Vad Står P Et I Hp-Sås För?

Vad Står P Et I Hp-Sås För
Det betyder förkortningen i HP-sås – Bokstäverna HP i namnet står för Houses of Parliament, det vill säga den ikoniska parlamentsbyggnaden i London. Enligt historien så var det en grönsakshandlare vid namn Garton som hörde talas om att restaurangen i just Houses of Parliament serverade en väldigt god och kryddig sås.
Visa hela svaret

Vad står P et för i HP-sås?

14 ingredienser Såsen till fläsket är smaksatt med HP-sås, en förkortning för Houses of Parlament i London. Där serveras denna starkt kryddad orientalisk sås för att pigga upp maten. Stänk gärna lite kinesisk soja på det kokta riset.
Visa hela svaret

Vad står P et i HP-sås?

HP-sauce nysatsar på den svenska marknaden tor, apr 14, 2011 13:00 CET Kommer du ihåg HP-sauce? En gammal favorit som gör underverk med vilken maträtt som helst. Efter några års tystnad satsar HP-sauce återigen på den svenska marknaden. Strategin är att bygga varumärket och sprida inspiration i sociala medier. HP-flaskan fräschas samtidigt upp med ny etikettdesign och en miljövänligare plastförpackning.

För många svenskar är HP-sauce ett klassiskt tillbehör till pytt-i-panna. Och visst är det en grym smakkombination men varför stanna vid den? HP-sauce passar i massor av rätter och används i stora delar av världen för att få mersmak på vardagsmaten. – HP-sauce är en favorit som har funnits i de flesta svenska hem i flera decennier.

Vi har dock märkt att många unga svenskar saknar relation till den populära klassikern.2011 är året då vi hoppas ändra på just det, säger Karin Nielsen, produktchef för HP-sauce i Norden. I förra veckan lanserade HP-sauce en ny svensk fanpage på Facebook och de personer som anslöt sig till sidan gavs möjlighet att beställa smakprov på den populära smakförhöjaren.

 1. Succén lät inte vänta på sig.
 2. På ett dygn hade Facebooksidan fått över 1 000 nya fans och antalet ökar stadigt.
 3. Det känns fantastiskt att vår fanpage på Facebook fick ett sådant varmt välkomnande.
 4. Målet är framförallt att bjuda in till dialog och attrahera gamla såväl som nya fans.
 5. Vi har även tagit fram nya recept med HP-sauce som ska inspirera till användning, säger Karin Nielsen.

Den tidigare plastflaskan till HP-sauce 425 gramsförpackning byts ut mot en ny, miljövänligare PET-flaska i genomskinlig plast. Etikettdesignen byts samtidigt ut för samtliga flaskor med HP-sauce. Produktinformation HP-sauce säljs i två olika storlekar.

Rekommenderat cirkapris för flaskan med 255 gram är 24 kronor och 39 kronor för flaskan med 425 gram. För mer information, vänligen kontakta: Karin Nielsen, produktchef HP-sauce i Norden Tel: 042-38 86 90, 0733-14 75 18 E-post: För högupplösta bilder och produktprover: Tel: 08-545 152 43, 070-410 69 25 E-post: Om HP-sauce HP-sauce är gjord av starka kryddor, orientaliska frukter och sötsur maltvinäger.

Originalreceptet uppfanns av en specerihandlare vid namn F.G. Garton någon gång i slutet av 1800-talet. Namnet kom han på efter att ha hört rykten om att en restaurang i den engelska parlamentsbyggnaden (Houses of Parliament) serverade såsen. Garton sålde rättigheterna vidare till Midland Vinegar Company som finslipade receptet och lanserade HP-sauce 1903.
Visa hela svaret

Vad innehåller HP-sås?

Ingredienser originalet (enligt innehållsförteckningen): Tomatpuré, kornmaltsvinäger, melass, glukos-fruktossirap, ättikssprit, socker, dadlar, modifierad majsstärkelse, rågmjöl, salt, kryddor, naturliga arom, tamarid. Såsen serveras kall till både varma och kalla maträtter främst kötträtter.
Visa hela svaret

Hur länge håller HP-sås?

Förvaring

Temperatur (°C): Min: 2 °C Max: 25 °C
Total hållbarhet (dagar): 365
Hållbarhet efter öppning: 30

Visa hela svaret

Vad är en HP?

