Hur Många Kalorier Äter En Bodybuilder?

Hur Många Kalorier Äter En Bodybuilder
Hur ska kalorierna fördelas under dagen? – En styrketräningsdiet garanterar att du sprider dina kalorier jämnt över dagen. Du måste se till att din kropp ständigt har energi och det mest optimala antalet måltider är 4-6. Om du väljer fem måltider per dag, dela ditt kaloriintag med fem.
Visa hela svaret

Hur många kalorier ska man äta för att bygga muskler?

Kalorier och muskeluppbyggnad – Läroböcker i fysiologi säger att ett energiöverskott på 350 till 950 kcal över en viss tid nybildar ett kilo muskelmassa. Den lägre uppskattningen är för viktstabila idrottare och den högre för personer som har svårt att gå upp i vikt eller som tränar mycket.

De här siffrorna utgår från sammansättningen av människans muskulatur, det vill säga 75 % vatten, 20 % protein och resten intramuskulärt fett, glykogen och mineraler. För att nybilda ett kilo muskelmassa måste du i alltså täcka den sammanlagda energimängden i det kilots innehåll. Därefter tillkommer energikostnaden för proteinsyntes och det faktum att du förbrukar mer energi ju mer kroppsmassa du lägger på dig.

Nybildning av muskelmassa och kroppsfett följer dock inte några exakta matematiska modeller. En lång rad omständigheter påverkar hur mycket av energiintaget och energiöverskottet som kommer att bilda det ena eller det andra. Styrketräning är kanske den största faktorn.
Visa hela svaret

Vad äter en bodybuilder på en dag?

5 kostråd för dig som tränar för att bli starkare –

Ät regelbundet under dagen. Någon proteinkälla bör ingå till varje måltid. Variera gärna mellan animaliskt och vegetabiliskt protein. Ät ett mellanmål 1-2 timmar innan träningen för att orka lyfta tungt. Måltiden efter träningen får gärna vara dagens största mål. Ät varierat med hög kvalitét på kolhydrater, protein och fett. Välj fiberrika kolhydratkällor som förutom fibrer innehåller mycket vitaminer och mineraler. Ät i huvudsak fettkällor från fisk, avokado, nötter och oljor. Drick vatten till och mellan måltider, 1,5-2 liter per dag. Vid högintensiv träning lägger du till 0,5-1 liter per timme beroende på hur mycket du svettas. Bestäm dagen innan vad du ska äta till samtliga måltider. Gör ordning en proteinrik smoothie eller koka ägg som du kan ta med i väskan.

Visa hela svaret

Hur mycket kalorier bör man äta för bulk?

Vad du ska äta när du bulkar – När det kommer till att bulka och bygga muskelmassa är rekommendationen att sikta på ett dagligt kaloriöverskott på 250-500 kalorier.1 För att göra det behöver du äta energirik mat, full med de rätta näringsämnena som hjälper dig att öka i storlek.
Visa hela svaret

Kan man äta godis om man Gymmar?

Hur Många Kalorier Äter En Bodybuilder Pasta och godis är tillåtet om du tränar hårt. För lite mat är skadligt för intensivtränande kvinnor. Elitmotionärer och professionella idrottare med för lite energi i kroppen riskerar skelettskador, ­menstruationsrubbningar och sämre utväxling på träningen.
Visa hela svaret

Hur många kalorier per dag om man tränar?

Mindre än 30 minuters fysisk aktivitet per dag: ca.1800-2000 kcal/dag.30 till 60 minuters fysisk aktivitet per dag: ca.2000-2200 kcal/dag.
Visa hela svaret

Är Bodybuilding hälsosamt?

Bodybuilders ägnar en stor del av sin tid åt att skapa en slank, muskulös kropp med en låg andel kroppsfett och metoderna för att uppnå den ideala bodybuilderkroppen är inte alltid hälsosamma, utan kan även vara skadliga (1, 2, 5, 9).
Visa hela svaret

Är smal och vill bygga muskler?

Jag vill bygga muskler och gå upp i vikt, hur ska jag göra? För att gå upp i vikt behöver du först och främst se till att få i dig mer energi än du gör av med och när du styrketränar hårt är det extra viktigt att äta mycket. Ät större portioner och se till att få i dig både frukost, lunch och middag, samt minst tre mellanmål varje dag.

