Hur Många Kalorier Är Det I Bearnaisesås?

Hur Många Kalorier Är Det I Bearnaisesås
Generella portionsstorlekar

Portions storlek Kalorier
1 msk 59
1 oz 104
1 portion (32 g) 118
100 g 368

Nog 1 rij
Visa hela svaret

Hur många kalorier är det i lohmanders Bea?

Bearnaisesås Original har 1.4g protein, 0.6g kolhydrater, 77g fett och 700kcal per 100g.
Visa hela svaret

Hur många kalorier är det i brunsås?

Brunsås

Näringsvärde Per 100 g färdig sås Per portion (0,75 dl)
Energi 168 kJ / 39 kcal 135 kJ / 31 kcal
Fett 1,3 g 1,1 g
– varav mättat 0,8 g 0,6 g
Kolhydrat 5,3 g 4,3 g

Visa hela svaret

Hur mycket kalorier är det i gräddsås?

Näringsmässigt sammandrag: –

Kal 164 Fett 13g Kolh.7,3g Prot 3,2g

table>

Det finns 164 kalorier i 100 ml. Kalorifördelning: 74% fett, 18% kolh., 8% prot.

Visa hela svaret

Är bearnaisesås onyttigt?

Bearnaisesås – proteinrik och fettsnål Jag tror inte att jag är ensam med att uppskatta en god sås till maten. Bearnaisesås kan vara en av vår mest konsumerade sås i Sverige om jag skall gissa, även om vi kallas “Landet brunsås”. De såserna du köper i butiken på burk och påse innehåller generellt en hel del fett och det gör även såsen mycket energirik. Hur Många Kalorier Är Det I Bearnaisesås
Visa hela svaret

Hur mycket kalorier är det i en baconskiva?

Generella portionsstorlekar

Portions storlek Kalorier
1 medelstor skiva (portion efter tillagning) 43
1 oz, rå (portion efter tillagning) 43
1 tjock skiva (portion efter tillagning) 65
1 portion (16 g) 87

Visa hela svaret

Hur många kalorier i en creme brulee?

Crème brûlée

Ratio
Kcal 471 447
Fett g 47,6 34
Kolhydrater g 2,7 20,8
Proteiner g 9,1 13,5

Visa hela svaret

Hur många kalorier i en hembakad bulle?

Näringsmässigt sammandrag: –

Kal 309 Fett 13,61g Kolh.42,25g Prot 5,15g

table>

Det finns 309 kalorier i Söt Kanelbulle (1 stor). Kalorifördelning: 39% fett, 54% kolh., 7% prot.

Visa hela svaret

Hur många kalorier är det i en Pizzaslice?

Se även: –

Pizza med Kött och Grönsaker, Tunn Botten
Pizza med Pepperoni (36 cm)
Hemlagad Spaghettisås med Kött och Grönsaker
Tonfiskgryta med Grönsaker och Svampsoppa
Panzerotti med Grönsaker och Ost
Visa fler

/td>

/td>

Matsökning

table>

Visa hela svaret

Vilken färdig bearnaisesås är bäst?

Årets stora bearnaisesåstest 2022 25 maj 2022 Redaktionen har testat nio av butikernas kalla bearnaisesåser 2022. Läs det spännande resultatet! Har din favorit placerat sig högt på listan? Du kommer att få inspiration att testa nya i sommar. Spana även in vårt spännande,2022 års test av kalla bearnaisesåser I årets test av butikernas kalla bearnaisesåser, 2022, blindtestar och betygsätter redaktionen nio stycken.

 • Vi kallar dem ofta burkbea och alla har vi våra favoriter.
 • Burkbea är mycket populärt.
 • Redaktionen har inget betalt samarbete med någon av producenterna och vi har köpt såserna i matbutik.
 • Resultatet i våra blindtester överraskar ofta.
 • Det är inte alltid favoriten som får vårt högsta betyg.
 • Slutsatsen är därför att vi inte ska fastna med favoriten utan testa några nya i sommar! Du kan bli positivt överraskad.

