Hur Många Kalorier Bränner Man Om Man Går 20000 Steg?

Hur Många Kalorier Bränner Man Om Man Går 20000 Steg
Hur många kalorier förbränner man genom att gå 10.000 steg? – Det beror på hur långt du har gått. Aktivitetsmätare registrerar små som stora steg och mäter ofta inte exakt. Och det betyder att din kaloriförbränning mätt i steg varierar enormt. Som tumregel förbränner man 1 kcal per kilo kroppsvikt per km.

En person på 65 kg förbränner såleder omkring 65 kcal genom att gå 1 km. Om de 10.000 stegen primärt består av korta steg i hemmet eller på kontoret når du möjligtvis upp 2,5-3 km, och förbränner alltså knappt 200 kcal på de 10.000 stegen. Däremot kan du, på en rask promenad, få ut 7 km av de 10.000 stegen och därmed förbränna mer än dubbelt så många kalorier, nämligen 455 kcal.

LÄS OCKSÅ: Så här kommer du upp i 10.000 steg
Visa hela svaret

Hur många kalorier på 20000 steg?

Hur många kalorier förbränner man genom att gå 10 000 steg? – En genomsnittlig individ förbränner ungefär 300-500 kalorier genom att gå 10 000 steg. Om du går 10 000 steg om dagen kommer du alltså att förbränna uppemot 3500 kalorier i veckan. För en hållbar viktnedgång behöver man även se till att man givetvis förbränner mer kalorier än vad man får i sig.
Visa hela svaret

Hur många kalorier förbränner man på 16000 steg?

Långa vandringar och raska promenader är utmärkt motion, som både stärker hälsan och ökar kaloriförbränningen. Folkhälsoinstitutet rekommenderar dagliga promenader i en halvtimme i ett raskt tempo för att minska risken för t.ex. hjärt-kärlsjukdomar och typ 2-diabetes.

Många hälsoexperter har översatt den rekommendationen till de 10 000 steg alla människor bör ta varje dag och som du säkert hört talas om. Om du vill ha de 10 000 stegen som mål för din träning kan en stegräknare vara ett bra och motiverande träningsredskap. Om promenaden ska ingå i en bantningskur bör du dock satsa på att gå längre – cirka 16 000 steg per dag (motsvarande en promenad på cirka en mil) är ett bra mål.

En man på 90 kilo förbränner 400–500 kalorier om han tar 16 000 steg. Det är lika många kalorier som man förbränner om man springer 30–40 minuter i ett måttligt tempo. Även om promenader tar längre tid ger de bra och skonsam motion.
Visa hela svaret

Hur många steg för att bränna 1000 kcal?

På med promenadskornaOch gå en kvällspromenad.1000 steg förbränner cirka 40 kalorier.4. Ignorera hissenOch ta trapporna istället.
Visa hela svaret

Är 20000 steg mycket?

Räcker 10 000 steg om dagen? Bild: Rubrik: Fysisk aktivitet förbättrar förmågan att tänka och resonera, visar forskning. Foto: Gustaf Öhrnell Hjalmars Text: Ola Danielsson, först publicerad i tidningen Medicinsk Vetenskap nr 2/2021 – Forskningen säger att minst 7 000 steg motsvarar den allmänna rekommendationen om fysisk aktivitet som Världshälsoorganisationen står bakom, säger, professor emerita vid institutionen för laboratoriemedicin, Karolinska Institutet.

 1. Rekommendationen talar dock inte om antal steg utan uttrycks i termer av intensitet, varaktighet och frekvens.
 2. Den säger att man bör vara fysiskt aktiv minst 150 minuter per vecka på måttlig intensitet (till exempel en rask promenad) eller 75 minuter per vecka på hög intensitet (till exempel löpning).

Eftersom fysisk aktivitet historiskt har mätts på dessa andra sätt inom forskningen är det inte helt enkelt att uttrycka rekommendationen som antal steg. Rådet om 10  000 steg togs från början fram lite godtyckligt, som ett enkelt budskap om att det är bra att röra på sig.