Men för att din viktökning ska bestå till största delen av muskler och inte fett krävs det också att du äter bra mat – och framför allt rejält med högvärdigt protein, från exempelvis rött kött, kyckling, fet fisk och ägg. Baljväxter är en bra proteinkälla för dig som är vegetarian. Proteinrik mat innehåller essentiella aminosyror som är ett måste för att kroppen ska kunna bygga muskler, så du bör försöka få i dig åtminstone 2 gram protein per kilo kroppsvikt varje dag – gärna mer.

Komplettera med kolhydrater från till exempel potatis, pasta eller ris och lägg till mängder av grönsaker. Drick mycket vatten, men ta gärna mjölk till maten och se till att få i dig nyttiga fetter. Kosttillskott är oftast inte nödvändigt om du äter fullvärdigt, men kreatin kan ha en viss effekt om du vill bulka upp eftersom det binder vatten i musklerna och därmed kan bidra till att du ökar i vikt.

(Du ska däremot INTE äta kreatin om du har diabetes eller lider av njursvikt.) Det är också viktigt att du äter något direkt efter träningen, helst inom 20-30 minuter efter ett avslutat pass, för att hämma den muskelnedbrytande effekten av träningen och sätta igång återhämtningsprocessen så snabbt som möjligt.

Se till att återhämtningsmålet innehåller 20-30 gram protein och räkna på att du behöver ca 1,2 gram kolhydrater per kilo kroppsvikt. Yoghurt och en skinkmacka eller en proteindrink och en banan kan vara lämpliga alternativ. Om du vill öka din muskelmassa och gå upp i vikt så fort som möjligt bör du också tänka på att inte lägga eventuella konditionspass samma dag som styrketräningen, detta då konditionsträningen negerar den muskelbyggande effekten av styrketräningen.

 • Lägg upp styrkepassen på max 45 minuter vardera och träna tre gånger i veckan med minst en vilodag emellan.
 • Se också till att träna olika muskelgrupper varje gång – exempelvis bröst och rygg dag ett, ben och mage dag två och axlar och armar dag tre – så att musklerna får extra tid att vila mellan varje veckopass.
You might be interested:  Hur Mycket Kalorier Gör Jag Av Med?

Vilan är det allra viktigaste när du bygger muskler eftersom det är under vilan, medan musklerna återhämtar sig, som själva tillväxten sker. Därför är det också viktigt att du får ordentligt med sömn – minst 8 timmar per natt. Satsa på basövningar som engagerar stora muskelgrupper, såsom bänkpress, knäböj, marklyft och militärpress, så kommer du att öka muskelmassan snabbare över hela kroppen.

Men se till att du lär dig tekniken i varje övning innan du börjar lägga på vikter, annars finns risk att du gör övningen felaktigt, vilket inte bara kan påverka resultatet utan även orsaka skador. När du väl har kommit igång med träningen bör du successivt öka på vikten varje gång det börjar kännas “enkelt” att göra 10 repetitioner.

På så sätt jobbar du alltid med en belastning som tvingar muskeln ska arbeta på en optimal nivå. Och du ska känna dig rejält utmattad efteråt annars ger inte träningen det resultat du vill ha. : Jag vill bygga muskler och gå upp i vikt, hur ska jag göra?
Visa hela svaret

Måste man ligga på överskott för att bygga muskler?

Kosten – Det allra viktigaste för att bygga muskelmassa är att få i sig tillräckligt med protein. Exakt hur mycket som behövs är något individuellt men 2 gram per kilo kroppsvikt är en bra riktlinje. Om du är på diet (kaloriunderskott) kan det vara bra att sikta på 2,5 gram.

Det optimala för att bygga muskelmassa är att ligga på ett kaloriöverskott men då går du även upp något i fettmassa. Ligger du på ett litet överskott kan du ändå hålla formen. Om du samtidigt vill tappa fett så måste du äta mindre (kaloriunderskott). Det går att bygga muskler på ett underskott också men det är inte optimalt.

Man bör även se till att få i dig mestadels näringsrik mat så man får i sig alla vitaminer och mineraler samt bra fetter. Utöver det kan du dock äta en del mindre nyttigt och ändå bygga bra med muskelmassa
.
Visa hela svaret

Är socker dåligt när man tränar?