De flesta av bearnaisesåserna är trotjänare som funnits länge men några nya har kommit med på testlistan. De nya har kanske ännu inte hittat vägen till vanliga butiken men kul ändå att de är med, tycker vi. Språkpoliser kan slappna av. Vi vet att majonnäsig är ett påhittat ord, ha ha. Hur Många Kalorier Är Det I Bearnaisesås Vad testar vi? Förutom det självklara i att testa smaken på såserna vill vi även bedöma konsistensen eftersom den för många är nästan eller lika viktig som smaken. Det tredje omdömet är utseende, där kanske främst färgen och mängden gröna inslag från dragon eller andra örter spelar roll för att vi ska bli sugna på att lägga upp en klick. Hur Många Kalorier Är Det I Bearnaisesås Vilka förväntningar har vi på en burkbea? Förväntade örter i en klassisk bearnaisesås är främst den karakteristiska dragonen men även persilja kan förekomma. Andra tydliga smaker i en äkta bea, förutom den ljuvliga smörsmaken, är schalottenlök, vinäger och peppar. Hur Många Kalorier Är Det I Bearnaisesås Prisjämförelser När vi jämför priset anger alla företag sina såser i volym utom Coop som anger sin sås i vikt. Deras pris är därmed inte jämförbart med de andra åtta. Förutom Jensens Böfhus och Danyel Couet, ligger alla såser runt hundralappen per liter.

Danyel Couet är i särklass dyrast med 165:- per liter så den såsen skiljer sig inte bara i smak utan även i pris. Vinnande och förlorande upplevelser Förlorarna i testet upplevs i omdömena främst som alltför feta, majonnäsiga och för tjocka. De innehåller också otraditionella smaker vi tydligen (enligt det här testet) inte vill ha i vår bea.

You might be interested:  Hur Många Kalorier Innehåller Olika Livsmedel?

Vi beskriver dessa smaker såsom citrus, artificiell odefinierbar smak, sur, för mycket sötma. Vidare hittar vi smaker av senap, curry, anis/fänkål, remoulad och för mycket sälta. Dessa smaker och upplevelser drar ner betygen, mer eller mindre efter personliga preferenser, men det som verkligen sänker en sås generellt är den alltför feta och majonnäsiga känslan. Hur Många Kalorier Är Det I Bearnaisesås Topp-tre vinnare 1. Lohmanders 69 poäng – 100:-/liter Lohmanders får höga betyg jämnt över hela testpanelen. Förutom betyget bra smak, bra färg och bra konsistens finns ett par kommentarer om aningen beska i eftersmaken.2. Coop Bearnaise 64 poäng – 77:50/kilo (enda som anger jämförelsepris i kilogram)Coops sås får också höga betyg, jämnt fördelat över panelen. Hur Många Kalorier Är Det I Bearnaisesås Hur Många Kalorier Är Det I Bearnaisesås Efter prispallen följer resten 4. Rydbergs 59 poäng – 115:-/liter Jättegod tycker någon men generellt känns den för fet och majonnäsig och det drar ner betyget. Uppfattas också som lite för söt i eftersmaken. Smaken drog ner betyget.5. ICA 58 poäng – 95:-/liter Även ICAs får lägre betyg för sin inte bara majonnäsiga konsistens utan även för att den smakar majo och är för tjock.

Smakar citrus istället för vinäger. Smaken drog ner betyget.6. Matgeeks egna 44 poäng – 92:-/liter En svårbedömd smak, tycker panelen. Är det en remouladsås? Smakar den curry? Den har bra syra och bra dragonsmak. Färgen ser artificiell ut och utseendet drar ner betyget. Såsen innehåller gurkmeja så kanske får den sin färg av det.7.

Eriks 43 poäng – 105:-/liter Vår sjundeplatsares konsistens bedömer panelen vara lite för tunn. Såsen smakar fänkål/anis tycker några, vilket drar ner betyget. Även här associerar några smaken med curry. Smak och utseende drog ner betyget. Hur Många Kalorier Är Det I Bearnaisesås Hur Många Kalorier Är Det I Bearnaisesås Hur Många Kalorier Är Det I Bearnaisesås Hur Många Kalorier Är Det I Bearnaisesås Två såser sticker ut rejält i mängden 8. Danyel Couet 38 poäng – 165:-/liter Den här såsen var en vattendelare. Den fick högsta betyg av några i panelen men annars generellt lågt. Den skiljer sig såpass mycket från en förväntad burkbea att den var svårbedömd.