Vad betyder högskolepoäng? – Högskolepoängen (hp) är ett sätt att mäta hur lång och omfattande en kurs och utbildning är. En hel termin med heltidsstudier är 30 högskolepoäng. Terminen är också uppdelad i två perioder och kurserna kan vara 7,5, 15 eller 30 högskolepoäng.

1,5 högskolepoäng = 1 veckas heltidsstudier (40 timmar).30 högskolepoäng = 20 veckors heltidsstudier, som är en termin.

Visa hela svaret

Hur smakar Worcestersås?

Worcestershire sauce, Worcesters sauce = English strong spice sauce sauce Worcestershire = sauce anglaise pice forte salsa Worcestershire = salsa inglese speziata forte Worcestershiresosse = Englische starke Gewrzsauce salsa Worcestershire = Salsa inglesa de especias fuertes Worcestershiress r en tunnflytande stark kryddss, skapad i England men med influens frn Indien. r 1835 bad Lord Sandy frn Worcestershire (landskap i England) tv kemister att terskapa den ss han tagit hem varuprov p frn Indien.

Vetenskaparna var fga framgngsrika, men lmnade sitt misslyckade alster i husets kllare. Tv r senare terkomgentlemnnen och valde d att smakaav sitt tidigare misslyckande, varvid de till sin stora frvning upptckte att ssen mognat till den karaktr som den idag har. Originalet heter Lea & Perrins och bestr av vinger, ttikssprit, melass, socker, salt, tamarindextrakt, ansjovis och andra smakmnen.

Numera finns ett 100-tal likartade kopior. Ssen r Englands motsvarighet till Asiens soja och en relik av antikens fermenterade fisksser.

Smak : Kryddstark. Tack vare fermetering och lagring r ssen rik p umamimnen och fungerar drfr som smakfrstrkare. Ls mer > Umami. Alternativ vara : Mrk, salt soja. Frsljning : Sljs i flaska. Frvaring : Mycket lng hllbarhet.

S ANVNDS WORCESTERSHIRESS Worcestershiress anvnds frsiktigtdroppvis vid redning av sser, till kttrtter, i kttfrs, soppor, grytor etc. Passar till stekt gg ochr klassiskt tillbehr till rtten Pytt i panna. Ingr i drinken Bloody Mary. Kunskapskokboken. Reviderat 2014-04
Visa hela svaret

Vad betyder Hi HP-sås?

Det betyder förkortningen i HP-sås – Bokstäverna HP i namnet står för Houses of Parliament, det vill säga den ikoniska parlamentsbyggnaden i London. Enligt historien så var det en grönsakshandlare vid namn Garton som hörde talas om att restaurangen i just Houses of Parliament serverade en väldigt god och kryddig sås.
Visa hela svaret

You might be interested:  Hur Får Man Pasta Att Inte Klibba?

Är HP-sås glutenfri?

Pajen innehåller dock HP – sås och Worcestershiresås. Båda dessa är sammansatta produkter som kan innehålla gluten. Kolla alltså noga ingrediensförteckningen på dessa såser.
Visa hela svaret

Hur får man högt HP?

Hur gör man för att få 2,0 på högskoleprovet? – Högskoleprovet är utformat för att mäta studenters kunskaper och färdigheter inför högskolestudier. Provet består av 160 frågor där hälften av dessa testar provdeltagarens kunskaper inom kvantitativa problem och resterande testar deltagarens verbala färdigheter.

 1. De kvantitativa problemen består av frågor inom ämnena matematik, kvantitativa jämförelser, kvantitativa resonemang samt diagram, tabeller och kartor.
 2. Den verbala delen består av frågor från områdena ordförståelse, läsförståelse, meningskomplettering och engelsk läsförståelse.
 3. Högskoleprovet testar således provdeltagarens kunskaper inom en stor mängd områden som är förhållandevis generella för högre studier.

Så hur gör man då för att utöka sina förmågor inom dessa områden? Det enkla svaret är träning, både generellt inom de olika områdena och på högskoleprovet i sig. Den verbala delen kan man träna genom att läsa mycket text, och gärna text på avancerad nivå.

Många frågor från den verbala delen är hämtade från texter inom akademien och orddelen innehåller också den många ord som främst förekommer inom visa fackområden som medicin, ekonomi och juridik. För att bli bättre på den kvantitativa delen på provet bör man i första hand repetera gymnasiets grundläggande matematik.

Matematiken på Högskoleprovet är enligt Universitets och Högskolerådet baserat på innehåll från kursen Matematik 1b i GY 2011 (tidigare matematik A) på gymnasiet. Kurslitteraturen från Matematik 1b är därför att rekommendera för de som behöver bli bättre på matematikdelen.

