Hur Många Kalorier Är En Pizza?

Hur Många Kalorier Är En Pizza
Hur många kcal innehåller en pizza egentligen 2021? En pizza innehåller ofta upp emot 1 000 kcal. Energiinnehållet kan dock variera stort beroende på vilket pålägg du väljer att ha på pizzan samt hur stor pizzan är. Grönsaker på pizzan ger generellt färre kalorier än vad en pizza med bearnaisesås ger.
Visa hela svaret

Hur många kalorier är det i en hel pizza?

Hur många kalorier är det i en pizza? Kalorier (kcal) och pizza är inte ett helt ovanligt samtalsämne. Men hur många kalorier är det egentligen i en pizza? Det varierar förstå riktigt mycket och är beroende av faktorer som pizzans vikt och vad man väljer att lägga på den.

En normalstor pizza väger ca 350 gram. Den innehåller ca 1000 kalorier. Sedan finns det pizzor som är större med mycket kaloririka ingredienser som salami, kebab och kebabsås med flera som pålägg. Dessa kan innehålla så mycket som 1500-2000 kalorier, vilket börjar närma sig normalt dagsintag av kalorier.

Så äter du en sådan pizza är det vad du kan stoppa i dig under en dag om du inte vill gå upp i vikt. Om det skulle hända då och då och om du har ett balanserat näringsintag allt som oftast så är det förstås ingen fara. Pizza är utan tvekan svenskarnas mest populära snabbmat.

 1. I Sverige finns det idag cirka 3500 pizzerior, att jämföra med inte mer än 200 Mcdonaldsrestauranger.
 2. Och för de flesta är en riktigt välgräddad och välfylld pizza ett absolut måste på nyårsdagen då huvudet är tungt efter allt festande.
 3. Det är en del av en nationell modern tradition.
 4. Samtidigt har pizzan ett rykte om sig att vara onyttig mat.

Men är det verkligen så? I den här texten ska vi ta reda på den saken en gång för alla. Hur Många Kalorier Är En Pizza Att man får i sig alldeles för många kalorier i samband med att man äter pizza beror på att man överäter. Man stoppar i sig för mycket helt enkelt. Genom att dela pizzan med någon eller genom att välja att spara en bit till senare kan en pizzamåltid bli nyttig.
Visa hela svaret

Hur många kalorier är i en vanlig pizza?

Kalorier i olika storlekar av pizzor – i två varianter

You might be interested:  Hur Många Kalorier Innehåller Kvarg?
Pizza -storlek Vegetarisk pizza Pizza m. salami
Pizza -slice (175 g) 385 kalorier 546 kalorier
Vanlig pizza (500 g) 1100 kalorier 1560 kalorier
Familjepizza (1000 g) 2200 kalorier 3120 kalorier
Källa: DTU

Visa hela svaret

Hur många kalorier är det i en pizza Margherita?

Generella portionsstorlekar

Portions storlek Kalorier
100 g 275
1 portion (148 g) 407
1 liten (20 cm i diameter) 718
1 medelstor (33 cm i diameter) 1898

Visa hela svaret

Hur mycket väger en vanlig pizza?

Veteran 1230 inlägg 9 september 2010 20:34 eller hur ska man göra för att se hur mkt en pizza väger?Man får väl dela pizzan å väga pizzabitarna Veteran 5839 inlägg 9 september 2010 20:39 Jag släpade hem en pizza och vägde den så stor den var på hushållsvågen, en capricciosa (ost, skinka, tomatsås) och den vägde betydligt med än bara 350 som Livsmedelsverket påstår (närmare 650 för att vara exakt) men har man inte tillgång till en våg som klarar det går det lika bra att väga halva eller en fjärdedel också.

Så himla stor skillnad på ena och andra halvan kan det väl inte vara om man inte är helt inkompetent på att dela på mitten 😉 Veteran 1230 inlägg 9 september 2010 21:24 kanske beror det på vad för slags botten m.m de fick fram den låga vikten eller så var det en mindre pizza Min våg är nog lite liten så jag får nog dela dela den om jag ska ha pizza nån dag Mycket engagerad 235 inlägg 9 september 2010 22:50 De jag äter brukar väga ca 500 gram (vanlig capricciosa).

Mycket engagerad 235 inlägg 9 september 2010 22:51 livsmedelsverket säger säkert en portion är 350 gram för att det inte är meningen att man ska äta upp en hel ^^ Veteran 5839 inlägg 9 september 2010 22:52 Det kanske skiljer mellan pizzerior också, det vore konstigt annars.

 1. Men man ska nog absolut väga sin pizza åtminstone första gången så man får ett hum om hur stora/tunga de görs just där.
 2. På gång 40 inlägg 10 september 2010 09:18 De pizzor jag vägt har vägt väldigt olika.
 3. Ex snittvikt för enkel tomatsås/ost i barnstorlek har varit omkring 400-450gram.
 4. Motsvarande vuxen 500- 700gram.

Ibland har jag lyxat till det med extra pålägg av typen färsk tomat, lök, räkor eller kyckling, och då har de pizzorna vägt allt ifrån 600gram till nästan 1kg! Inte konstigt att man blir mätt efter mindre än en halv pizza ibland. (och ja, jag får skamset erkänna att jag har tryckt i mig hela ibland) Inte så konstigt om man äter pizza ofta att man kan få en del viktproblem.
Visa hela svaret

Kan män gå ner i vikt av pizza?