9. Jensens Böfhus 37 poäng – 77:-/liter Mer bearnaisesås Kika gärna på vårt.

Ett tydligt bottenapp med omdömen som rinnig, sur, besk och smakar bara såsfond. Smaken drog ner betyget. Ska tilläggas att såsen skiljer sig från de andra då den ska värmas. Kom igen nu och våga slå en äkta bearnaisesås! Du kan till exempel kolla in recept (bild nedan) eller (bild ovan). : Årets stora bearnaisesåstest 2022
Visa hela svaret

Kan man värma kall bearnaisesås?

Hur förbereder man såserna ? –

Bearnaise och Hollandaise serveras rumtempererade, men kan värmas lätt i vattenbad på spisen. OBS! Vid för hög temperatur skär sig såsen.Pepparsås och Äpple Curry serveras rumtempererade. Aioli Lime serveras helst rumtempererad men kan även serveras kall. Remoulad kan serveras både rumtempererad eller kall.

Visa hela svaret

Hur mycket väger bearnaisesås?

1 Deciliter (dl) Bearnaisesås motsvarar:

1 dl 1 liten 1 portion
90 g 40 g

Visa hela svaret

Hur många kalorier bränner män på en skiddag?

Skidåkning som träning Hur Många Kalorier Är Det I Bearnaisesås Hur Många Kalorier Är Det I Bearnaisesås Hur Många Kalorier Är Det I Bearnaisesås Hur Många Kalorier Är Det I Bearnaisesås Skidåkning som träning Många kopplar alpinskidåkning med en härlig upplevelse och visst är det så. Men skidåkning är så mycket mer än roliga dagar i backen med familj och vänner. Alpin skidåkning – en rolig och allsidig träningsform Som turistskidåkare har man förmodligen ingen en större tanke på att det faktiskt kräver en del ansträngning från kroppens alla funktioner att ta sig ned för en pist.

 1. Faktum är att skidåkning är en allsidig träningsform som passar alla oavsett kön, ålder och erfarenhetsnivå.
 2. Vi har pratat med Robert Nilsson, fystränare för svenska världscupdamerna i alpint, som säger att skidåkning hjälper till att bygga upp kroppens styrka, kondition, koordination, rörlighet och balans.

Man tränar alltså flera av kroppens funktioner och muskler samtidigt som man har en riktigt kul dag utomhus. Förutom det bränner man också en del kalorier vid skidåkning. Robert menar att förbrukning generellt hos en kvinna som väger 65 kg bränner ca 200 kcal på en halvtimmas skidåkning och generellt hos män som väger 85 kg bränner ca 250 kcal.

För en hel dags skidåkning blir det alltså ganska många kalorier. Din Förbränning Med ett så kallat MET-värde (Metabolic Energy Turnover) som uttrycker hur mycket energi kroppen förbrukar vid en viss aktivitet, kan man själv enkelt räkna ut hur mycket kalorier man gjort av med under en dag. Detta beroende på hur din skidåkning ser ut, din vikt och hur länge du åkt.

Exempel på MET-värden per aktivitet

1,0 Sova, ligga
1,5 Sitta
2,3 Lätt aktivitet stående, tvätta, laga mat
2,8 Långsam gång
3,5 Lätt fysiskt arbete, städa
4-4,5 Rask promenad, golf
5,0 Gympa utan hopp
5,5 Fysiskt arbete, bära saker, trädgårdsarbete
6,0 Styrketräning med vikter, simma, tennis, badminton, cykling
7,0 Gympa med hopp, löpning, fotboll, hockey
8,0 Muskelövningar med egna kroppsvikten, situps, armhävningar, gå i trappor
10,0 Hoppa rep, cykling tävlingstempo

ul>

 • Exempel på MET värden för skidåkning
 • 5 – lätt skidåkning, nybörjare6 – medel skidåkning, medelgod åkare
 • 8 – hård skidåkining, tävlingsåkare
 • När du har avgjort vilken nivå din skidåkning ligger på så är det lätt att räkna fram vilken energiförbrukning som har gått åt och hur många kalorier du gjort av med. Ta din kroppsvikt och multiplicerar med MET-värdet, på så sätt får du fram kaloriförbrukning per timme.