Att studera högskoleprovet i sig är också ett bra sätt att få fler poäng. Både genom att så att du är insatt i vilken typ av frågor som förekommer samt hur du bäst disponerar tiden. Enligt högskoleverket får studenter som skriver högskoleprovet mer än en gång oftast ett bättre resultat andra eller tredje gången man skriver provet.

Det finns flera sätt att, ett sätt är att använda sig av olika hjälpmedel online, ett annat sätt är att träna på v. Det viktigaste är att fortsätta att träna och att skriva provet flera gånger. Man kan aldrig sänka sitt resultat utan bara höja det, så det finns ingen anledning till att inte försöka igen om du inte är nöjd med ditt resultat.
Visa hela svaret

Hur höjer jag HP?

Tips 2. Fokusera på att plugga på det som ger mest utdelning på kort tid – Det är nu inte så länge kvar till provet, du vill ha “bang for the buck” när det gäller vad du pluggar på. Strategiska lösningsstrukturer för varje typ av uppgift! Det som snabbast ger resultat är att arbeta in en speciell struktur för att lösa och svara på varje fråga.

 1. Om du tagit en kurs med HPakademin så plugga på lösningstrukturdokumenten du fått om de inte redan sitter i ryggmärgen Kvant hellre än verbal! Generellt sett kan man förbättra resultatet på kvantitativa delen snabbare än på verbala delen.
 2. Plugga mer matte och kvant än verbal sista veckan.
 3. Räkneregler! Att kunna räknereglerna ger förbättrat resultat på alla kvantitativa delar eftersom alla uppgifter innehåller någon form av uträkning baserat på räkneregler.

Plugga in formelsamlingen du fått av HPakademin så att så många som möjligt sitter bra.
Visa hela svaret

Är sås nyttigt?

Såser & röror Många tror att om man vill äta nyttigt måste man skippa såsen för att upprätthålla en näringsrik och kalorisnål kost. Så är dock inte fallet! Det finns mängder med nyttig. Många tror att om man vill äta nyttigt måste man skippa såsen för att upprätthålla en näringsrik och kalorisnål kost.

 • Så är dock inte fallet! Det finns mängder med nyttiga såser som kommer att göra dina middagar roligare, utan att innehålla onödigt höga mängder fett och kolhydrater.
 • I denna kategori hittar du mängder av såser, dressingar, pålägg och annan smaksättning där näringsvärdet fortfarande är helt i fas med en hälsomedveten matlagning! Letar du efter en nyttig sås? Många blandar ihop begreppet med kalorisnål sås.

En sås som är nyttig kan nämligen vara full med kalorier men samtidigt näringsrik, samtidigt som en sås som är kalorisnål kan vara näringsfattig. Här hittar du såser som är både nyttiga och kalorisnåla och därför perfekta för dig som tränar eller som vill gå ned i vikt.
Visa hela svaret

Kan man söka in på bara högskoleprovet?

Reglerna för antagning via högskoleprovet har inte skärpts. Att införa gränsvärden för godkänt resultat på högskoleprovet är nämligen meningslöst. För att få börja studera på högskolan krävs alltid grundläggande och ibland även särskild behörighet. Högskoleprovsresultaten betyder inget vid antagning till utbildningar som har fler platser än sökande – som fallet är för flertalet lärarutbildningar.

Högskoleprovet är ingen genväg till studier på svenska universitet och högskolor. Det räcker inte med ett högskoleprovsresultat för att bli antagen till en högskoleutbildning – du måste vara behörig för att få börja läsa på högskolan. Baskravet är grundläggande behörighet (krav på godkänt i framför allt svenska, engelska och matematik på gymnasienivå).

För många utbildningar krävs även särskild behörighet – den som exempelvis vill bli spanskalärare måste visa att hen har tillräckliga förkunskaper i just spanska. Ulla Hamilton från Friskolornas riksförbund gör gällande att reglerna för antagning via högskoleprovet har skärpts.

 • Öka kraven för att antas till lärarutbildning “, SvD Debatt 2017-11-14.) Detta påstående är missvisande.
 • Visserligen införde Högskolan i Jönköping häromåret som enskild utbildningsanordnare en lägsta gräns på 0.8 poäng för godkänt resultat på högskoleprovet vid antagning till vissa av sina utbildningar.