Direkt efter träning är insulinkänsligheten hög samtidigt som muskelcellernas genomsläpplighet är hög, vilket innebär att kolhydrater i form av glukos förs in i muskelcellen mycket effektivt. Sockret är inte bara bra för vår återhämtning efter träningen, det är också då det gör absolut minst skada på kroppen.
Visa hela svaret

Måste man äta mer för att bygga muskler?

Styrketräning + mat = muskeltillväxt – Det är styrketräningen som bygger muskler. När du lyfter vikter startar en lång rad komplicerade signalmekanismer i musklerna. De säger åt kroppen att bygga in aminosyror som nytt muskelprotein. Varje träningspass gör att din muskeluppbyggnad blir lite större än din muskelnedbrytning.

 1. På sikt gör det att dina muskler växer.
 2. Träningen må vara det som gör att dina muskler blir större och starkare.
 3. Den kan dock inte göra det på egen hand.
 4. Den måste ha tillräckligt med energi och näring, annars kämpar du förgäves.
 5. Du kan inte bilda muskelmassa från ingenting, utan du måste bidra med byggstenarna från maten du äter.

Du kanske har hört att dina resultat beror till 20 % av träningen och till 80 % av kosten. Det är förstås struntprat, i alla fall om vi pratar om att bygga muskler. Du kan bygga muskler om du tränar hårt men äter lite hur som helst, bara du äter tillräckligt mycket.

Du kan däremot inte äta dig till en muskulös fysik utan att träna. Kosten är det viktigaste om du försöker gå ned i vikt och förlora kroppsfett. Då är en omläggning av kosten mycket effektivare än att motionera bort vikten. Relaterad läsning: Så deffar du: Bränn fett och behåll (eller bygg!) muskler När det gäller muskeltillväxt är det träningen som är viktigast, i alla fall av de påverkbara faktorerna.

You might be interested:  Hur Många Kalorier I En Kopp Varm Choklad?

Kosten spelar absolut roll, men det viktiga är helt enkelt att du äter tillräckligt mycket. Är den bara någorlunda vettigt sammansatt, spelar detaljer ingen speciell roll. Gram hit och minuter dit och exakta val av livsmedel har högst blygsam betydelse.

Tittar du på YouTube eller läser artiklar och bloggar på nätet hittar du lätt information om hur du ska äta för att bygga muskler. Problemet är att vad någon framhäver som överlägset bäst i en artikel eller video, kan vara raka motsatsen till hur du bör göra enligt en annan. Ofta får du den informationen från någon som är väldigt övertygad om att han eller hon har hittat “hemligheten” som är bättre på alla sätt.

Eller så har denne person ekonomiska intressen i att framhäva ett visst koncept. Det här gäller inte alla och alltid, men som läsare eller tittare och själv ny på området är det väldigt svårt att veta vad som stämmer, eftersom det ena verkar motsäga det andra.

 • Läser du studier eller böcker i näringslära för att ta reda på hur det ligger till på egen hand, blir du istället överväldigad av information som förvisso kanske är korrekt, men som å andra sidan förvirrar dig ännu mer.
 • Eller så är den inte relevant i praktiken för dig som styrketränar och bara vill veta hur du bygger muskler effektivt.

Lyckligtvis är det mycket lättare än så. Det finns några få saker som verkligen är viktiga att tänka på och helt avgörande för dina resultat. Det mesta är dock småsaker utan någon speciell betydelse eller detaljer du kan ha nytta av när du redan har nått relativt långt i din träningskarriär.
Visa hela svaret

Hur snabbt ser man muskeltillväxt?

Hur snabbt blir jag tränad? – Det beror på från vilken nivå du startar. Börjar du träna regelbundet, ungefär varannan, var tredje dag, går det snabbt. Redan inom två veckor känner du av konditionsförbättringen. Räkna med lite längre tid för muskeltillväxten.
Visa hela svaret

Hur mycket kcal är 1kg?

Bli medlem – så räknar vi alla kalorier åt dig Om ett kilo kroppsvikt motsvarar 7 000 kalorier (se faktaruta nedan) är det rätt enkelt att räkna ut ditt kaloribehov och hur många kalorier du behöver minska för att nå din målvikt. Vill du gå ner 5 kilo i vikt, behöver du gå ner totalt 35 000 kalorier, till exempel.
Visa hela svaret

Är det farligt att äta 1000 kcal?