  1. Exempel på uträkning Vikt: 70 kgMET-värde: 5,5 (lite mer än medelgod åkare)
  2. Åktid: 45 min (0,75)
  3. 70×5,5 = 385 kalorier per timme385x0,75 = 289 kalorier totalt
  You might be interested:  Hur Många Kalorier I En Cider?

  : Skidåkning som träning
  Visa hela svaret

  Vilken sås har mest kalorier?

  4. Jordnötssmör – Ett underskattat livsmedel i Sverige, desto vanligare i USA och England. Det finns bra och det finns dåliga jordnötssmör. De som är dåliga har blivit fyllda med palmolja och socker. Det du vill ha är ett naturligt jordnötssmör med så stor andel jordnötter som möjligt, helst över 97%.100 gram hamnar på runt 500-700 kcal.
  Visa hela svaret

  Varför tjocknar inte Bean?

  Gör så här: – Smält smöret i en kastrull eller i en skål i mikron. Hacka schalottenlöken fint. Krossa vitpepparkornen i en mortel. Häll vinäger, vatten, schalottenlök och vitpepparn i en såskastrull. Låt det koka upp. När vätskan nästan helt kokat bort tillsätt då ytterligare vatten.

  (Obs! Viktigt att vätskan nästan helt kokat bort innan du tillsätter vattnet, annars blir det för mycket vinägersmak kvar.) Sätt kastrullen eller skålen i vattenbad. (Med vattenbad menas att man sätter kastrullen/skålen i en annan större kastrull med vatten som man värmer upp.) Tänk på att vattnet ska vara ordentligt varmt men inte koka i vattenbadet.

  Tillsätt äggulorna, en i taget och vispa. Såsen tjocknar nu. (Om såsen inte tjocknar, värm på mer, när såsen uppnått rätt temperatur, ca 70°C så tjocknar den.) När såsen tjocknat och fått en krämig konsistens, ta bort den från vattenbadet och värmen. Ställ skålen eller kastrullen på en kall våt disktrasa (detta är för att undvika eftervärme som kan förstöra såsen).

  Låt gärna stå och vila ca 2-5 minuter. Kontrollera under tiden att det smälta smöret inte är varmare än 68°C. Optimal temperatur är 60°C, smöret får inte vara kallare än 40°C. Tillsätt därefter det smälta smöret, lite i taget under kraftig vispning. Såsen ska binda smöret till en jämn tjock smet. Fortsätt vispa såsen i några minuter extra efter att sista smöret vispats i.

  När du vispat ner allt smör och såsen har en tjock krämig konsistens, fortsätt vispa ytterligare några minuter. Vispa ner dragon och persilja, smaka av med salt (gäller särskilt om du använt osaltat smör, använder du istället precis som jag alltid gör normalsaltat smör så tycker jag den blir lagom salt som den är men det är förstås en smaksak).

  1. Servera direkt eller håll varm i vattenbad ca 40°C.
  2. Det du absolut inte ska göra är att låta den stå i en kastrull på en platta med värme på.
  3. Då är det stor risk för att den separerar eftersom värmen kommer bara underifrån och det lätt blir för varmt i botten då.) OBS! Tänk på att såsen skär sig vid 70°C, den får alltså aldrig värmas varmare än så.

  Tänk även på att även om såsen inte är 70°C vid ytan kan den vara det i botten. Därför måste man vispa ordentligt. 1. Hacka löken fint.2. Krossa vitpepparkornen i en mortel.3. Koka upp vatten, vinäger, lök och vitpeppar. 4. Här har vätskan kokat bort.5. Häll på vatten och placera skålen eller kastrullen i ett vattenbad.6. Vispa ner äggulorna försiktigt. 7. När man vispar ner äggulorna tjocknar såsen.8. Båda äggulorna är nervispade och såsen är tjock och gul.9. Vispa ner det smälta smöret lite i taget. 10. Tillsätt persilja och dragon och vispa.11. Såsen är klar! 12. Servera såsen till kött. På bilden är det stekt fläskfilé och ugnsstekta rotsaker (potatis, rödbetor, röd lök, palsternacka och morötter). Tips: Om såsen skär sig. Kyl snabbt ner såsen (för att stoppa “skärningsprocessen”) genom att tillsätta lite kallt vatten (så lite som möjligt, vi vill inte ha vattnig sås) eller en isbit. Vispa tills såsen blir “finare” och ser ut som béarnaisesås men är väldigt lättflytande.