Men denna begränsning gäller inte den absoluta majoriteten av universitet och högskolor i Sverige som är statliga och styrs av högskoleförordningen. Högskoleprovsresultatet används endast som ett urvalsinstrument när universitet och högskolor rangordnar de sökande som är behöriga.

De har alltså har rätt att studera, men de är inte garanterade plats. Högskoleprovsresultatet spelar stor roll vid antagning till utbildningar där det finns konkurrens om platserna, såsom läkar-, veterinär- och psykologprogrammen. Sökande som inte har tillräckligt höga betyg för att komma in på dessa utbildningar kan få en andra chans att bli antagna om de har toppresultat på högskoleprovet.

För utbildningar som har fler platser än sökande – som vissa lärarutbildningar – spelar högskoleprovsresultaten ingen som helst roll. Då sker inget urval överhuvudtaget utan alla behöriga sökande blir antagna. Men gemensamt för alla som blir antagna till högskoleutbildningar är att de har klarat grundkravet: de har visat sig vara behöriga sökande och har rätt att läsa på högskolenivå – i mån av plats.
Visa hela svaret

You might be interested:  Hur Många Kalorier I Kycklingfile?

Kan sås bli gammal?

Kommentarer –

Hej Nina Tack för att du hör av dig till oss med din fråga. Så snart burken är öppnad är det en färskvara, då den inte innehåller något konserveringsmedel. Därför anger vi på etiketten “Förvaring: Öppnad förpackning förvaras i kylskåpet 1 – 2 veckor”. Den kan hålla längre men efter en vecka bör man titta och lukta innan man serverar den. Vänligen Pia Konsumentkontakt vad gör man om man inte tror sig hinna upp resten inom 1-2 veckor? Hur bra är det att frysa resterna? Simon Hej Simon! Lite beroende på hur man “behandlat” tacosåsen efter att man öppnat den, håller den olika länge i kylskåpet. Det allra bästa tipset är förstås att äta tacos snart igen 😀 Annars fungerar den även jättebra i t.ex. en tomatsås eller som bas på en pizza. Josefin

Visa hela svaret

När är HP 2022?

11 jan 22 Lyssna 11 januari 2022 Högskoleprovet kommer att genomföras vid två provtillfällen under våren: den 12 mars och den 7 maj 2022. Anmälan öppnar den 11 januari och stänger den 18 januari 24.00. Det är samma anmälningsperiod för båda proven och skrivande kan inte välja provdatum utan tilldelas ett provdatum, antingen i mars eller i maj. Mer om anmälan till högskoleprovet på Studera.nu
Visa hela svaret

Vad är 60 HP?

Studerar du på heltid i ett år (två terminer) kan du få 60 hp. En termin motsvarar alltså 30 hp. På det viset kan du uppnå en kandidatexamen (180 hp ) på tre år och en masterexamen (180 120=300 hp ) på sammanlagt fem år.
Visa hela svaret

Vad menas med 30 HP?

Svar: – Hej Johan! Jag är ledsen att du inte kunnat hitta någon information om detta. Under rubriken “Hur långa är utbildningarna?” på sidan om universitet- och högskolestudier, kan du hitta information. Men jag ska försöka förklara det för dig så tydligt som möjligt.

Om du studerar på heltid så motsvarar en kurs på 7,5 högskolepoäng 5 veckors studier.15 hp motsvaras därför av 10 veckors studier.30 hp är en termin (20 veckor).60 hp är ett års studier.300 hp motsvarar därför fem års studier. (30 hp x 5 år = 300 poäng). Om du studerar på halvfart så tar det dubbelt så lång tid att komma upp i samma poäng.

För att nå 300 hp skulle du därför behöva studera i 10 år. Vänligen Emma Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Visa hela svaret

Hur många veckor är 300 HP?

Vi beräknar studietakten för varje termin Det beror på hur många poäng och veckor du läser varje termin. Yrkeshögskolans poängsystem innebär att du måste läsa 5 poäng per vecka för att få rätt till studiemedel på heltid. En termin på 20 veckor motsvarar 100 poäng.
Visa hela svaret

Hur länge håller Worchestersås?

Förvaring

Temperatur (°C): Min: 2 °C Max: 25 °C
Total hållbarhet (dagar): 540
Hållbarhet efter öppning: 30

Visa hela svaret

Hur uttalar man Worcestersås?

