Hur Många Kalorier Är Det I En Hamburgare?

Hur Många Kalorier Är Det I En Hamburgare
Hur många kalorier är i hamburgare? – Den genomsnittliga hamburgare bulle är ca 300 kalorier. Rullen för hamburgare läggs en annan 150-tal kalorier. Olika pålägg kan lägga 50 till 100 extra kalorier, också.
Visa hela svaret

Hur många kalorier är det i en hamburgare med bröd?

Näringsmässigt sammandrag: –

Kal 270 Fett 10,97g Kolh.26,81g Prot 14,61g

table>

Det finns 270 kalorier i Hamburgare i Bröd (1 ). Kalorifördelning: 37% fett, 41% kolh., 22% prot.

Visa hela svaret

Hur många kalorier är det i en Max hamburgare?

Burgare

Produkter Portionsvikt (i gram) Kcal
Hamburgare 102 275,1
Cheeseburgare
Cheeseburgare 114,5 316,7
Pepper Jack Jr

Visa hela svaret

Hur många kalorier är det i en hamburgare kött?

Kaloriinnehåll Hamburgare.100 g Hamburgare (Nöt hamburgare fryst stekt) innehåller 280 kcal, vilket är ganska mycket kalorier. Då Hamburgare innehåller mycket proteiner så kan man räkna med att kroppens verkliga upptag blir runt 260 – 267 kcal för 100 g.
Visa hela svaret

Hur många kalorier i hamburgare och pommes?

Det finns 516 kalorier i en portion av Hamburgare med pommes.
Visa hela svaret

Vad är det nyttigaste män kan äta på McDonalds?

Att nämna nyttigast och hamburgare i samma mening kanske låter lite märkligt. Men man hittar faktiskt tydliga skillnader i näringsinnehåll när man jämför de stora snabbmatskedjornas hamburgare, visar tv-programmet Plus analys som utförts av testlaboratoriet ALcontrol.

 • Fetast hamburgare serveras på Max.
 • Max Big innehåller 550 kcal per hamburgare medan en Big Mac innehåller 500 kcal och Big king 490 kcal.
 • McDonalds koras ändå som nyttigast av kostvetaren Ewacarin Sehlstedt vid Umeå universitet eftersom deras hamburgare har mindre fett och mer kolyhydrater än både Burger King och Max.

– Jag skulle inte vilja använda begreppet “nyttig” när det gäller hamburgare, men ur näringssynpunkt kan man nog kora McDonalds till vinnare här med en bra blandning mellan fett och kolhydrater. Max hamburgare är den minst nyttiga med mest fett, säger hon till Plus.
Visa hela svaret

Hur många kalorier bör jag äta?

Runt 2000 kalorier om dagen – Som vår kaloriräknare visar beror den mängd kalorier du ska äta varje dag på flertalet faktorer. Men vanligtvis ligger konsumptionen på runt 2000 kalorier om dagen. Medan kvinnor vanligtvis behöver runt 1600 och 2400 kalorier om dagen, behöver män mellan 2000 och 3000 kalorier.
Visa hela svaret

Hur många kalorier är det i en Big Mac meny?

Populära produkter

Portions storlek Kalorier
Pommes Frites (Stor) 1 portion (150g) 434
Big Mac 1 portion (219g) 507
Dubbel Cheeseburgare 1 portion 442
Chicken McNuggets (9) 1 portion (168g) 396

Visa hela svaret

Hur mycket väger en normal hamburgare?

Skriven av Stefan, 11 april, 2010 Hur Många Kalorier Är Det I En Hamburgare Det finns kanske inget bättre sätt att börja en blogg om hamburgare än att prata om vad som kan vara den viktigaste ingrediensen – köttet. Eftersom jag inte ännu har hunnit göra något uttömmande test av olika sorters köttfärs (jag hoppas kunna göra det framöver) kommer här ett recept på den standardfärs som jag använder för tillfället.

 • Den är god, saftig och har en helt okej köttsmak.
 • Ingredienser (8 hamburgare): 500g högrev 500g ryggbiff 250g fett från nötkött Det som avgör hur saftigt köttet blir är nästan uteslutande fettmängden i köttfärsen.
 • Vanlig färs man köper i butik brukar oftast ligga på 10% fetthalt, ibland 15%.
 • Personligen tycker jag 20% är desto bättre – ända upp till 30% har jag läst rekommendationer på (jag har dock inte testat det själv).
You might be interested:  Hur Många Kalorier I Ostbågar?