  • Lägg en äggula i en ny kastrull.
  • Vispa ner den skurna såsen lite i taget under uppvärmning.
  • Detta fungerar om inte såsen skurit sig så mycket.
  • Har den däremot skurit sig totalt läs vidare.
  • Om inte detta fungerar så fungerar det alltid att koka upp 2 msk grädde (1 msk per äggula du använt) i en kastrull.

  Vispa därefter ner den skurna såsen. Klart! Hållbarhet och förvaring: Såsen håller sig i rumstemperatur ca 1,5 dygn eller minst 3 dygn i kylskåp. Om du förvarar i kylskåp blir såsen tjock, ta då fram den i rumstemperatur och vispa tills den blir krämig igen (går fortast om du häller såsen i en rumstempererad skål). E-postadress: Det är frivilligt att ange sin epostadress. Din epostadress visas ej ! Du behöver inte oroa dig för SPAM! Din epostadress används till att:

  skicka svar till dig visa din avatar om du har en registrerad avatar på gravatar.com

  Kontroll Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar. Vill du ha svar? Prenumerera på svar Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd. Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut. ✏️ Skrivet av 2021-12-20 19:16 Jag ska blanda bearnaissesåsen med en vitvinsås och ska ha den över fylld fiskfile som gratineras i den såsen! Finns det då risk att den skär sig? Förr använde jag mig utav en påse bearnaissås ! ✏️ Skrivet av Malin Svensson 2021-05-08 16:44 Superbra recept! Har lyckats 3ggr i rad med detta recept.

  • Tack för en jättebra sida! ✏️ Skrivet av Walla 2020-05-01 11:05 Första försöket, det blev mycket lyckat! Enkla instruktioner.
  • Efter att ha kollat flera olika recept och kommentarer tog jag dock lite mindre vinäger.
  • Man måste ju testa sig fram i början, det är en bra regel.
  • Ska ta lite fler vitpepparkorn nästa gång, såg en kommentar om det! ✏️ Skrivet av Stefan 2020-02-07 19:01 Mycket bra recept! Öka vitpepparn till 6 korn så blev smaken perfekt ( enligt mitt tycke)! Bra beskrivning med temperaturer för att såsen ska “hålla ihop”.
  You might be interested:  Vad Innehåller Pasta För Näringsämnen?

  Det har aldrig varit enklare att göra en bearnaise 👍 ✏️ Skrivet av Alexandra 2020-01-01 22:31 Hej! Tack för bra recept! Men ska man inte sila såsen? Jag trodde att jag hade missat det men sen såg jag att det inte stod med. Jag kom på det efter att jag hade haft i äggulorna, jag silade då och det gick bra.
  Visa hela svaret

  Hur många kalorier är det i Havre?

  Näringsmässigt sammandrag: –

  Kal 389 Fett 6,9g Kolh.66,27g Prot 16,89g

  table>

  Det finns 389 kalorier i Havre (100 g). Kalorifördelning: 16% fett, 67% kolh., 17% prot.

  Visa hela svaret

  Hur mycket kalorier finns det i Havre?

  Havregrynsgröt – en perfekt frukost | AXA Tillaga var som helst I ugnen, på spisen, i kylskåpet eller varför inte i mikron. Havregrynsgröt kan du laga var som helst, så länge du har någon form av kärl och något att röra med. Snabbast går det i mikron, det handlar om någon minut, sen pling och det är klart.

  Perfekt för bråttommorgnar, eftersom du dessutom slipper diska kastrullen. Har du lite längre tid på dig? Testa ugnsbakad havregrynsgröt! Vill du att frukosten ska vara serverad när du vaknar? Förbered din gröt på kvällen, låt den svälla i kylskåp över natten. Sen är det bara att äta på morgonen. Testa havre- och chaipuddig! Idrottsgröt Idrottare behöver mycket energi.

  En portion havregrynsgröt innehåller lite! Hur går det ihop? Inga problem alls, men här gäller det att energiboosta med nyttiga cashew, mandlar, bananer och torkade aprikoser. Ja, eller vilka nötter, frön och frukter som helst. Ät gröten med mjölk och så ett par kokta ägg till och du har en frukost med fiberrika kolhydrater, massor av protein och fullt med vitaminer.