 1. I takt med att fler objektiva mätmetoder har utvecklats, som stegräknare och accelerometrar, har det i efterhand gått att visa att rekommendationen träffar ganska rätt.
 2. Vi vet till exempel att friska vuxna tar mellan 4  000 och 18  000 steg per dag, och då kan 10  000 steg per dag vara rimligt.
 3. Forskare som har jämfört antal steg med tid som har tillbringats i olika grader av intensitet, har kommit fram till att rekommendationen för vuxna bör vara minst 7  000 steg per dag, säger Eva Jansson.

Rekommendationen baseras på att vi tillbringar en del av dagen med fysiska aktiviteter på låg intensitet, som småsysslor i hemmet och på arbetet, vilket ger cirka 3  000 – 4  000 steg. Till detta får man lägga 3  000 – 4  000 steg, vilket motsvarar 150 minuter av måttlig intensitet per vecka eller en 30 minuter lång promenad per dag.
Visa hela svaret

Är det bra att gå 20000 steg?

Världshälsoorganisationen har länge rekommenderat att vi ska gå minst 10 000 steg om dagen för att hålla oss hälsosamma. Och samtidigt som det är ett superbra mål att sträva efter (10 000 steg blir cirka 6 kilometer) så har forskare kommit fram till att du bör sikta ännu lite högre för att hålla hälsan på topp. Foto: Alamy En forskargrupp på University of Warwick i England mätte BMI, midjemått, blodsocker- och kolesterolprofiler på postutdelare i Skottland, vars värden visade sig vara markant bättre jämfört med kollegorna inne på kontoret. Skillnaden? Den första gruppen spenderar största delen av sina arbetsdagar till fots.

Risken för hjärtsjukdomar var dessutom mycket lägre hos den grupp som var mer aktiv under dagen. Läs också: Att sitta på jobbet är som att röka ett paket cigaretter om dagen. Forskarna konstaterade att deltagarna med metabolt syndrom (samlingsnamn för ett antal faktorer som ökar risken för hjärt- och kärlsjukdomar) var mycket mindre aktiva, med kortare perioder av fysisk rörelse och mer stillasittande, jämfört med personerna utan metabolt syndrom.

Gränsen gick vid 15 000 steg eller 7 timmars stående per dag. Att ha ett rörligt jobb eller ett höj- och sänkbart skrivbord är alltså att föredra i hälsosynpunkt, men du som sitter på kontorsstolen större delen av dagen kan såklart också hålla dig hälsosam (och sträva mot 15 000 steg, även om det inte går att få ihop så många steg alla dagar).

Här är sex smarta vardagsmotionstips (tänk många bäckar små)! 1. Ta trapporna i stället för hissen och gå i rulltrappan i stället för att stå stilla.2. Schemalägg en kort paus (minst en gång om dagen) då du stannar upp och gör några välbehövliga övningar för att öka energinivån. Det går alldeles utmärkt att göra dem vid skrivbordet.3.

Sitt på en gymboll vid skrivbordet eller framför tv:n, i stället för att sjunka ner i soffan. Du håller kroppen mer aktiv när du hela tiden måste balansera lite för att inte rulla av.4. Ta en kort lunchpromenad – även de dagar du har med dig matlåda till jobbet,5.
Visa hela svaret

You might be interested:  Hur Mycket Kalorier I Kaffe?

Hur går man ner 5 kilo på en vecka?

Här gäller det att äta massor av grova, kalorisnåla grönsaker, inte minst olika sorters kål. Dessutom bör man undvika förädlade livsmedel och livsmedel som innehåller stora mängder socker och salt, och i stället köpa färska livsmedel. Man bör också fokusera på att hålla sig till fiberrika kolhydrater, som t.
Visa hela svaret

Vad händer om man går 20000 steg per dag?

Promenaderna driver fettet på flykten. Men det är inte bara vikten som påverkas positivt – hela kroppen blir glad av promenader! OM DU GÅR.5 000 steg eller cirka 40 minuter Om du varje dag tar 5 000 steg extra så har du efter ett år promenerat bort lika många kalorier som finns lagrade i 13 kilo kroppsfett.

