in i svältläge om den får för lite mat? — Utbildning – Licensierad Kostrådgivare på Distans “Om man ligger på ett för stort kaloriunderskott kan kroppen gå in i svältläge och lagra in fett istället” är ett inte helt ovanligt påstående, och utebliven viktnedgång förklaras ibland av detta “svältläge”.

Ofta går man snabbt ner i vikt i början, för att sedan plana ut, avta helt och i vissa fall kanske vågen börjar peka uppåt. Man drar då slutsatsen att man går upp i vikt av att äta för lite. Om så vore fallet så hade inte död till följt av svält existerat i världen, för då hade ju kroppen börjat lagra fett, gå upp i vikt och vi hade överlevt.

Så riktigt så enkelt är det inte. Vad som dock kan hända om vi ligger på ett överdrivet stort kaloriunderskott över tid är att vår ämnesomsättning minskar, detta finns det olika anledningar till. Ofta handlar det om att vår spontanaktivitet minskar, dvs rörelse vi utför utan att tänka på det.

Det kan vara att resa sig upp ur soffan en gång eller städa hemmet lite extra noga, sådant vi gör när vi har energi. Detta kallas även för NEAT (None-Exercise Activity Thermogenesis), vilket inkluderar all aktivitet som sker utöver träningen. Vi börjar sitta ner mer, väljer rulltrappa framför hissen, bilen framför cykeln etc.

Detta är ofta den faktor som har störst påverkan på den dagliga energiförbrukningen. Det kan också handla om att vår prestationsförmåga försämras, presterar vi sämre än vi brukar när vi tränar förbrukar vi också mindre energi. Ligger vi på ett väldigt lågt kaloriunderskott tenderar vi också att sova sämre, vilket även detta är associerat med svårigheter att gå ner i vikt, i vissa fall till och med viktuppgång.

Detta har jag skrivit mer om här: Vi får inte heller glömma den mänskliga faktorn, inte helt sällan är det vi själva som uppskattar mängden mat vi äter och motionen vi utför helt felaktigt. I feluppskattade deltagarna sitt energiintag med 47% och sin motion/fysiska aktivitet med 51%. De trodde alltså att deras energiintag var mycket lägre och motionsnivå mycket högre än vad det faktiskt var, och när man mätte deras energiintag och energiförbrukning såg man att de skapade en kaloribalans, och inte ett underskott som deltagarna själva trodde.

You might be interested:  Hur Många Kalorier I Popcorn?

Skillnaden mellan deras uppskattade kaloriintag och deras faktiska energiförbrukning var hela ~1000 kcal. Har vi redan gått ner en del i vikt så sjunker vår ämnesomsättning som en följd av att vi bär runt på mindre kroppsmassa. Så det som från början var ett kaloriunderskott, kanske inte längre är det till följd av den nya kroppsvikten.

 • I en välkänd studie kallad Minnesota Semi-starvation study har man studerat hur förbränningen påverkas av ett väldigt lågt kaloriintag.
 • Här fick vuxna män leva på 1800 kcal eller mindre per dag i flera månader, och vid studiens slut såg man att deras viloförbränning (BMR, Basal Metabolic Rate) hade minskat med 40%.

Även spontanrörelsen minskade (ex. resa sig från soffan, gå runt i huset, ta en spontanpromenad etc. Alltså rörelse vi inte planerat att göra utan som sker spontant) och gick från att förbränna 1750 kcal per dag till 400 kcal per dag. Efter att ha ätit under 1800 kcal/dag i ett halvår hade deras energiförbrukning gått från 3600 kcal till 1500 kcal/dag och de var således ungefär på energibalans igen.

 • Dock ska det nämnas att dessa personer var normalviktiga vid start, men det illustrerar tydligt vad som händer med förbränningen.
 • Efter studien fick deltagarna börja äta som vanligt igen, och man såg då att de gick upp alla kilon de tappat igen, samt ytterligare 2-3 kilo.
 • Detta är visserligen en väldigt extrem metod, och kanske inte helt överförbar på gemeneman.

Där verkar det snarare handla om förändringar om 0-200 kcal i vilometabolism. Som ensam faktor har det därför troligen ingen märkbar påverkan på vår ämnesomsättning, men om vi däremot börjar slå ihop ovan nämnda faktorer blir det desto tydligare påverkan.