  En frukost att orka träna på! Se tips nedan på vad du kan lägga till för att energiboosta din gröt. Energiboosta din havregrynsgröt Många säger att de inte blir mätta på havregrynsgröt. I förhållande till energimängden så mättar gröt väldigt bra jämfört med annan mat, perfekt för dig som vill hålla vikten eller gå ner några kg alltså.

  Blir du snabbt hungrig beror det på att en portion gröt (kokt på en deciliter havregryn) ger futtiga 130 kcal. Behöver du mer energi än så? Inga problem, förutom den enkla lösningen att äta en dubbel portion kan du lägga till nötter, frön, torkad frukt, en skvätt grädde, mjölk etc.

  3 msk nötter/frön 160 kcal
  1 äpple/päron/nektarin 70 kcal
  3 msk russin 80 kcal
  4 torkade aprikoser 70 kcal
  1 banan 100 kcal
  1 dl bär 30 kcal
  1,5 dl mellanmjölk 70 kcal
  ½ dl vispgrädde 180 kcal

  Havregrynsgröt – en perfekt frukost | AXA
  Visa hela svaret

  Hur ser 1000 kalorier ut?

  Kort om kalorier –

  1 kilokalori som förkortas kcal är 1000 kalorier. I dagligt tal kan man höra att ex. ett ägg innehåller 75 kalorier – vilket inte stämmer. Ett ägg innehåller 75 KILOKALORIER. Alltså 75 000 kalorier. Att endast säga kalorier blir alltså oftast fel men alla förstår ju vad som menas – de flesta säger kalorier när de menar kilokalorier, En kilokalori (kcal) är ett mått på den energi som krävs för att höja temperaturen i en liter vatten med en grad Celsius. Som annat exempel kan man ta löpträning: grovt räknat så förbrukar man 1,2 kilokalorier (kcal) per km och kg när man springer. Väger du exempelvis 70 kg så förbrukar du 1,2 x 70 = 84 kilokaloriter (kcal) per km. Detta varierar såklart beroende på person, vikt, teräng, packning, lutning, vindmotstånd och hur länge och långt man springer. En kalori motsvarar 4,184 Joule. Kalorier används mest numer endast vid energiinnehåll i mat.100 gram fett ger ca 900 kcal – varierar något beroende på typ av fett (fettsyra).1 gram fett = 9 kcal.100 gram kolhydrater ger ca 400 kcal.1 gram kolhydrater (socker) = 4 kcal.100 gram protein ger ca räknat 400 kcal.1 gram protein = 4 kcal.100 gram alkohol ger ca 700 kcal.1 gram alkohol = 7 kcal.

  Visa hela svaret

  Hur många kalorier bränner man om man springer i 10 min?

  Så mycket kalorier bränns vid träning

  Aktivitet Kaloriförbrukning /60 min
  Cykling, medeltempo 390 kcal
  Spinning 630 kcal
  Löpning, 10 km/h 690 kcal
  Bröstsim 643 kcal

  Visa hela svaret

  Hur många kalorier är det i en bakelse?

  100 g Napoleonbakelse (Napoleonbakelse grädde vaniljkräm hallonsylt glasyr) innehåller 349 kcal, vilket är mycket kalorier. Kalori – och Näringsinnehåll per 100 g.

  Kalorier 349 kcal
  Kolhydrater varav Fibrer varav Sockerarter 38,4 g 1,2 g 15,1 g

  Visa hela svaret

  Hur många kalorier är en bakelse?

  Näringsvärden/100g:

  energi 1400 kJ / 270 kcal
  kolhydrat 34
  varav sockerarter 9.8
  fiber 0.6
  protein 6.6

  Visa hela svaret

  Hur många kalorier i en Dubbeldaim?

  Näringsvärden

  Näringsvärden per 100 gram
  energi 2215 kilojoule
  energi 530 kilokalori
  fett 31 gram
  varav mättat fett 16 gram

  Visa hela svaret

  Hur många kalorier är det i en slät bulle?

  Näringsvärde

  Tillagningsstatus: Ej tillagad
  Energi: 1400 kJ
  Energi: 330 kcal
  Fett: 8.4 g
  – Varav mättat fett: 1.2 g

  Visa hela svaret