 1. Det motsvarar 304 halvtimmes joggingrundor på ett år.10 000 steg eller 1 tim och cirka 20 minuter Grattis! Nu har du nått upp till den dagliga dos som rekommenderas för bättre hälsa.
 2. Det innebär att du exempelvis får positiv påverkan på blodsocker- och blodfetthalterna, att blodtrycket sjunker under några timmar och att du troligen kommer att sova gott i natt när du använt kroppen till det den är gjord för: rörelse.

Fortsätter du att promenera så här varje dag minskar risken att drabbas av vissa sjukdomstillstånd som diabetes typ 2 och vissa hjärt- och kärlsjukdomar.15 000 steg eller cirka 2 timmar Att ta 15 000 steg under en promenad innebär att du har gått cirka 9–12 kilometer, beroende på hur långa steg du tar.

 1. Med den här stegmängden har du efter en vecka gått bort runt 5 300 kcal.
 2. Det är lika många kalorier som finns lagrade i 0,75 kg kroppsfett.
 3. Det kanske inte låter så mycket men om du fortsätter så har du om ett år promenerat bort lika många kalorier som lagras i 39 kilo kroppsfett! Samtidigt har du förbättrat din hälsa avsevärt – både utanpå och inuti kroppen.20 000 steg eller cirka 2 tim och 40 minuter Gratulerar.

Du har nu gett din hälsa en rejäl knuff i rätt riktning. Att ta 20 000 steg i promenadtakt innebär att du går mellan 12 och 16 kilometer beroende på hur långa steg du tar. Fortsätter du att ta så här många steg varje dag under det kommande året så kommer du att promenera bort lika mycket fett som ligger lagrat i 52 kilo kroppsfett! LÄS OCKSÅ: Gå dig smal – så bränner du mer fett
Visa hela svaret

Är det bra att gå 5 km varje dag?

Har du anmält dig till en 5 km-promenad? Det är en vanlig distans för välgörenhetsvandringar och för roliga promenader som anordnas i samband med löpning. Ta dig tid att träna för det så att du kan njuta av evenemanget. För bekvämare skor bör du ta en titt på våran artikel: iläggssulor bäst i test Med en typisk promenadtakt kan du gå den på 45 minuter,

 1. Om du går långsammare kan det ta 60 minuter eller mer,
 2. När du väljer ett 5 km-evenemang, se till att dom välkomnar gående och har en tillräckligt lång tidsgräns så att du bekvämt kan ta dig i mål.
 3. Alla evenemang håller inte gatorna öppna tillräckligt länge för långsammare vandrare.
 4. Den goda nyheten är att den grundläggande träningen för en 5 km-promenad innehåller den mängd motion som rekommenderas som minsta mängd för att minska dina hälsorisker och bibehålla en optimal hälsa.
You might be interested:  Vad Finns I Morot?

När du genomför denna träning kommer du att:

Kunna gå en 5 km promenad på en timme eller mindre.Förbättra din hållning och form vid gång.Avsluta en 5 km lång promenad med en känsla av energi snarare än utmattning.

Det här schemat är för nybörjare som normalt är aktiva utan större hälsobesvär men som inte regelbundet ägnar sig åt långpromenader. Om du har ett hälsoproblem ska du söka läkarråd innan du börjar ett träningsprogram. Du kommer att börja öka den tid du spenderar med att gå varje vecka innan du arbetar med hastigheten.

Mål per vecka: 60 till 75 minuterBörja med 15 minuters promenader i lugnt tempo.Promenera fyra till fem dagar den första veckan.Sprid ut dina vilodagar, till exempel gör dag tre till en vilodag och dag sex till en vilodag. Du bygger upp en vana, så konsekvens är viktigt.

Det är ett vanligt problem för nybörjare att känna smärta i skenbenet under den första veckan eller två av gångträningen. Detta är muskeltrötthet eftersom du använder en ny muskel. När dina muskler blir vana kommer denna smärta sannolikt att försvinna. Vecka 2: Hållning och form vid promenader

Veckans totala mål: 100 minuterLägg till fem minuter per dag så att du går 20 minuter fem dagar i veckan. Eller så vill du kanske anstränga dig mer vissa dagar, följt av en vilodag.Använd dina promenader den här veckan till att koncentrera dig på att utveckla en god hållning och teknik för att gå. Detta kan avsevärt förbättra din lätthet att gå och öka din hastighet.

