Hur Mycket Kalorier Bränner Man När Man Runkar?

Hur Mycket Kalorier Bränner Man När Man Runkar
Bränn kalorier när du har sex Pressmeddelande – 11 Januari 2019 10:29 Januari är för många lika med bantningskurer och massor av motion, eftersom de flesta har gett ett nyårslöfte om att gå ner i vikt och komma i bättre form. Av den anledningen har Nordens största erotiska webshop, Sinful, undersökt hur många kalorier man kan förbränna genom att ha sex.

Undersökningen har mynnat ut i Sinfuls Kaloriräknare, där svenskarna möjlighet att räkna ut hur många kalorier de förbränner, när de har sänggymnastik därhemma. Sex är sunt – väldigt sunt När man har sex med målet att få orgasm, kan man frigöra ämnen såsom oxytocin och dopamin i hjärnan. Dessa ämnen medverkar till att ge oss en känsla av lycka, njutning och samhörighet med vår partner, och är bevisat väldigt positiva för vår mentala hälsa.

Det är alltså sunt för oss att de här ämnena utsöndras, men som Sinfuls Kaloriräknare avslöjar, är sex inte bara sunt för vårt sinne. Det är också sunt för kroppen. “Sex är ett superbra sätt att förbränna en del av de extra kalorier man fått i sig under julhelgen.

 1. Folk kan njuta av intimiteten och se det som en möjlighet att komma lite närmare varandra, samtidigt som de får motion på ett lite roligare sätt,” säger Sinfuls Co-Founder, Mathilde Mackowski.
 2. Sex är alltså ett enkelt sätt att förbränna kalorier tillsammans med sin partner.
 3. I Sinfuls Kaloriräknare kan man gå in och se hur många kalorier man själv och ens partner förbränner i en viss sexställning.

Så snart man fyllt i kön, vikt, ställning och tid i Kaloriräknaren, skickas man vidare till en resultatsida, där man kan se hur många kalorier båda parter har gjort av med. Dessutom kan man på resultatsidan se hur många kalorier man har förbränt, i förhållande till olika livsmedel och andra motionsformer.

 • Så mycket förbränner genomsnittssvensken vid sex Tar man till exempel utgångspunkt i en kvinna på 70 kg och en man på 84 kg, förbränner de 164 kalorier respektive 226 kalorier, om de har sex i missionärsställningen under 30 minuter.
 • Det motsvarar en 20 minuter lång löptur för honom, och 45 minuter yoga för henne.

Om du har lust att prova Sinfuls Kaloriräknare själv, kan du hitta den, Om Sinful Sinful är Nordens största erotiska webshop. Verksamheten grundades år 2008 av Mathilde Mackowski och Tonny Andersen, och har idag över 80 medarbetare. Sinful har förutom priset som “Årets Online-exportör 2018”, även mottagit E-handelspriset “Årets Entreprenörskap 2017” och Børsens Gazellepris år 2015, 2016, 2017 och 2018.

 • Gazellepriset delas ut till framgångsrika danska företag, som har visat på kraftig tillväxt och fördubblat sin omsättning under en period på fyra år.
 • Sinful.se är en nordisk erotisk webshop som på ett stilrent och sobert sätt presenterar de bästa och nyaste erotiska produkterna som finns på marknaden.
You might be interested:  Hur Länge Håller Kokt Pasta I Kylskåpet?

Vårt mål är att alla – oavsett kön, ålder och sexualitet – ska känna sig välkomna i webshoppen. Vår shop är för alla som önskar erotiska produkter och sexleksaker där kvalitén är i topp och möjligheten för underbara upplevelser är störst och där designen är vacker.

På Sinful.se är service i högsätet och vi vet mycket om erotiska produkter! Den kunskapen använder vi varje dag på att hjälpa och vägleda våra kunder så att vi ser till att kunderna får helt rätt produkter. Vår kundtjänst finns tillgänglig att vägleda i användning och funktion av produkterna i shoppen.

Alla order som beställs på innan kl 17 i vardagar kommer att skickas ut samma dag. : Bränn kalorier när du har sex
Visa hela svaret

Hur många kcal bränner man av att stå upp?

Fördubbla din kaloriförbränning – Du kan öka din förbränning med 2-3 gånger när du står upp, jämfört med att sitta ner. Om du gör det några timmar per dag, kan det motsvara en skillnad på många kilo på ett år. I sittande brukar man ange kaloriförbrukningen till 1kCal per timme för varje kilos kroppsvikt.

 • Från det kan man räkna på en ökning med 100 kcal per timme från att stå upp.1kg motsvarar ung.7000kCal, så om du står upp t ex halva dagen, så kan du förbränna mer än 10kg extra på ett år, bara genom att ändra arbetsposition.
 • Hur stor skillnaden blir mellan sittande och stående beror på hur passiv du är när du sitter och hur aktivt du står.

Totalt sett kan man mer än dubbla sin förbränning bara genom att “stå aktivt”, och ofta får du en större totalökning än så i och med att du blir mer “rörlig” när du arbetar stående. T ex så kanske du blir mer benägen att ta några steg extra för att uträtta ett ärende, och kanske gå och prata med en kollega istället för att maila eller ringa.
Visa hela svaret

Hur många kalorier gör man av med när man springer?

Vad går jag ner på en löprunda? – Gör att visualisera effekten av din träning kan man utgå ifrån en generell beräkning. Om du väger 70 kg och tar en löprunda om 30 minuter med ett ungefärligt tempo om 6 minuter per kilometer förbränner du cirka 350 – 400 kalorier.
Visa hela svaret

You might be interested:  Hur Länge Håller Fryst Smör?