Det som väckte min nyfikenhet angående köttfärsens innehåll från början var en engelsk artikel hos “A Hamburger Today”, Efter att ha översatt, frågat köttkunniga och funderat kom jag fram till att det måste vara en okej blandning med högrev och ryggbiff; och det blev det också. Hur Många Kalorier Är Det I En Hamburgare A och O när man maler sin egen färs är att hålla allting kallt. För att lyckas med det börjar du med att stoppa köttkvarnen i frysen (för min del är det egentligen inte frågan om en hel köttkvarn utan snarare en tillsats till min hushållsassistent). Skär därefter upp fettet och köttet i ca 2,5cm stora kuber – eller den storlek som passar din kvarn. Hur Många Kalorier Är Det I En Hamburgare När köttet är lagom kallt är det bara att börja mala. Försök att blanda bitarna lite så blir färsen också blandad. Jag grovmaler färsen så gott det går med de största hålen kvarnen tillåter – anledningen till detta är att burgaren får en fluffigare konsistens. Hur Många Kalorier Är Det I En Hamburgare Mal färsen två gånger för att få den ordentligt blandad – man ser stor skillnad på första och andra gången. Efter att allt kött är malet pressar du snabbt ihop dem till 150g tunga “köttpuckar”, försök att hantera färsen så lite som möjligt för att bibehålla texturen inuti, och lägg dem sedan i kylen tills de är redo att stekas. Hur Många Kalorier Är Det I En Hamburgare Saltar och kryddar köttet gör man precis innan man steker eftersom salt bryter ner protein och gör innehållet till en gegga istället för fluffig köttfärs. Återigen är det en artikel hos “A Hamburger Today” som tagit upp saken. Kom ihåg att köttfärsbiffar kan “ta emot” ganska mycket salt och peppar så var frikostig när du kryddar vid stekningen. Kategorier: Byggstenar, Recept
Visa hela svaret

Hur många kcal i max pommes?

Näringsvärde

Tillagningsstatus: Ej tillagad
Energi: 687 kJ
Energi: 164 kcal
Fett: 5.5 g
– Varav mättat fett: 0.6 g

Visa hela svaret

Hur mycket väger en Big Mac?

Näringsinnehåll. Hamburgaren innehåller 26 gram protein, 26 gram fett och 42 gram kolhydrater (av en serveringsportion på totalt 219 gram), vilket innebär att hamburgaren innehåller ungefär tolv procent fett och 500 kcal när den serveras i Sverige, storleken varierar dock beroende på vilket land den tillverkas i.
Visa hela svaret

Hur länge kan män äta 1000 kcal?

Så mycket kan du gå ner – Vill du helt lägga om livsstilen kan en kickstart vara en smart inkörsport. Men efter kickstarten gäller det att hålla i de goda vanorna med bra mat och koll på kalorierna, även om du äter fler än 1000 kalorier per dag. Om du vill hålla vikten ska generellt du som är kvinna äta 2000-2200 kalorier per dag och du som är man ska äta 2500-2700 kalorier per dag.

You might be interested:  Hur Många Kalorier Bränner Man På Hopprep?

Är du mycket stillasittande bör du äta några hundra färre kalorier, motionerar du mycket kan du i stället lägga på fler kalorier, säger dietisten Sofia Antonsson. Enligt uträkningar ska 7000 kalorier motsvara ett kilo kroppsfett. Om du äter 500 kalorier mindre per dag så kan du gå ner ett halvt kilo per vecka.

Drar du bort 1000 kalorier per dag kan du gå ner ett kilo i veckan. Alternativt så drar du bort 500 kalorier per dag, men lägger till motion som bränner fler kalorier. – Du bör inte ligga på ett intag av under 1400-1500 kalorier per dag en längre period.

Men upp mot en månad är det ingen fara att ligga lågt, säger Sofia Antonsson. Har du inte koll på hur många kalorier du äter i dag är det smart att registrera allt du äter under en vanlig vecka i till exempel en app. Sedan kan du använda appen för att hålla koll på ditt intag när du försöker gå ner i vikt.

LÄS OCKSÅ: 7 enkla sätt att gå ner 3 kilo – välj själv
Visa hela svaret

Hur många kalorier i 9 Nuggets?

Kolh. Det finns 396 kalorier i 1 portion (168 g).
Visa hela svaret

Vad är nyttigast pizza eller kebab?

Fett, kalorier och salt. Att våra älskade snabbmatsfavoriter inte är några hälsotallrikar är ingen nyhet. Men allt som går snabbt är inte skräp, visar Testfaktas genomgång av innehållet i nio populära rätter. Näringsvärdena är tagna från Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas och bedömningen har gjorts av dietisten Sara Ask.

– Både sushi och falafel är riktigt bra mat. Falafel för att den är näringstät och sushi för att den ger d-vitamin, selen och nyttigt fett som många får för lite av, säger hon. – Man bör dock tänka på att soja är väldigt salt. Här har vi bara räknat med en matsked soja och ändå blir sushin klart saltast av alla rätter i jämförelsen.

Även fiskburgaren får plus i kanten då den är en bra källa till mineralen selen och innehåller nyttigare fett än exempelvis en vanlig hamburgare. Däremot är fiskburgaren en riktig energibomb och inget för den som räknar kalorier. Värstingarna i sammanhanget är pizza och pommes frites.