Så om vi då slår ihop alla faktorer: minskad spontanaktivitet, försämrad prestation, sämre sömn och lägre BMR till följd av viktnedgång, så är det inte så konstigt att det blir svårt att gå ner i vikt om man äter alldeles för lite. Kroppen är smart, och ser till att vi sparar in på energi när det behövs, och då genom ovan nämnda faktorer och inte genom att automatiskt börja lagra in fett.

Ligger man på ett kaloriunderskott så går man ner i vikt, kaloribalans leder till viktstabilitet och kaloriöverskott leder till viktuppgång. Givetvis finns det sjukdomar och medicin som kan påverka detta, men då bör man vända sig till vården för vidare utredning.
Visa hela svaret

Hur mycket kan man gå ner i vikt på tre månader?

Det är möjligt att gå ner 15 kilo på 3 månader Glöm allt om bantningsmedel, säger Allas viktcoach och bloggare Christina Lundstorp. Ät i stället naturlig mat, den blir man inte tjock av. Njut av det förbjudna då och då, men låt det inte bli en vana, tipsar hon. I reportaget får du fler tips! Sparaartikel C hristina Lundstorp har inget till övers för radikala knep eller mirakelmedel för att gå ner i vikt. Det gäller i stället att äta sig mätt på naturlig mat, anser hon. Snabbmat och lightprodukter hör absolut inte dit. Det gör däremot all slags kål och baljväxter.
Visa hela svaret

Hur lång tid tar det för mig att gå ner i vikt?

Vad du kan sikta på – Det är vanligt att gå ner 1-3 kilo redan första veckan på strikt lågkolhydratkost och därefter minskar övervikten i snitt runt 0,5 kilo per vecka så länge du har vikt att gå ner.30 Viktminskningen kan då bli omkring 25 kilo på ett år.

 1. Hastigheten på viktnedgången varierar dock från person till person.
 2. Unga män går ofta ner i vikt snabbare.31 Kvinnor efter klimakteriet kan gå ner långsammare.32 Om du äter ketogen kost kan du gå ner snabbare, liksom om du tränar mycket (en bonus).33 Har du väldigt mycket övervikt kan det också gå mycket snabbare i början – även om en del av vikten du går ner är på grund av vätskeförlust.

När du närmar dig din idealvikt brukar viktnedgången sakta av, tills du stabiliseras på en vikt som din kropp bedömer är rätt. Väldigt få människor blir underviktiga på lågkolhydratkost – så länge du äter när du är hungrig. Framgångshistorier
Visa hela svaret

Är det farligt att bara äta 1000 kalorier om dagen?

 1. Arono
 2. Artiklar
 3. 1000 kalorier per dag – Gå ner i vikt med ett kostschema på 1000 kcal

Har du provat olika trendiga dieter fram, och tillbaka, men tycker inte att du uppnår önskat resultat? Eller är många av dagens fancy dieter för krångliga? Det viktiga när man ska gå ner i vikt och tappa fett är att varje dag äta färre kalorier än man gör av med.

 • Du behöver alltså hålla koll på, hålla nere, ditt kaloriintag.
 • Så hur gör man det under en hektisk dag? Vi har satt ihop ett kostschema för en hel vecka där du varje dag får 1 000 kcal fördelat på frukost, lunch, middag och mellanmål.
 • Optimal inspiration till din viktminskning.
 • Om ihåg att viktminskning ska vara starten på en ny livsstil, där både hälsosam mat i lagom mängd och träning ska ingå.

En kostplan på 1000 kalorier per dag leder ofta till en viktminskning då de flesta av oss har en högre energiförbrukning än så. Men att äta alltför få kalorier kan vara skadligt för kroppen i det långa loppet, vilket gör lågkaloridieter ohälsosamma, ineffektiva och till och med farliga.
Visa hela svaret

Hur mycket ska jag väga om jag är 170 cm?

Hur mycket ska man väga?

Målviktstabell
170 cm 58-72 kg
171 cm 58-73 kg
172 cm 59-74 kg
173 cm 60-75 kg

Visa hela svaret

Hur lågt kaloriintag kan man ligga på?

Skillnaden på kaloriunderskott och kaloriunderskott — Utbildning – Licensierad Kostrådgivare på Distans Ju större underskott, desto snabbare viktnedgång, och med den informationen nöjer sig många och lägger sig därmed på ett stort underskott för att snabbt gå ner i vikt och undvika en “utdragen process”.