Vad Står P Et I Hp-Sås För Bild: Pallavi Karanth Det är inte alltid lätt att uttala ord, särskilt inte sådana som är främmande och dessutom inte på minsta sätt uttalas som de stavas. Ett av dessa ord är namnet på den populära engelska Worcestershiresåsen. De flesta av oss har problem att uttala »Worcestershire», inte bara vi i Sverige utan också i de engelskspråkiga länderna.

 1. En av dem är en god vän (som jag låter vara anonym) som i morse skickade mig en fråga i följande mail: Min väns fråga,
 2. Jag vill berätta för dig att mina tankar nu på morgonen upptas av varför man säger “worcestersås” när det bevisligen står worcestershiresås på flaskorna.
 3. Är det slang/talspråk (mao lathet), har dom skrivit fel men har miljontals etiketter som måste användas eller är det en regel i engelskan att shire aldrig uttalas? Jag måste få veta innan jag blir galen.

Oraklet i datorn ville inte dela med sig och du är den enda person jag känner som är tillräckligt störd för att sitta på sådan kunskap. Mitt svar, Tack, jag är glad att du ställde den frågan. Detta är nämligen något som en gång i tiden även sysselsatte min lättupphetsade hjärna när det gäller ortsnamn och deras ursprungliga betydelse.

 • Om vi börjar med namnet Worcestershire består det av ett platsnamn, Worcester, följt av namnet på »fylket», shire.
 • Just när det gäller såsen har man i vissa dialekter och på en del platser i USA kapat efterleden.
 • Man finner ingen anledning att i tillägg till stadsnamnet (Worcester) nämna fylket, shire, eftersom alla vet vad man menar ändå.

Det är som när vi i Sverige vet vilken stad som avses när någon säger Övik istället för Örnsköldsvik, eller Exär istället för Ekshärad. Detta gör emellertid att uttalet av »Worcestershire sauce» blir fel, åtminstone om vi ska rätta oss efter hur britterna uttalar det.

 • Vilket många tycker att man ska.
 • När vi kommer till uttalet av Worcester följer man i England samma regel som för Leicester, Gloucester, Bicester och några till, nämligen Lester, Gloster och Bister.
 • Worcester blir således Wooster — vilket på drottningens engelska uttalas »Woo-stuh».
 • Låt oss nu bortse från den minoritet som kapar »shire» och därmed säger »Wooster sauce».
You might be interested:  Hur Mycket Kalorier För Att Behålla Vikt?

Precis som platsnamnet Worcester har förvanskats till Wooster (Woo-stuh) har shire förvanskats till sheer, eller shea. Alltså: Woo-stuh-shea. Rätt uttal är med andra ord Woo-stuh-sheasås. På svenska känns det emellertid inte naturligt att uttala »a» i shea, vilket gör det helt i sin ordning att säga Woo-stuh-shesås.

Ingen kommer att ge dig böter för det, inte ens en engelsman. Alltsammans handlar med andra ord om en förvanskning av uttalet, något som under årens lopp händer med alla platsnamn. År 1086 skrevs exempelvis Worcester »Wireceastre», där förleden är namnet på en folkstam och efterleden »ceastre» är fornengelska för »muromkransad stad» (från latinets »castra», romerskt härläger).

Ett av mina svenska favoritexempel på detta är samhället Ludgo. Vad tusan betyder det? undrar den kunskapstörstande nyfiket. Jo, det kommer från det ursprungliga namnet (med modern stavning) Luddugudavi, det vill säga»Luddgudens vi», i betydelsen »Fruktbarhetsgudens lund».

Ordet »ludd» syftar nämligen på sådant som växer (gräs, blommor, säd, plantor, buskar och träd) och återfinns även i stadsnamnet Ludvika. Ludd, alltså. Eller »lô» vilket du som västgöte säkert föredrar att säga, vilket är ett annat uttal av samma ord. Hade Ludgo legat intill Herrljunga eller Borås hade den till allas fasa hetat »Lôgo».

Där hade minsann Ludgoborna tur, om man nu tycker att Ludgo är ett vackert namn på någonting överhuvudtaget. (Förlåt mig, alla ludgobor).
Visa hela svaret

Är det gluten i Worcestersås?

Hem / Såser/Dressingar / TryMe – Worcestershire Sauce Wine & Pepper 147ml 49.95 kr WINE & PEPPER WORCESTERSHIRE SAUCE En glutenfri traditionell Worcestersås som är smaksatt med fransk sherry och ekfatslagrad röda chili (capsicum frutescens). Används som smaksättare i marinader soppor och såser. Bäst före: 2028-01-11 Vi har nu fått in Henderson worcestersauce Slut i lager
Visa hela svaret

Vilka är de vanligaste grunderna till en sås?