Vecka 3: Måttligt tempo

Veckans totala mål: 125 minuterLägg till fem minuter per dag så att du går 25 minuter fem dagar i veckan.Gå i ett måttligt, bestämt tempo. Du kanske andas märkbart, men du är inte andfådd. Du kan fortfarande föra en hel konversation medan du går.

Nu när du har gått regelbundet i ett par veckor kan du fundera på om du behöver promenadskor som gör att du kan prestera på bästa sätt. Du bör också byta till strumpor av svettavledande tyg för att minska risken för blåsor. Vecka 4: Lång dag

Veckans totala mål: 160 minuterLägg till fem minuter per dag för att gå 30 minuter, fyra dagar i veckan, i måttligt tempo.Gör din femte dag till en dag för att öka antalet kilometer.Varje vecka mellan nu och din 5-kilometerspromenad, lägg till tid till en promenad i veckan. Under vecka 4 bör denna promenad vara 40 minuter lång i lätt tempo.

Nu när du går i mer än 30 minuter bör du hitta en vattenkälla så att du kan dricka efter varje kilometer. Om det inte finns några praktiska dricksfontäner kan du ha vatten med dig. Det är bäst att bära det i en midjeväska med ett vattenhölster, snarare än att bära en flaska i handen, eftersom det kan leda till muskelspänningar och dålig gångform. Vecka 5: Hastighet/Fart

Veckans totala mål: 165 minuterGå 30 minuter per dag fyra dagar i veckan.Promenera 45 minuter i ett lätt tempo.Under varje kortare promenad ska du koncentrera dig på att förbättra din gångform för att öka hastigheten. Om du inte har böjt armarna kan detta vara nyckeln till att öka hastigheten.

Vecka 6: Milstolpe

Veckans totala mål: 180 minuterGå 30 minuter per dag fyra dagar i veckan och var uppmärksam på form och hastighetsteknik.Promenera 60 minuter i lätt tempo. När du har uppnått denna tid vet du att du kommer att kunna genomföra 5 km. Fortsatt träning kommer att hjälpa dig att uppnå det på ett bekvämt sätt.

Observera: Nu när du går längre och snabbare kan du få skavsår eller en blåsa. Vecka 7 och 8: Intervaller

Mål: att bygga upp din kondition och hastighet.Lägg till intervallträning till dina kortare promenader samtidigt som du håller din långa promenad i ett lättare tempo.Inkludera en vilodag eller två mellan dessa mer intensiva träningspass.

För en högintensiv intervallpromenad: Efter en uppvärmning går du så fort du kan i 30 sekunder, sakta i 2 minuter och upprepar 8-12 gånger. Detta bygger upp snabbhet och teknik. Gör det här träningspasset två gånger i veckan. Vecka 9 och framåt

Mål: Att förvandla din långpromenad till ett simulerat lopp.Varannan vecka ska du sträva efter att gå den i 80 % av den hastighet som du hoppas kunna gå 5 km, i stället för att hålla ett lugnt tempo.Öka distansen på din långpromenad på motsatta veckor. Lägg till 15 minuter samtidigt som du håller hela promenaden i något lätt tempo.

Den ökade distansen och tiden kommer att hjälpa dig att bygga upp din uthållighet och uthållighet. Innan du vet ordet av kommer du att söka dig till 10 km-promenader och halvmaratonlopp.
Visa hela svaret

You might be interested:  Hur Mkt Pasta Per Person?

Hur lång tid tar det att gå ner 40 kg?

Vad du kan sikta på – Det är vanligt att gå ner 1-3 kilo redan första veckan på strikt lågkolhydratkost och därefter minskar övervikten i snitt runt 0,5 kilo per vecka så länge du har vikt att gå ner.30 Viktminskningen kan då bli omkring 25 kilo på ett år.

 • Hastigheten på viktnedgången varierar dock från person till person.
 • Unga män går ofta ner i vikt snabbare.31 Kvinnor efter klimakteriet kan gå ner långsammare.32 Om du äter ketogen kost kan du gå ner snabbare, liksom om du tränar mycket (en bonus).33 Har du väldigt mycket övervikt kan det också gå mycket snabbare i början – även om en del av vikten du går ner är på grund av vätskeförlust.