 • Men olika stort underskott påverkar våra kroppar på fler sätt än enbart hastigheten på vår viktnedgång.
 • Ett väldigt stort kaloriunderskott bidrar som nämnt till att man tappar i vikt snabbare.
 • Stort underskott innebär ca -1000 kcal för män och -700 kcal för kvinnor.
 • För personer som ligger lite högre i fettprocent kan man börja med ett stort underskott från starten, men detta kommer troligen inte vara hållbart i längden och över tid får man räkna med att minska storleken på underskottet.

Sedan finns det såklart vissa konsekvenser av ett för stort kaloriunderskott också:

Risken för näringsbrist ökar då det blir svårare att täcka näringsbehovet på grund av mindre mat. Ökad risk för bristande träningsmotivaton då man får i sig dåligt med energi, vilket kan göra att träningen känns alldeles för tung och jobbig att utföra. Risk för hormonrubbningar som i sin tur kan leda till oregelbunden eller utebliven menstruation, håravfall, nedstämdhet, depression, försämrad sömnkvlaitet och minskad sexlust. Minskad prestationsförmåga såväl på träning som i vardagen, dvs med familj, arbete, vänner och annat som hör livet till. Minskad spontanaktivitet vilket leder till minskad daglig energiförbrukning och kan göra det svårare att gå ner i vikt över tid.

Ett moderat underskott är vad som oftast rekommenderas och leder i de flesta fall till en mer stadig och balanserad viktnedgång. För män innebär detta ett underskott på ca 500-650 kcal/dag, och för kvinnor ca 400-500 kcal/dag. Att lägga sig på ett lite mindre underskott än ovan nämnda exempel minskar risken för bristande träningsmotivation, och många kan känna att de fortsätter utvecklas i träningen trots underskott.

 • Det är även lättare att säkerställa att behovet av näring täcks och på så vis även minska risken för hormonella komplikationer.
 • Ett moderat underskott kan upplevas ge väldigt långsamma resultat, man kan räkna med ungefär -0.5kg/v i snitt vilket också är vad som rekommenderas.
 • En långsam viktnedgång ökar chansen för att resultaten blir bestående.

Ett litet underskott kan tänkas vara ett underskott på ca 300-400 kcal/dag för män, och 200-300 kcal/dag för kvinnor. Detta kan vara bra för personer som från början har en ganska låg energiförbrukning då man inte vill lägga dem alldeles för lågt i energiintag vid start.

Det kan också lämpa sig för personer som är hyfsat normalviktiga, men där andelen fett är lite för stor i förhållande till muskelmassan. Ligger man på ett litet underskott minskar risken för förlorad muskelmassa då det blir lättare att täcka behovet av kolhydrater och protein, som behövs för återhämtning.

Även övrig näring (fett, vitaminer, mineraler, antioxidanter) blir lättare att få i sig. För de som har en större andel fett trots normal vikt kan denna metod bidra till förändrad kroppskomposition i form av minskad fettmassa och ökad muskelmassa, i kombination med styrketräning givetvis.

Det är dock en metod som tar längre tid innan man får synliga resultat, vilket för vissa kan leda till bristande motivation då det känns som att “inget händer”. Man har också en ganska liten buffert. Med det menas att man ofta håller kosten bra i veckorna, men kanske tar ett par måltider utanför schemat på helgen.

Då är det lätt att man hamnar på plus de dagarna (fredag, lördag, ibland kanske även söndag), och har man då bara legat på ett underskott om ca 300 kcal per dag de andra 4-5 av veckans dagar kanske det slutliga kaloriunderskottet sett till en hel vecka försvinner.
Visa hela svaret

You might be interested:  Hur Många Kalorier Bränner Man När Man Har Sex?

Hur mycket går man ner i vikt om man inte äter på 3 dagar?

Resultatet av min 3-dagars fasta – Det viktigaste för mig när jag hade kört den första dagen var faktiskt att se om jag kunde vara utan mat i tre dagar – och klara det. Sen var det intressant att det gick så smidigt utan huvudvärk, energitapp eller dåligt humör som många andra vittnar om.
Visa hela svaret

Vad händer om man inte äter på 7 dagar?