Är det träning att stå upp?

Stå upp – gå ner! – Jag kan konstatera att vi borde stå upp och arbeta i större utsträckning, då förbränner vi tre gånger så mycket som när vi sitter. Alla företag borde arbeta för att använda borden. Så upp till bevis företagshälsovård och friskvårdsföretag! Se till att vi använder våra bord eller köp in rådgivning – och om ni inte har höj- och sänkbara bord köp det! Som VD på Niana och som friskvårdare, kommer jag att insistera stenhårt på att träning på arbetstid är ett måste, men självklart ska vi ha support för att få in rörelse på arbetsplatsen även i vardagen.
Visa hela svaret

Hur länge ska man stå upp per dag?

För att undvika värk i kroppen bör man inte stå mer än 40 minuter i sträck, visar forskning. Ergonomi Publicerat 20 november 2018 Att stå och arbeta har varit en växande trend bland kontorsanställda de senaste åren. Studier som visat att stillasittande jobb ökar risken för diabetes och hjärt-kärlsjukdom har bidragit till det.

Men nu visar forskning att det även finns risker med att stå långa pass. Många arbetsplatser satsar på höj- och sänkbara skrivbord med tanken att de anställda ska röra på sig mer under arbetsdagen. Att sitta stilla länge har visat sig ha flera negativa effekter på hälsan. Är då höj- och sänkbara arbetsplatser effektiva för att minska stillasittandet på jobbet? – Det verkar finnas en positiv effekt, i alla fall på kort sikt.

Men de vetenskapliga beläggen är svaga, säger Peter Palm, belastningsergonom och forskare vid Arbets- och miljömedicin i Uppsala. Han hänvisar till en färsk rapport som gått igenom vetenskapliga studier av insatser som syftat till att minska stillasittande i arbete.

 1. Rapporten visar att stillasittandet minskade med mellan 84 och 116 minuter per dag då man införde skrivbord som gick att höja och sänka.
 2. Höj- och sänkbara skrivbord tycks kunna leda till en beteendeförändring på gruppnivå, och minska tiden i sittande, säger Peter Palm.
 3. Tyvärr finns det, enligt rapporten, få studier av god kvalitet som har tittat på om den positiva effekten består på längre sikt.

Det vet vi alltså inte så mycket om. Det finns även risker med att stå länge och arbeta, som är kända sedan tidigare. – Många som måste stå mycket i jobbet, som vakter eller butiksanställda, riskerar att få ont i ländryggen och benen. Trenden att arbeta stående skulle alltså i princip kunna öka risken för rygg- och benproblem bland kontorsanställda.

You might be interested:  Hur Får Man Pasta Att Inte Klibba?

En annan rapport drar slutsatsen att man, för att undvika värk i kroppen, inte bör stå och arbeta mer än 40 minuter i sträck. Det måttet gällde unga och friska personer. Men vad som fungerar varierar från person till person. Peter Palm tror att de flesta nog känner ganska väl hur länge de vill stå vid skrivbordet, när de behöver sätta sig och hur lång tid som bör gå mellan passen.

Det är inte heller förkastligt att sitta. – Det är en väldigt bra position för kontorsarbete. Det finns ju en anledning till att vi har stolar. Däremot är det inte bra att sitta en hel arbetsdag. När man reser sig från stolen får kroppens stora muskelgrupper jobba.

 • Det är nyttigt.
 • Men det går att uppmuntra rörelse på arbetsplatsen på flera sätt än genom höj- och sänkbara skrivbord, menar Peter Palm.
 • Det traditionella fikamöblemanget kan till exempel kompletteras med ett par ståbord.
 • Medarbetare kan erbjudas – inte tvingas – att ha vissa möten i promenadform.
 • Det bör vara lätt och inbjudande att ta trappan i stället för hissen.

Skrivaren kan gärna stå så att det krävs en liten promenad för att nå den. Och cykling eller promenad till arbetet är förstås bättre än att åka bil eller buss. – Det finns många möjligheter att underlätta rörelse och få till beteendeförändringar genom organisation och design av arbetsplatsen, säger han. Margareta Edling
Visa hela svaret

Hur många timmar ska man stå upp?

Det händer när du står – Övervikt Att stå upp och jobba kräver mycket mer energi än att sitta. Är du överviktig kan du bli av med tio kilo per år bara genom att stå. Folksjukdomar Musklerna är inte bara ett rörelseorgan – de fungerar även som fabrik som tar hand om blodsocker och bryter ner blodfetter.

Men sitter vi stilla på våra allra största muskelgrupper, rumpa och lår, fungerar inte fabriken. I förlängningen innebär sittandet i sig en ökad risk för hjärt-kärlsjukdom, typ 2-diabetes och cancer. Psyket Musklerna producerar även små proteiner som kallas myokiner. De fraktas runt i kroppen via blodet.

En del av de här proteinerna har en uppiggande effekt, andra en smärtstillande, några motverkar depression och ytterligare andra har en antiinflammatorisk effekt. För att detta ska fungera måste muskeln vara i arbete. Källa: Mai-Lis Hellénius, professor i kardiovaskulär prevention vid Karolinska Institutet. Maja Lundbäck
Visa hela svaret

Är det bättre att stå upp och jobba?

Men ger det verkligen bättre hälsa att stå och jobba? Nej, egentligen inte visar det sig. Det viktigaste är pauser, variation och vardagsmotion. Stillasittande är inte bra för hälsan.
Visa hela svaret