– Det är helt okej med pizza, hamburgare och gräddsåser – även för den som vill gå ner i vikt. Det handlar inte om vad du äter utan om hur du äter. Det säger professor Per Södersten vid Ka- rolinska institutet i Huddinge.
Visa hela svaret

You might be interested:  Hur Länge Kan Deg Stå Framme?

Hur onyttigt är en pizza?

Degen och osten – Det många fastnar i är att pizzans botten samt all ost är onyttigt och onödigt fett. Generellt sett innehåller dock pizzans deg inte mycket mer fett än till exempel en vanlig smörgås. Ost är nyttigt i lagom mängd, och om man annars inte äter så mycket ost, är pizzan inte speciellt ohälsosam. Hur Många Kalorier Är En Pizza r att välja mellan och de kan vara mer eller mindre nyttiga. Om det är just nyttigheten man oroar sig för går det att beställa pizza med fullkornsbotten, och man kan också välja att få en mindre mängd ost på pizzan. Tomatsåsen gör för det mesta varken från eller till.

 1. Om man tycker att pizzan är för fet gör man helt enkelt rätt i att inte beställa extra ost, feta tillbehör som tonfisk med mera.
 2. Man kan istället välja nyttigare saker som kronärtskocka, olika köttbitar, eller kanske bara en enklare pizza med lite svamp, räkor eller ananas.
 3. Ju mindre tillbehör man har på sin pizza, desto nyttigare blir den generellt sett.

Om man inte bryr sig om pizzans nyttighet är det bara att lägga på allt man tycker om, t.ex. pommes, extra såser, kebab och annat som faller en i smaken.
Visa hela svaret

Hur många kcal i Vesuvio?

X-tra allt Vesuvio

100G
Energi 893 kJ
Energi kcal 214 kcal
Fett 8.2 g
varav mättat fett 4.2 g

Visa hela svaret

Vad är nyttigast på en pizzeria?

6. På pizzerian – I stället för pizza välj en sallad En vanlig pizza från den lokala pizzerian innehåller runt 1500 kalorier och jättemycket fett, i alla fall om den har ost på toppen Ofta innehåller den dessutom alldeles för mycket salt, vilket inte heller är bra.

Om du trots detta verkligen vill ha pizza, satsa på en nyttigare variant: – En medelväg är att be dem ta väldigt lite eller ingen ost på pizzan samt fokusera på färska grönsaker och magra proteinkällor som tonfisk, räkor, skinka, oxfilé, kyckling etcetera. – Men jag skulle rekommendera att man väljer en sallad i stället.

En räk- eller tonfisksallad finns på alla pizzerior och mättar bättre per kalori och har så mycket mer vitaminer, mineraler, fibrer och antioxidanter, säger Fredrik Paulún.
Visa hela svaret

Hur ofta är det okej att äta pizza?

Det finns nog inget bättre än att köpa sig en kebabpizza en bakisdag – men hur bra är pizzan egentligen? Kebabpizza är nästan Sveriges nationalrätt med tanke på att det är en av de mest sålda pizzorna. Bildkälla Men vad gör kebabpizzan med kroppen egentligen? Det kan näringsfysiologen Ingrid Larsson, vid Sahlgrenska universitetssjukhuset, svara på. – När man äter en pizza så får många i sig nästan hela energibehovet som man behöver få i sig på en hel dag, säger hon till Nyheter24,

Så man kan konstatera att man blir rätt mätt – vilket många av oss säkert har märkt. Ingrid, som har tittat på näringsinnehållet, kan konstatera att pizzan innehåller totalt sett mycket fett och en stor del mättat fett – ett fett som inte är så hälsosamt. Dessutom innehåller en kebabpizza rätt mycket salt.

– Äter man man något med mycket salt så ska man vara försiktig med salt ett tag. Bildkälla Men du ska inte ha ångest för att du äter en eller två kebabpizzor i månaden om har hälsosamma matvaror där emellan. – Vid ett tillfälle så påverkas inte kroppen det minsta. Bildkälla

You might be interested:  Hur Många Kalorier Innehåller Olika Livsmedel?

LÄS MER: Sushi är tyvärr inte så nyttigt som du tror

Det är när du stoppar i dig flera stycken i månaden som kebabpizza-ätandet kan få konsekvenser. En anledning är att man inte äter så mycket av andra saker då, som fisk, fibrer och grönsaker, vilket på sikt kan medföra problem. – Det kan göra att man har högre risk för att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar och diabetes.
Visa hela svaret

Vad väger en pizza från pizzerian?

Hur mycket väger en pizza? En pizza väger olika är det enkla och snabbaste svaret. Om man ser till den pizzan som du beställer från pizzerian så brukar den landa på 400-700 gram. Det finns så klart undantag. Det finns pizzerior som gjort det till sin nisch att servera monsterstora pizzor, liksom det finns pizzerior som anses göra små pizzor.
Visa hela svaret

Kan man äta onyttigt en gång i veckan?

Kan man unna sig att äta allt en dag i veckan? Publicerad: 30 mars 2006 Uppdaterad: 8 mars 2011 Hej! Jag har hört att om man äter ganska “normalt” och nyttigt i veckorna och motionerar regelbundet kan man ha en dag i veckan då man kan unna sig vad man vill, dvs ganska onyttig mat.

MvhAnnaHej Anna!

“Ätardagar” har det ju stått mycket om den senaste tiden, som något nästan magiskt sätt att öka förbränningen för att lättare gå ner i vikt. Jag har aldrig sett några vetenskapliga bevis för s.k. ätardagar och kan därför inte rekommendera det. Man kan däremot prata om “planerade utsvävningar” istället och då handlar det inte om att äta så mycket och allt som man vill.
Visa hela svaret