Är det farligt att vattenfasta? – Det finns faktiskt risker som följer med den urgamla metoden. Du kan bland annat få vitaminbrist, brist på tiamin och problem med vattenbalans, som i vissa fall kan vara livshotande. – Man riskerar att förlora muskler, sen riskerar du till viss del att få någon typ av mineral- och vitaminbrist.

 • Vilket inte är positivt, särskilt om du upprepar det här flera gånger.
 • Det är inte bara möjliga hälsofrämjande effekter, utan det finns också negativa saker, säger Ola Wallengren.
 • I värsta fall kan man få brist på viktiga ämnen såsom fosfat, magnesium, kalium och tiamin.
 • Sen när man börjar äta igen så får man rubbningar i vattenbalansen som i värsta fall kan ge en hjärtproblem som kan vara livshotande.

Den här risken kan minimeras om man trappar sakta upp med att äta när man är klar med vattenfastan, säger han. Vattenfasta kan dessutom vara extra farligt för de som är smala eller sjuka. Då bör personen vara försiktig med att fasta en längre period. – För någon som är smal så är det nog inte säkert att vattenfasta en längre tid.

: Experten förklarar: Det här är vattenfastning
Visa hela svaret

Kan man äta 700 kalorier per dag?

700 kalorier är mindre än vad en tvååring bör få i sig om dagen. En vuxen behöver få i sig mellan 1800–2500 kalorier om dagen (beroende på aktivitetsnivå, ålder, kön osv.). Någon som tränar hårt kan behöva ännu mer. För viktnedgång ska du ALDRIG äta mindre än ditt basala behov för att din kropp ska fungera.
Visa hela svaret

Vad händer om man äter 700 kalorier om dagen?

På gång 15 inlägg 20 juli 2011 08:16 Jag körde på att äta 800kcal förra året och gick ner 75kg från april till novemer så jag gick ner fort. Nu har jag levt på mycket mer ett tag och har även haft semester och gått upp ca 10kg av det jag gått ner. Men nu ska jag börja köra igen på 800kcal.

Jag har ca 20kg att gå ner tills jag är nöjd. Är det någon mer som kör på att bara äta få kcal om dagen ? Kanske vi kan peppa varandra här och ge lite förslag på mat och så. Nykomling 1 inlägg 20 juli 2011 10:41 Wow, det var många kilon och snabbt. Jag föröker äta 1200/dag, det känns bra. Kanske ska sänka till 1000 för att få en bättre start? Jag kör Diet Pro från Gymrossisten vissa måltider och blir riktigt mätt.

Hört att Charlott Perellis Jordubbs smak ska vara jätte god, så den ska inhandlas.Om du har tänkt köra med sånt också. Mat förslag ät alltid bra:) Lycka til! På gång 13 inlägg 20 juli 2011 10:43 jag kör på 555 kcal om dagen. nutrilett:) på 5 dagar gick jag ner 4.6 kg Veteran 5155 inlägg 20 juli 2011 12:13 Jag har levt på under 700 kcal om dagen från 21 februari tills för ett par veckor sen.

 • Nu har jag ökat till 800 kcal om dagen.
 • Så den här tråden passar perfekt för mig 🙂 På gång 15 inlägg 20 juli 2011 13:17 Då är vi några! Ja jag började som sagt idag med att gå tillbaka till 800kcal om dagen men har läst nu att många här kör på 500kcal så kanske ska testa det.
 • Hur ser era dagar ut med maten hur äter ni på en dag ? Veteran 5155 inlägg 20 juli 2011 13:55 På min profil så kan du läsa vad jag äter eftersom du är +medlem.

Dom som äter mindre än 800 kcal lever nog på pulver. Det gjorde jag några veckor i början, kan även nu ta en nutrilett någon gång ibland. Jag är också noga med att ta extra vitaminer nu när jag inte äter nutrilett längre. I pulvren så finns vitaminer med.

På gång 17 inlägg 20 juli 2011 13:57 Men är det inte så att kroppen, alla organ och så, BEHÖVER 1200 kalorier om dagen för att kunna funka. Om man äter mindre under en lång tid så är det inte bra. Då går kroppen in i svält och ämnesomsättnigen blir förstörd. Sen då du börjar äta normalt igen, typ 1800 kalorier så är risken stor att du går upp flera kilon eller att du förstört din ämnesomsättning och kropp.