 1. Arono
 2. Artiklar
 3. 1000 kalorier per dag – Gå ner i vikt med ett kostschema på 1000 kcal

Har du provat olika trendiga dieter fram, och tillbaka, men tycker inte att du uppnår önskat resultat? Eller är många av dagens fancy dieter för krångliga? Det viktiga när man ska gå ner i vikt och tappa fett är att varje dag äta färre kalorier än man gör av med.

Du behöver alltså hålla koll på, hålla nere, ditt kaloriintag. Så hur gör man det under en hektisk dag? Vi har satt ihop ett kostschema för en hel vecka där du varje dag får 1 000 kcal fördelat på frukost, lunch, middag och mellanmål. Optimal inspiration till din viktminskning. Kom ihåg att viktminskning ska vara starten på en ny livsstil, där både hälsosam mat i lagom mängd och träning ska ingå.

En kostplan på 1000 kalorier per dag leder ofta till en viktminskning då de flesta av oss har en högre energiförbrukning än så. Men att äta alltför få kalorier kan vara skadligt för kroppen i det långa loppet, vilket gör lågkaloridieter ohälsosamma, ineffektiva och till och med farliga.
Visa hela svaret

Vad händer om man äter 1200 kalorier per dag?

På gång 39 inlägg 18 maj 2011 07:55 Svar ja. Låter lite lite med 1770 när du samtidigt tränar. Mycket engagerad 182 inlägg 18 maj 2011 08:17 jag är ingen expert, men har hör att man minnst behöver 1200kcal om dagen. Sen behöver man ju ett underskott på 500-1000kcal för att tappa i vikt, så då gäller det att träna.

 1. Men svält inte dig själv bara, det är viktigt att äta tillräkligt så man orkar träna.
 2. På gång 29 inlägg 18 maj 2011 08:30 Jag har liknande grundbehov som du och tränar en hel del.
 3. Går aldrig under 1500kcal per dag för då faller jag blir trött och äter godis efter ett par dagar.
 4. Ligger på – 5-700 kcal per dag och resultatet är riktigt bra.

Nykomling 3 inlägg 18 maj 2011 17:30 Äter du bara 1200 kalorier om dagen eller mindra, går kroppen in i “starvation mode” det innebär att visst, du kommer att gå ner i vikt men så fort du äter det minsta över ditt kalori intag, kommer kroppen att hålla fast vid det, du kommer att gå upp väldigt fort vikt.

Det är bättre att ligga runt 1500 tll 1700 kalorier per dag. Det är ett bra sätt för kroppen att gå ner utan att “få panik” och det innebär att kroppen får allt den behöver plus att du går ner. kram och lycka till. På gång 21 inlägg 18 maj 2011 17:49 Hej! Jag passar på att fråga;) om man äter 1200Kcal och sedan tränar, räknas det då att man inte fått i sig det man måste? Mitt energibehov är 1897, jag brukar äta runt 1200Kcal, sen tränar jag lite på det.

You might be interested:  Hur Många Kalorier I En Riskaka?

Är det då bättre att jag äter lite till? Och sedan tränar? Hamnar jag ngt svältläge? Veteran 5839 inlägg 18 maj 2011 17:53 Apropå `svältläge`: http://traningslara.se/svaltlage-lag-amnesomsattning-del-2-de-som-sticker-ut/ Om du kommer upp i RDI på vitaminer och mineraler och får i dig cirka 1g fett per kg kroppsvikt och nånstans mellan 1,5 och 2g protein per kg kroppsvikt så är det inga problem.

Då får du i dig alla makronutrienter kroppen behöver. (Nej, det finns ingen sån siffra för kolhydrater helt enkelt eftersom kroppen kan syntetisera det själv av annan energi, så kolhydrater är per se inte nödvändigt.) Om man orkar är en helt annan femma, en del gör det och mår bra. Andra mår mindre bra och vill äta lite mer för att orka.