När du närmar dig din idealvikt brukar viktnedgången sakta av, tills du stabiliseras på en vikt som din kropp bedömer är rätt. Väldigt få människor blir underviktiga på lågkolhydratkost – så länge du äter när du är hungrig. Framgångshistorier
Visa hela svaret

Vad händer om man går 20000 steg per dag?

Promenaderna driver fettet på flykten. Men det är inte bara vikten som påverkas positivt – hela kroppen blir glad av promenader! OM DU GÅR.5 000 steg eller cirka 40 minuter Om du varje dag tar 5 000 steg extra så har du efter ett år promenerat bort lika många kalorier som finns lagrade i 13 kilo kroppsfett.

 1. Det motsvarar 304 halvtimmes joggingrundor på ett år.10 000 steg eller 1 tim och cirka 20 minuter Grattis! Nu har du nått upp till den dagliga dos som rekommenderas för bättre hälsa.
 2. Det innebär att du exempelvis får positiv påverkan på blodsocker- och blodfetthalterna, att blodtrycket sjunker under några timmar och att du troligen kommer att sova gott i natt när du använt kroppen till det den är gjord för: rörelse.

Fortsätter du att promenera så här varje dag minskar risken att drabbas av vissa sjukdomstillstånd som diabetes typ 2 och vissa hjärt- och kärlsjukdomar.15 000 steg eller cirka 2 timmar Att ta 15 000 steg under en promenad innebär att du har gått cirka 9–12 kilometer, beroende på hur långa steg du tar.

Med den här stegmängden har du efter en vecka gått bort runt 5 300 kcal. Det är lika många kalorier som finns lagrade i 0,75 kg kroppsfett. Det kanske inte låter så mycket men om du fortsätter så har du om ett år promenerat bort lika många kalorier som lagras i 39 kilo kroppsfett! Samtidigt har du förbättrat din hälsa avsevärt – både utanpå och inuti kroppen.20 000 steg eller cirka 2 tim och 40 minuter Gratulerar.

Du har nu gett din hälsa en rejäl knuff i rätt riktning. Att ta 20 000 steg i promenadtakt innebär att du går mellan 12 och 16 kilometer beroende på hur långa steg du tar. Fortsätter du att ta så här många steg varje dag under det kommande året så kommer du att promenera bort lika mycket fett som ligger lagrat i 52 kilo kroppsfett! LÄS OCKSÅ: Gå dig smal – så bränner du mer fett
Visa hela svaret

Hur många mil är 100 000 steg?

Ni kan läsa mer om eventet och varför han gör det – och såklart skänka en slant för att stötta hans lilla promenad – på hans insamlingssida här, Det vore också kul om så många som möjligt ville ge sig ut på gator och vägar och heja på honom under dagen.

Eller kanske rent av gå med honom en bit på promenaden! Så kom igen nu alla PALEMAre i Skåne med omnejd, ta en sväng till Malmö den 13 april, leta rätt på var han är och stötta honom. Ju lägre dagen lider och ju längre han gått, ju mer stöttning och peppning lär han behöva. Att gå 100.000 steg kanske inte låter så mycket, men det handlar om att promenera i runt 7-8 mil och det lär ta runt 18 timmar! Han planerar att starta 04.00 på morgonen och hoppas kunna vara i mål runt 22.00 på kvällen.

Här nedan – och på hans insamlingssida – ser ni en karta över hans planerade rutt. Samt har han angett de ungefärliga tidpunkterna han passerar vissa punkter längs rutten. Håll dock ett öga på hans Instagram-konto där han fortlöpande kommer att publicera var han är och hur han ligger till i tidsschemat, så ni kan gå ut och heja på honom när han passerar! Vi stämde också av med Niklas hur förberedelserna går:
Visa hela svaret

Hur gör man av med 1000 kalorier?

5 Lägg benen på ryggen – Jogga Gör det var som helst och när som helst, året runt, inne eller ute. Löpning är en älskad och effektiv träningsform. Du behöver bara 40 minuter i löpspåret för att förbränna dina 500 kalorier. Utmana din kondition genom att variera långdistans med intervallpass och växla mellan platt underlag och terräng.
Visa hela svaret