Jag försöker ligga på 1200 kalorier om dagen. vill inte skada kroppen. Ibland blir det dock mindre, som tex 800 vissa dagar men det beror på att jag får rysligt ont i magen av allt som innehåller mkt kolhydrater (pasta,ris,potatis,bröd) så det är ibland svårt att komma upp i kalorimängen 1200 kcal på endast ägg och protein.

 • Engagerad 77 inlägg 20 juli 2011 15:42 Jag tror det där med att skada kroppen om man äter mindre än 1200 kcal är lite överdrivet.
 • Om man nu inte är underviktig.
 • Roppen har fett som den kan leva på i “svältperioder” och får på så sätt energi.
 • Jag såg en dokumentär (youtube “why slim people are not fat”) där en svensk forskare (minns inte namnet) bland annat berättade om hur en fet man hade levt över ett år på endast vitamintabletter och vatten.

där sa de även att vi vanliga människor kan överleva ett bra tag utan mat utan att kroppen tar stryk av det. Inte vet jag om det finns några forskningsrapporter på det, men jag tycker det låter logiskt. Våra förfäder levde ju med svältperioder, så varför skulle inte vi kunna göra det samma? Dock äter jag något mer, jag håller mig rund 1000, men skulle gärna gå ner till runt 800 ett par veckor, men jag kan inte riktigt få ihop maten då.

Vad äter ni andra som ligger så lågt? På gång 31 inlägg 20 juli 2011 15:57 Jag försöker hålla mig till 1000kcal om dagen och tränar bort 200-300kcal om dagen. Så att jag har fått i mig ca 800kcal. Det är lite lättare att träna bort än att äta mindre tycker jag. Jag går snabba promenader varje dag. På gång 17 inlägg 20 juli 2011 19:29 okej.

då ska jag kanske också förska ligga på 1200 vissa dagar 🙂 Tycker det är rätt så lätt. det svåra är ju att om man blir sugen på tex nötter så får man i sig 700 kalorier bara sådär :(( unnar ni er något? får man fråga vad ni alla väger och vad målvikten är? Mycket engagerad 181 inlägg 20 juli 2011 19:41 jag kör på det med jämna mellanrum, just nu ligger jag på den vikten jag hade som mål men för att hålla den så äter jag mindre vissa dagar och låter mig äta mer andra dagar.
Visa hela svaret

Vad händer om man äter 600 kalorier per dag?

Svar: – Hej Helen! Du har bestämt dig för att gå ner tre kilo och det snabbt med en lågkaloridiet på 600 kalorier. Det innebär att du ger kroppen knappt en tredjedel av ditt normala behov av energi. Detta kan gå bra några dagar men sedan ser kroppen det som “svält” och följden blir en sänkt förbränning.

Kroppen förbrukar alltså mindre energi än normalt vilket är mycket negativt för viktnedgång. Dessutom tappar du mest vätska under den första tiden vilket man kan bli lurad av när man ställer sig på vågen. Jag rekommenderar dig att äta ca 1 400 kcal per dag. Då kommer du gå ned runt 0,5 kg per vecka och du behåller en normal förbränning.

Du kan då gå ned tre kilo på sex veckor och har en mycket större chans att behålla din viktnedgång. Vänliga hälsningar Viveca Annons
Visa hela svaret

Kan man äta 600 kalorier per dag?

Vad 5:2-dieten innebär – Den här dieten går ut på att äta som vanligt under fem dagar i veckan och fasta under två dagar – vilket är vad namnet 5:2 kommer ifrån. De två fastedagarna bör inte komma direkt efter varandra eftersom det utsätter kroppen för stora påfrestningar.

Att fasta innebär dock inte i det här fallet att sluta äta helt. Under fastedagarna ska man äta ungefär 1/4 av den normala mängd man äter. Detta motsvarar ungefär 500 kalorier för kvinnor och 600 kalorier för män – men man får välja själv hur och när på dagen man vill få i sig dessa. Om man vill få i sig mer volym (större portioner) kan man exempelvis äta ganska stora mängder gröna blad utan att komma upp i kaloriantalet.

Om man istället vill bli mer mätt kan lite ost eller ägg vara en idé. Då kan man dock endast äta mindre mängder. För att se till att man får i sig rätt antal kalorier kan det vara bra att använda sig av en köksvåg och väga maten.
Visa hela svaret