Det är det bara du som kan känna efter. Veteran 5155 inlägg 18 maj 2011 18:27 Intressant länk. Hurvida man kan träna när man lever på lågkaloridiet måste ju ändå vara mycket individuell. Jag tränar ju drygt en timme om dagen, men då inte något hårt gympass utan jag promenerar med mina pumpstavar.

 • Det blir inte ute på asfalt utan på skogsvägar eller åker och skog.
 • Och det går hur bra som helst, min kropp klagar inte utan så när som på en vidrig förkylning just nu så har jag varit friskare än på flera år,) Mycket engagerad 370 inlägg 18 maj 2011 20:49 Tack för länken LadyG.
 • På gång 39 inlägg 19 maj 2011 16:12 Fattar inte att ni kan ligga på så lite.

Mitt näringsintag är på 1738, dvs EFTER kcal underskott på 500. Och då tränar jag ca 3-5 dagar i veckan. Länk till där ni kan kolla detta. http://energibehov.mermuskler.se/ Engagerad 79 inlägg 19 maj 2011 16:15 Det låter ganska lite. Mitt grundbehov var flera hundra kalorier för lite enligt matdagboken.
Visa hela svaret

Kan män ligga på Kaloriunderskott och bygga muskler?

Kosten – Det allra viktigaste för att bygga muskelmassa är att få i sig tillräckligt med protein. Exakt hur mycket som behövs är något individuellt men 2 gram per kilo kroppsvikt är en bra riktlinje. Om du är på diet (kaloriunderskott) kan det vara bra att sikta på 2,5 gram.

 1. Det optimala för att bygga muskelmassa är att ligga på ett kaloriöverskott men då går du även upp något i fettmassa.
 2. Ligger du på ett litet överskott kan du ändå hålla formen.
 3. Om du samtidigt vill tappa fett så måste du äta mindre (kaloriunderskott).
 4. Det går att bygga muskler på ett underskott också men det är inte optimalt.

Man bör även se till att få i dig mestadels näringsrik mat så man får i sig alla vitaminer och mineraler samt bra fetter. Utöver det kan du dock äta en del mindre nyttigt och ändå bygga bra med muskelmassa
.
Visa hela svaret

Måste män äta nyttigt för att bygga muskler?

För att bygga muskler brukar man huvudsakligen prata om 3 saker: Styrketräning, sömn och kost. Låt oss anta att du tränar hårt och sover bra, vad behöver du då äta? Vissa skulle säga att kosten spelar allra högst roll för att bygga muskler, vilket inte är helt sant.

Du kan träna hårdast på gymmet och äta lite hur du vill, så länge du äter tillräckligt mycket, och öka din muskelmassa. Däremot kan du inte äta dig till en muskulös fysik utan styrketräning. Skillnaden är att om du vill gå ner i vikt och tappa fett så är kosten viktigast. Vill du i en viktminskning behålla så mycket muskelmassa som möjligt (eller t.o.m.

öka muskelmassan) så vill du få i dig mellan 1,7 upp mot 3 gram protein/kg kroppsvikt. Om målet däremot är att enbart öka din muskelmassa är det utan tvekan träningen som måste ligga i centrum. Vad har vi då kommit fram till? Jo, viktigast av allt i ditt försök till att bygga muskler är protein & kalorier! Kroppen vill gärna inte ge dig mer muskler vid ett kaloriunderskott.

 1. Om du vill skapa de bästa förutsättningarna till att öka din muskelmassa bör du ligga på ett kaloriöverskott, helst med proteinrika måltider och gärna någon form av struktur med kosten.
 2. Ett alltför högt energiintag kan bli jobbigt att senare behöva motionera bort.
 3. Du behöver inte räkna ut allt du äter i minsta detalj.

Försök att räkna ut så du fyller ditt proteinbehov och fyll sedan ut dina måltider med valfria kolhydrat- & fettkällor. Ät regelbundet under dagen med någon proteinkälla vid varje måltid. Exempelvis: Frukost (ägg, bröd, gröt, smoothie) Mellanmål (kvarg, knäckebröd med ex keso & kalkon, proteinshake) Lunch (kyckling, ris, valfria grönsaker, valfri sås) Mellanmål (havregryn, proteinpulver, bär) Middag (lax, potatis, valfria grönsaker, valfri sås) Kvällsmål (stekt ägg, nötter, kvarg) //Simon
Visa hela svaret