 1. De ger mycket fett, salt och kalorier, men knappt någon näring alls.
 2. Man vill gärna att maten ska ge så mycket näring per kalori som möjligt.
 3. Hamburgaren och korven ger inte heller så mycket näring i förhållande till energi.
 4. Ebaben ett klart bättre alternativ eftersom den innehåller mer näring per kalori.

I undersökningen har vi jämfört näringsinnehållet per hundra gram. Men självklart spelar det även roll hur mycket man äter. På en pizza går det till exempel tre och en halv korvar med bröd. – En pizza motsvarar nästan en halv dags energibehov och med tanke på hur näringsfattig den är måste man äta extremt kalorisnålt och näringsriktigt resten av dagen för att få i sig det man behöver och samtidigt inte gå upp för mycket i vikt.

Äter man pizza mer än en gång i veckan bör man ta sig en tankeställare. Särskilt om man inte rör på sig så mycket. Sara Ask tycker ändå att man kan unna sig snabbmat då och då. Och det går att göra maten nyttigare genom att välja bort och välja till. – Ett problem med snabbmat är att det ofta ingår dåliga tillbehör som läsk och pommes frites.

Om man väljer bort det och i stället ber om fullkornsbröd och mer grönsaker så behöver det inte bli så illa. Jämförelsen visar också att fisk- och vegoalternativen är bättre än de med kött. – Förutom att falafel och sojakorv innehåller mer fibrer och näring så är det också bättre ur andra aspekter.
Visa hela svaret

You might be interested:  Hur Mycket Kalorier Ska En 12 Åring Äta?

Vad är nyttigast pizza eller hamburgare?

Pizza eller cheeseburgar: natrium – För att livsmedel ska kunna betecknas som hälsosamma bör de innehålla 500 mg natrium eller mindre per måltid. Vare sig pizzan med sina 924 mg eller cheeseburgaren med sina 976 mg håller sig under den gränsen. Om du vill äta så kalorisnålt som möjligt så är det altså cheeseburgaren du ska välja.
Visa hela svaret

Hur många kalorier är det i en hamburgare utan bröd?

Kolh. Det finns 150 kalorier i 1 portion (50 g).
Visa hela svaret

Hur mycket väger en normal hamburgare?

Skriven av Stefan, 11 april, 2010 Hur Många Kalorier Är Det I En Hamburgare Det finns kanske inget bättre sätt att börja en blogg om hamburgare än att prata om vad som kan vara den viktigaste ingrediensen – köttet. Eftersom jag inte ännu har hunnit göra något uttömmande test av olika sorters köttfärs (jag hoppas kunna göra det framöver) kommer här ett recept på den standardfärs som jag använder för tillfället.

Den är god, saftig och har en helt okej köttsmak. Ingredienser (8 hamburgare): 500g högrev 500g ryggbiff 250g fett från nötkött Det som avgör hur saftigt köttet blir är nästan uteslutande fettmängden i köttfärsen. Vanlig färs man köper i butik brukar oftast ligga på 10% fetthalt, ibland 15%. Personligen tycker jag 20% är desto bättre – ända upp till 30% har jag läst rekommendationer på (jag har dock inte testat det själv).

Det som väckte min nyfikenhet angående köttfärsens innehåll från början var en engelsk artikel hos “A Hamburger Today”, Efter att ha översatt, frågat köttkunniga och funderat kom jag fram till att det måste vara en okej blandning med högrev och ryggbiff; och det blev det också. Hur Många Kalorier Är Det I En Hamburgare A och O när man maler sin egen färs är att hålla allting kallt. För att lyckas med det börjar du med att stoppa köttkvarnen i frysen (för min del är det egentligen inte frågan om en hel köttkvarn utan snarare en tillsats till min hushållsassistent). Skär därefter upp fettet och köttet i ca 2,5cm stora kuber – eller den storlek som passar din kvarn. Hur Många Kalorier Är Det I En Hamburgare När köttet är lagom kallt är det bara att börja mala. Försök att blanda bitarna lite så blir färsen också blandad. Jag grovmaler färsen så gott det går med de största hålen kvarnen tillåter – anledningen till detta är att burgaren får en fluffigare konsistens. Hur Många Kalorier Är Det I En Hamburgare Mal färsen två gånger för att få den ordentligt blandad – man ser stor skillnad på första och andra gången. Efter att allt kött är malet pressar du snabbt ihop dem till 150g tunga “köttpuckar”, försök att hantera färsen så lite som möjligt för att bibehålla texturen inuti, och lägg dem sedan i kylen tills de är redo att stekas. Hur Många Kalorier Är Det I En Hamburgare Saltar och kryddar köttet gör man precis innan man steker eftersom salt bryter ner protein och gör innehållet till en gegga istället för fluffig köttfärs. Återigen är det en artikel hos “A Hamburger Today” som tagit upp saken. Kom ihåg att köttfärsbiffar kan “ta emot” ganska mycket salt och peppar så var frikostig när du kryddar vid stekningen. Kategorier: Byggstenar, Recept
Visa hela svaret