Såssil – Hallwylska museet En sås, av det franska/engelska ordet sauce, är en flytande komponent i en maträtt, Sås används till att öka välbehaget när man äter. Sås är en viktig del i alla världens kök. Viktiga basvaror i sås är buljong, sky och matfett,

 1. Det finns olika typer av sås.
 2. Såser kan bland annat tillagas genom redning eller emulgering,
 3. En annan variant är skysåsen där man använder vätskan efter att ha stekt kött, tillsätter mer smak av till exempel lök och kokar ned såsen.
 4. Det kan vara färdigställda såser som sojasås,
 5. Såsen kan göras till maten så som en béchamelsås, som tillreds strax innan servering.

Sås till sallad kallas salladsdressing,
Visa hela svaret

Vad kan man få på HP?

Om högskoleprovet – Information och tips inför provet Högskoleprovet genomförs två gånger per år, en lördag i april och en lördag i oktober. Provdagen är fördelad på fem block som skrivs på 55 minuter vardera. Om du har dokumenterad dyslexi har du rätt till 80 minuters skrivtid.

 1. Bland de fem blocken finns ett så kallat utprovningsblock som inte räknas med i resultatet.
 2. Provskrivarna vet inte vilket block som inte kommer att räknas.
 3. Utav de fyra block som räknas är två verbala block (språk) och två kvantitativa block (matte).
 4. Varje block består av 40 uppgifter som vart och ett ger en poäng.

Maxpoängen är alltså 160 poäng, men resultatet omförs till skalan 0.00-2.00, där 2.00 är högsta möjliga resultat. Minst en tredjedel av platserna på högskola/universitet fördelas utifrån resultat på högskoleprovet. Den äldsta som skrivit 2.00 var 72 år gammal, den yngsta 15 år.

Det finns massvis med bra och mindre bra sätt att förbereda sig på. Nedan har vi samlat pedagogiska videoklipp om hur du kan förbereda dig på bästa sätt. Vi har också samlat de senaste högskoleproven så att du kan plugga på egen hand. Lär dig så mycket som möjligt om högskoleprovet inför högskoleprovet.

Vi har skrivit lite kort om varje del av provet samt den rekommenderade tiden för respektive uppgift. Klickar du på boxarna för de två blocken finner du mer information om varje del och bra pluggtips för att du ska kunna komma igång med dina förberedelser.

 1. Många vill ha hjälp med att strukturera upp sitt plugg och, framförallt, med smarta strategier på varje provdel.
 2. Därför erbjuder vi föreläsningar, kurser och privatundervisning inför högskoleprovet.
 3. Du hittar allt om det på hemsidan.
 4. If you fail to plan, you are planning to fail” Innan du börjar plugga inför högskoleprovet bör du sätta dig ner och göra en planering för hur du ska plugga.

Detta både för att du ska få en överblick över hur mycket tid du faktiskt har inför provet och för att du inte ska missa att plugga in något vitalt. Det är inte ovanligt att provskrivare i efterhand undrar varför de inte ökade sitt resultat särskilt mycket trots att de lagt mycket tid på att förbereda sig.
Visa hela svaret

Hur tillverkas sås?

1. Ingredienser – Naturligt bryggd sojasås består av endast fyra basingredienser: sojabönor, vete, salt och vatten. Dessa enkla ingredienser måste väljas mycket omsorgsfullt. Sojabönorna blötläggs först i vatten under en längre tid och ångkokas sedan vid hög temperatur.
Visa hela svaret

Hur får man en sås tjock?

Såshjälpen | Bong Touch of Taste Såsen smakar inget – Smaka av med lite flytande fond, kanske en skvätt konjak eller lite av din favoritsoja. Såsen är för salt – Prova att koka med 1–2 skalade potatisar, de suger nämligen upp det överflödiga saltet. När sältan är lagom plockar man ur potatisen.

Såsen blir för stark – Späd med lämplig mejeriprodukt eller utspädd fond. Såsen blir för tjock – Späd med vätska, till exempel vin, grädde eller utspädd fond. Såsen blir för tunn – Lägg i en klump beurre manié, eller rör ner lite mjöl i vatten eller mjölk och sedan vispa ner i såsen, s k toppredning. Såsen klumpar sig – Sila såsen genom en trådsil eller tesil.

: Såshjälpen | Bong Touch of Taste
Visa hela svaret